1. Nybil
Jeg ønsker å...

Supre funksjoner inkludert som standard

Bli kjent med Toyota bZ4X: et kraftig SUV-design møter klassens beste firehjulsdrift. 100% elektrisk.

arrow right
arrow left
 • Rekkevidde

  Toyota bZ4X har en rekkevidde på opptil 511 km for varianter med 2WD og opptil 467 km for varianter med AWD (WLTP-norm)* under optimale forhold.

 • Effektivt batteri som varer

  Litiumion-batteriet har kapasitet på 71,4 kWt (brutto) og 64 kWt (netto).

 • Fremkommelighet i førsteklasse

  Les mer

  Unik firehjulsdrift, med perfekt 50/50 kraftfordeling og X-MODE kjøremodus, tar deg frem uansett forhold.

 • Ladetider

  Hurtiglading fra 10% til 80% på rundt 30 minutter*. Veggboks (11kWt ombordlader): 6,5timer. *Kalde temperaturer vil øke ladetiden betydelig.

 • Sikkerhet på høyeste nivå

  I bZ4X finner du det nyeste innenfor sikkerhet og kjøreassistanse bestående av en serie systemer, kalt T-Mate, designet for å hjelpe deg og gjøre kjøringen tryggere, både for de inni bilen og de utenfor..

 • Alltid tilkoblet

  Avansert stemmestyring og sømløs telefonintegrasjon. MyToyota-appen inneholder batterinivået, ladeplaner, kjøredata og fjernstyrte tjenester

 • Spennende design

  Les mer om designet

  Karosseriet kombinerer det stilige og avanserte utseendet til en elbil med et tydelig SUV-design. Fronten er karakterisert av smale lykter og aerodynamiske elementer bidra til økt rekkevidde

 • Rommelig og luftig

  En størrelse som har plass til både bilferien og hverdagen. Klasseledende benplass, justerbart bagasjeromsgulv, rom for 452 liter bagasje.

 • Omfattende garanti, full beskyttelse

  Toyota Relax - en serviceaktivert garanti - få ett år garanti i opptil 10 år

KAMPANJE PÅ TOYOTA bZ4X

Fastrente 3 år: 1,95%

 • Vinterhjul
 • Fastrente 3 år

 

bZ4X kampanjer (Opens in new window) Se prisliste (Opens in new window)

Les mer og finn ut om bZ4X er bilen for deg

 • Kjøreegenskaper

  Toyota bZ4X kombinerer avansert teknologi og nyskapende design. Med sin unike firehjulsdrift. bZ4X er også utstyrt med X-MODE som vil hjelpe deg gjennom selv de mest krevende kjøresituasjonene. Bilen tilbyr også over-the-air (OTA) oppdateringer,  Apple CarPlay og Android Auto og full T-MATE sikkerhetspakke.
 • Rekkevidde

  Når det gjelder å maksimere rekkevidden, er det visse faktorer du bør ha i bakhodet: kjørestilen din, nyttelasten, utetemperaturen, hjuldimensjonene, underlaget, batterivedlikeholdet og veivalg. Les mer om hvordan du kan oppnå så lavt forbruk som mulig  og hvordan vår bZ4X presterer under forskjellige forhold. 
 • Lading

   Enten du foretrekker å lade hjemme ved hjelp av en praktisk veggboks, på jobben eller på offentlige ladestasjoner, så finnes det en løsning som passer for deg og dine behov. Les mer lademulighetene du har, kostnader, og hva som er best for elbilbatteriet ditt. I tillegg til informasjon om Toyotas ladenettverk og hvilke fordeler du har ved å bli medlem.  
 • Garanti og forsikring

  Vi tilbyr svært gode garantier som sikrer ro i sjelen. Toyota Forsikring har en egen forsikring spesielt for bZ4X, med ekstra gode betingelser. Toyota Relax - en serviceaktivert garanti. Vi garanterer at du vil beholde minst 70% av batteriets opprinnelige kapasitet etter 10 år. Ved å følge de årlige servicene og batterihelsesjekkene, får du bilgaranti, inkludert batterigaranti, i hele 10 år.

