1. Toyota Safety
Jeg ønsker å...

Sikkerhet og kjøreteknologi fra Toyota
T-MATE

Toyota har en serie systemer designet for å hjelpe deg og gjøre kjøringen tryggere, enten du parkerer, kjører på motorveien eller i byen. Disse systemene bidrar ikke bare til å beskytte deg og passasjerene dine, men også andre trafikanter. Alt er en del av Toyotas forpliktelse til trafikksikkerhet og vårt oppdrag om å gjøre trafikkulykker til et tilbakelagt kapittel.

TOYOTA SAFETY SENSE

KOLLISJONSVERN MED AUTOBREMS (PCS)

Vårt kollisjonsvernsystem kan oppdage farlige situasjoner og hjelpe deg med å unngå kollisjoner med andre kjøretøy, fotgjengere og syklister. Det fungerer ved å varsle sjåføren med lyd- og visuelle advarsler og bremseassistanse. Hvis sjåføren ikke klarer å bremse i tide, bremses det automatisk opp for å forhindre eller dempe en kollisjon.

 
Engelsk navn: PRE-COLLISION SYSTEM
Se film (Opens in new window)

SKILTGJENKJENNELSE (RSA)

Vårt skiltgjenkjennelsesystem overvåker veiskiltene langs veien, og viser nyttig informasjon som gjeldende fartsgrense eller forbikjøringsbegrensninger på informasjonskjermen. Systemet gir både et lydsignal og en visuell advarsel om sjåføren ikke følger et veiskilt.

 

Engelsk navn: ROAD SIGN ASSIST

Se film (Opens in new window)

Adaptive cruisekontroll med full oppbremsing(ACC)

Dette systemet holder deg på en minimum forhåndsinnstilt avstand fra kjøretøyet foran. Hvis denne avstanden faller, reduserer systemet hastigheten din og til slutt vil bremsene aktiveres og bremselysene aktiveres.

 

Full oppbremsing ACC kan få kjøretøyet til å stoppe helt dersom  kjøretøyet foran  stopper. En liten trykk på gasspedalen eller ACC-bryteren vil reaktivere systemet.

 

Hvis bilen din er utstyrt med veiskiltassistent ( RSA), vil dette systemet også gjenkjenne fartsgrenser på kjøreruten din og foreslå eventuelle nødvendige justeringer.

 

 

 

 

 

 

 

Engelsk navn: ADAPTIVE CRUISE CONTROL/Full-Range Adaptive Cruise Control

 

 

 

Se film (Opens in new window)

FILSKIFTVARSLER (LTA)

Vårt filskiftvarslersystem er designet for å gjøre motorveikjøring tryggere. Det holder deg sentrert i kjørefeltet, og hvis du begynner å drive ut av filen din, vil styreassistenten forsiktig styre bilen din for å korrigere kursen.

 
Engelsk navn: LANE TRACE ASSIST 
Se film (Opens in new window)

AUTOMATISKE FJERNLYS (AHB)

Det automatiske fjernlyssystemet ser nedover veien for å se motgående lys. Hvis det oppdager lys, slår det automatisk av fjernlyset og kobler inn nærlys. Når lyktene passerer, bytter systemet automatisk til fjernlys igjen. Resultatet? Tryggere nattkjøring for deg og andre trafikanter.

 
Engelsk navn: AUTOMATIC HIGH BEAM 
Se film (Opens in new window)

Kjørestoppsystem for nødsituasjoner (EDSS)

Hvis systemet ikke registrerer føreraktivitet på en stund, vil hørbare advarsler varsle sjåføren. Hvis det alikevel etter dette ikke registreres føreraktivitet, stopper EDSS kjøretøyet gradvis mens det holder bilen trygt i kjørefeltet. Nødblink aktiveres for å varsle andre trafikanter, og dørene låses opp for å gi nødetatene enkel tilgang om nødvendig.


Engelsk navn: Emergency driving stop system
Se film (Opens in new window)

PARKERINGSASSISTENT

AVANSERT PARKERINGSASSISTENT

Dette systemet kan kontrollerer akselerasjon, styring, bremsing og girskift* for å hjelpe deg med å parkere trygt. Det kan til og med huske favorittparkeringsplassene dine som ikke er definert av linjer eller tilstøtende objekter.

*Variasjon hos modeller og varianter om hvor mange funksjoner Teammate kontrollerer ved bruk av parkeringsassistanse. 