POST https://aph-webcarconfig.toyota-europe.com/v1/grade-selector/no/no?modelId=7fb7f6d1-dbbc-4886-98ea-d1856e3815db&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw1920BhA3EiwAJT3lScrZX-fQk7OtnfcZ9oHeQYzWojz3LobJAsaB7LwzffzwigcJy_yQvxoCtYEQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Forced client side injection based on cached strategy

NYHETER FOR bZ4X i 2024 - Bestselgeren er oppgradert

Nye bZ4X kommer med flere endringer som gjør denne favoritten enda bedre.
 • Lading - Raskere DC Hurtiglading

  Ny varmeveksler er installert for å redusere ladetiden ved hurtiglading (DC) ved kalde temperaturer.

 • Komfort - Strålevarme i forsetene

  Bilen er utstyrt med strålevarme på nedre del av bena. Strålevarme varmer raskere, blåser ikke luft og er lydløs. Setevarmer og strålevarmen kan brukes sammen for å forbedre varmefølesen i forsetet. Det bidrar til effektiv oppvarming av kupeen.

 • Sikkerhet - Varsling for påkjørsel bakfra

  Systemet gir varsel dersom biler nærmer seg bakfra ved å blinke med varsellysene hvis det er høy sannsynlighet for en kollisjon bakfra.

 • Tilkobling - Smart Digital Nøkkel

  Denne funskjonen kan erstatte fysisk nøkkel. Den kan deles med opptil 4 brukere. Du har full kontroll over hvem som har tilgang til bilen. Nøkkelen kan også trekkes tilbake når som helst. Smart Digital Nøkkel er kompatibel med både iOS og Android. (Funksjonen blir tilgjengelig i 2024)

 • Alltid tilkoblet, alltid på farten

  Med en ekstra stor 12” berøringsskjerm*, avansert stemmestyring og sømløs telefonintegrasjon, gir Toyota Smart Connect en eksepsjonell hurtig og lettbetjent opplevelse - alltid oppdatert via den trådløse teknologien.

  MyToyota-appen på telefonen hjelper deg med å sjekke batterinivået, planlegge lading, se data for kjøreturen. Med tilkoblede tjenester kan du fjernstyre alt fra klimaanlegget til låsing av bilen.

  * Modellavhenging

Eiere av bZ4X

Lurer du på hvordan det føles å være eier av en helelektrisk bZ4X? La deg inspirere av ulike livsstiler og behov som bilen tilfredsstiller. Enten du befinner deg i et område som krever særdeles god fremkommelighet, har behov for en høy nyttelastekapasitet, eller kanskje du er en småbarnsfamilie som trenger romslig plass til barneseter og barnevogn, så har bZ4X alt du trenger! Og hvis sikkerhet er ditt aller viktigste kriterium, vil du bli imponert over de førsteklasses sikkerhetsfunksjonene den byr på. Her kan du lese hva bZ4x-eiere mener om bilen sin. 
Les mer om deres eierskap (Opens in new window)

Effektivt batteri

Etter nesten 25 års erfaring med utvikling av høykapasitetsbatterier gir Toyota batterikapasitet som varer år etter år.  Ved å benytte deg av vårt vedlikeholdsprogram for Toyota, kan vi garantere deg 70% av original batterikapasitet etter 10 år og inntil 1 million kilometer kjørt!

Litiumion-batteriet har høy tetthet og kapasiteten er 71,4 kWt brutto og 64 kWt netto.

Batteriet kan hurtiglades uten konsekvenser for sikkerhet eller driftslengde: lading til 80% kan gjøres på rundt 30 minutter under optimale forhold. Maksimal ladehastighet er 150 kW.

Unik stil og utseende

Toyota bZ4X har designet et karosseri som kombinerer det stilige og avanserte utseendet til en elbil med et tydelig SUV-design. Fronten er karakterisert av smale lykter og et design som skal bli et felles kjennemerke for modellene i bZ-serien.