 

Engelsk navn: Toyota teammate advanced parking

 

 

 

Se film (Opens in new window)

PANORAMA PARKERING MONITOR (PVM)

Parkering er enklere og tryggere med dette systemet som kombinerer bildene fra fire kameraer for å skape en nesten 360° visning av omgivelsene dine.

Engelsk navn: PANORAMIC VIEW MONITOR 

KRYSSTRAFIKKVARSEL BAK (RCTA)

Når du rygger ut av en parkeringsplass, vil dette systemet identifisere alle kjøretøy som nærmer seg fra venstre eller høyre og varsle deg. 

*Noen modeller og varianter er også utstyr med autobrems.

 

Engelsk navn: Rear cross traffic alert

Se film (Opens in new window)

INTELLIGENT KOLLISJON SENSOR (ICS)

Intelligent ved navn, intelligent av natur – dette systemet advarer sjåføren om hindringer foran eller bak bilen og bremser automatisk for å unngå kollisjon*

*Autobrems avhenger av modell og variant

Engelsk navn: INTELLIGENT CLEARANCE SONAR 
Se film (Opens in new window)

Trygg forlating av kjøretøy (SEA)

Dette systemet bruker Blindsone monitoren for å forhindre en kollisjon mellom en passasjers åpnede dør og et kjøretøy eller en syklist som nærmer seg bakfra. Hvis det er fare for en kollisjon, lyser indikatorer på de ytre speilene og informasjonsdisplayet, sammen med en hørbar alarm for å varsle passasjerene.


Engelsk navn: SAFE EXIT ASSIST
Se film (Opens in new window)

Påminnelsessystem for bakseter (RSRS)

Dette systemet varsler sjåføren med en advarsel i cupeen hvis en passasjer eller gjenstand blir igjen i baksetet når du forlater bilen.

Avhengig av modell, etter låsing av kjøretøyet, aktiveres nødblinklysene og en hørbar varsellyd.

 

Engelsk navn: Rear seat reminder system

 

KJØREASSISTENT

BLINDSONE MONITORERING (BSM)

Vår blindsonemonitorering varsler sjåføren om kjøretøy de kanskje ikke har sett i sidespeilene. Dette er spesielt nyttig ved forbikjøringer.

Engelsk navn: BLIND SPOT MONITORING 
Se film (Opens in new window)

ADAPTIVE FJERNLYS (AHS)

Dette systemet er designet for å sikre best mulig sikt for alle trafikanter når de kjører om natten. Det optimerer automatisk fjernlysfordelingen, ved å skygge ut området som inneholder møtende trafikk, slik at fjernlysene ikke blender andre sjåfører, men likevel gir deg rikelig med lys.

 
Engelsk navn: ADAPTIVE HIGH-BEAM SYSTEM 
Se film (Opens in new window)

Førermonitoreringskamera(DMC)

Dette systemet bruker et kamera plassert over rattet for å overvåke førerens årvåkenhet og tilstand. En advarsel aktiveres hvis systemet oppdager en unormal status, for eksempel tretthet. Disse inngangene brukes til å forbedre ytelsen til EDSS (Emergency Driving Stop System) gjennom tidligere oppdagelse av uoppmerksomhet.


Engelsk navn: DRIVER MONITOR CAMERA

Toyota Smarttilkobling – Veihendelser

Dette systemet varsler sjåføren om lokale farer, for eksempel ulykker foran eller glatte overflater, ved å samle informasjon fra andre sjåfører og vise varsler på kjøretøyets multimediaskjerm. Avhengig av typen multimediasystem som er utstyrt, kan potensielle farer også rapporteres, noe som bidrar til en generell forbedring av trafikksikkerheten.


Engelsk navn: TOYOTA SMART CONNECT - ROAD EVENTS

Nødsamtale (E-CALL)

Dette systemet lar passasjerene varsle nødetatene ved å trykke på en bryter inne i kjøretøyet. Ved en ulykke eller når bilens kollisjonsputer utløses, aktiveres systemet automatisk.


Engelsk navn: EMERGENCY CALL

Sjåfører er alltid ansvarlige for sin egen trygge kjøring.
Systemene opererer innenfor driftsforhold og dets begrensninger.
Se alltid brukerhåndboken for ytterligere informasjon. Tilgjengeligheten av funksjonene kan variere avhengig av land, kjøretøymodell og klasse.