Som en del av designet vil forskjellige aerodynamiske elementer bidra til økt rekkevidde. Blant annet åpninger i støtfangeren foran for å oppnå en mykere luftstrøm og en underside med heldekkende deksel. Den tynne, nedre grillen har en lukkefunksjon som justerer seg for å styre kjøleluft til batteriet og bidrar til å redusere luftmotstand.

Les mer om designet (Opens in new window)

Rommelig og luftig kupé

Toyota bZ4X er designet for å forbedre kjøreopplevelsen for alle, med stilig interiør og klasseledende benplass.

Bagasjeromsgulvet er justerbart, og med baksetene på plass er det rom for opp til 452 liter bagasje. Instrumentpanelet er smalt og plassert lavt.

Et 7’’ TFT-instrument og informasjonsdisplay sitter midt i førerens siktlinje forover i overkant av rattet slik at føreren kan lese av instrumentene med minimal øyebevegelse.

Vurderer du elbil?

Vurderer du elbil som din neste bil? Elbil er for mange et godt alternativ. Mange mener både kjøreopplevelsen, kostnadene og eierskapet er bedre med elbil. Her kan du lese mer om elbil og elbileierskapet. 
Les om elbil

DINE LADEMULIGHETER

Lading er enkelt enten du lader hjemme, på jobben eller underveis. Siden bilen drives av energi fra batteriet alene, kjører du utslippsfritt og med lavere driftskostnader med Toyota bZ4X.
 • Ulike lademetoder

  Toyota bZ4X kan lades med hjelp av ulike lademetoder avhengig av hva som er tilgjengelig der du er. I hovedtrekk skiller vi mellom lading med tilførsel av vekselstrøm (AC lading) og lading med tilførsel av likestrøm (DC lading).

 • Veggboks - Lading ved hjelp av vekselstrøm (AC lading)*

  AC lading benyttes ved lading hjemme, på jobb og annen såkalt destinasjonslading der bilen skal stå tilkoblet en stund og krav til ladehastighet er mindre viktig. Undersøkelser viser at så mye som 90% av all elbillading i Norge skjer hjemme ved hjelp av AC lading, noe som enkelt kan forklares med at det å lade hjemme er både økonomisk, lettvint og bekvemt. AC lading er dessuten skånsomt for batteriet og man kan lade til 100% med god samvittighet. Vær klar over at all regelmessig lading skal skje ved hjelp av en ladeboks og ikke fra en vanlig stikkontakt. Det er derfor et krav om å installere en ladeboks både hjemme og på hytta dersom det skal foregå regelmessig lading av bil der. Lading fra vanlig stikkontakt skal bare benyttes ved sporadisk lading der det ikke finnes noe alternativ. Ved all AC lading er bilens ombordlader delaktig og påvirker dermed ladehastigheten.

 • Hurtiglading - Lading ved hjelp av likestrøm (DC lading)**

  DC lading er det man benytter ved hurtiglading som man typisk gjør på offentlige ladestasjoner langs veien. Her er det ikke behov for å likerette strømmen og bilens ombordlader er ikke delaktig, men fortsatt er bilen med på å bestemme ladehastigheten. bZ4X kan oppnå en ladehastighet på 150kW under optimale forhold. Vær klar over at batteriets temperatur og ladetilstand påvirker ladehastigheten i stor grad ved hurtiglading. Lav batteritemperatur fører til lav ladehastighet og høy ladeprosent (SOC) fører til lav ladehastighet. Det er derfor en fordel å vente så lenge som mulig med å hurtiglade (helst under 20% SOC). En ladeøkt fra 10 % til 80 % SOC vil typisk ta 30 minutter med 150kW DC-lading under optimale forhold (23 C). For å beskytte batteriets helse og levetid, reduseres DC hurtigladeytelsen når SOC når 80 %, det er derfor en gyllen regel å stoppe på 80% når man hurtiglader. For å spare batteriet er det er også lagt inn en begrensning i ladehastighet etter 4 ladesykluser fra 10-80 % i løpet av et døgn.

 • Toyota Ladenettverk og MyToyota app

  Du kan enkelt finne hurtigladestasjoner de aller fleste steder ved å søke i vår MyToyota app eller på https://www.toyota-charging-network.eu. Med et abonnement i Toyota ladenettverk kan du enkelt verifisere deg og betale for alle ladeøkter ved hjelp av ditt RFID kort eller din MyToyota app på alle stasjoner i nettverket uavhengig av ladeoperatør og du mottar bare en samlet faktura fra alle ladeøkter pr. måned. I din MyToyota app kan du også se batteriets ladenivå og følge med på enhver ladesyklus.

*Med 11kW OBC (ombord-lader AC). Med forbehold om forhold som temperatur og laderegenskaper. Andre faktorer, som temperaturer under eller høyere enn 25°-30°C, påvirker ladetiden.
**Med forbehold om forhold som temperatur og laderegenskaper. For å sikre effektiv lading og bevare batterihelsen, vil bZ4Xs DC hurtigladekraft reduseres midlertidig (i rundt 24 timer) etter to 10-80 % hurtigladingsøkter på en dag.

Nyttige tips om hurtiglading av Toyota bZ4X

Under 30 %

For å få mest ut av hurtiglading bør du ikke lade før batterinivået er under 30 %. Er batterinivået nærmere 10 % får du enda høyere ladehastighet.

Ikke over 80 %

Når batterinivået er over 80 % begrenses hastigheten på hurtiglading kraftig. Det er derfor ikke hensiktsmessig å lade mellom 80 % og 100 % på hurtiglader. om det ikke er svært nødvendig.

Bruk ladekort

Med et ladekort vil du kunne hurtiglade hos mange forskjellige leverandører med samme kort, uten å måtte benytte deg av forskjellige apper. Har du Ladekort fra Toyota Charging network får du også alle kostandene samlet på én faktura.
 • ZAPTEC GO - Smart hjemmelader

  Markedsledende teknologi og funksjonalitet

  • Sertifisert etter den høyeste sikkerhetsstandarden
  • 5 års garanti
  • Alltid tilkoblet via 4G (kostnadsfritt) og/eller WiFi
  • Eco Mode Smartlading
  • Tilgangskontroll med RFID kort og/eller app
  • Låsing av kabel
  • Full oversikt med Zaptec app og Zaptec Portal
  • Fullintegrert med Tibber

Bli med i Toyotas eget ladenettverk

Utforsk Toyota Ladenettverk

Bli med i et av de største offentlige ladenettverkene i Europa – og få tilgang til 592 068 ladepunkter.
Les mer om tjenesten

Sikkerhet og kjøreassistanse fra Toyota – Er med deg for å sikre din trygghet

I bZ4X finner du det nyeste innenfor sikkerhet og kjøreassistanse bestående av en serie systemer designet for å hjelpe deg og gjøre kjøringen tryggere. Toyota Safety Sense og våre parkering- og kjøreassistansesystemer utgjør en pakke som vi har gitt navnet T-MATE
 • Kollisjonsvern med autobrems (PCS)

  Vårt kollisjonsvernsystem kan oppdage farlige situasjoner og hjelpe deg med å unngå kollisjoner med andre kjøretøy, fotgjengere og syklister. Det fungerer ved å varsle sjåføren med lyd- og visuelle advarsler og bremseassistanse. Hvis sjåføren ikke klarer å bremse i tide, bremses det automatisk opp for å forhindre eller dempe en kollisjon.

 • Skiltgjenkjennelse (RSA)

  Vårt skiltgjenkjennelsesystem overvåker veiskiltene langs veien, og viser nyttig informasjon som gjeldende fartsgrense eller forbikjøringsbegrensninger på informasjonskjermen. Systemet gir både et lydsignal og en visuell advarsel om sjåføren ikke følger et veiskilt.

 • Kjørestoppsystem for nødsituasjoner (EDSS)

  Hvis systemet ikke registrerer føreraktivitet på en stund, vil hørbare advarsler varsle sjåføren. Hvis det alikevel etter dette ikke registreres føreraktivitet, stopper EDSS kjøretøyet gradvis mens det holder bilen trygt i kjørefeltet. Nødblink aktiveres for å varsle andre trafikanter, og dørene låses opp for å gi nødetatene enkel tilgang om nødvendig.

 • Førermonitoreringskamera (DMC)

  Dette systemet bruker et kamera plassert over rattet for å overvåke førerens årvåkenhet og tilstand. En advarsel aktiveres hvis systemet oppdager en unormal status, for eksempel tretthet. Disse inngangene brukes til å forbedre ytelsen til EDSS (Emergency Driving Stop System) gjennom tidligere oppdagelse av uoppmerksomhet.

 • Påminnelsessystem for bakseter (RSRS)

  Dette systemet varsler sjåføren med en advarsel i cupeen hvis en passasjer eller gjenstand blir igjen i baksetet når du forlater bilen. Avhengig av modell, etter låsing av kjøretøyet, aktiveres nødblinklysene og en hørbar varsellyd.

 • Trygg forlating av kjøretøy (SEA)

  Dette systemet bruker blindsonemonotorering for å forhindre en kollisjon mellom en passasjers åpnede dør og et kjøretøy eller en syklist som nærmer seg bakfra. Hvis det er fare for en kollisjon, lyser indikatorer på de ytre speilene og multiinformasjonsdisplayet, sammen med en hørbar summer for å varsle passasjerene.

 • Filskiftvarsler (LTA)

  Vårt filskiftvarslersystem er designet for å gjøre motorveikjøring tryggere. Det holder deg sentrert i kjørefeltet, og hvis du begynner å drive ut av filen din, vil styreassistenten forsiktig styre bilen din for å korrigere kursen.t filskiftvarslersystem er designet for å gjøre motorveikjøring tryggere. Det holder deg sentrert i kjørefeltet, og hvis du begynner å drive ut av filen din, vil styreassistenten forsiktig styre bilen din for å korrigere kursen.

FAQ - Hva kan Toyota bZ4X by på?

Toyota bZ4X er en smidig og kvikk elbil og gir deg kraft og effekt når du trenger det.

Den forhjulsdrevne bZ4X drives av en kraftfull, elektrisk motor på 150kW, utvikler 204 HK (DIN) og har et dreiemomentet på 265 Nm. Dette sørger for akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 7,5 sekunder og en topphastighet på 160 km/t.

Modellen med firehjulsdrift har en effekt på 218 HK (DIN) og et dreiemoment på 336 Nm. Akselerasjonstiden reduseres dermed til 6,9 sekunder.

Alle nye Toyotaer dekkes av 5 års fabrikkgaranti. Den gjelder i 5 år ved normal bruk eller 200.000 km (det som først inntreffer). 

Toyota garanterer 70% av batteriets orginale kapasiteten etter 8 år eller 160 000 km (Det som først inntreffer).  

Ved å benytte deg av vårt vedlikeholdsprogram for Toyota, kan vi garantere deg 70% av original batterikapasitet etter 10 år eller inntil 1 million kilometer kjørt!

Garantien dekker enhver feil som skyldes fabrikasjons- eller monteringsfeil.

Du er i tillegg dekket med 3 års lakkgaranti og 12 års gjennomrustingsgaranti. 

Få ett år garanti etter hver utførte Toyota orginalservice og med det oppnå inntil 10 års garanti på din Toyota-bil med Toyota Relax - en serviceaktivert garanti.

Garantien gis årlig fra år 4 til bilen er 10 år eller inntil 200.000 km kjørt (det som først inntreffer), ved årlig utført Toyota Originalservice hos et autorisert Toyota-verksted i Norge.

Toyota Relax gjelder også brukte Toyota, samt også selv om du ikke har fulgt serviceintervallene hos Toyota tidligere.

Svært gode SUV off-road egenskaper gir bZ4X ekstra sikkerhet ved kjøring under vanskelige forhold. AWD-modellen har separate 80kW motorer (109 HK) på for- og bakakselen.

XMODE forbedrer ytelsene, og med forskjellig modus kan den aktiveres for å tilpasses forholdene. Egne innstillinger for snø/grus, dyp snø/gjørme (under 20 km/t) og Grip Control for tøffere off-road kjøring (under 10 km/t), gir trygghet for at bZ4X takler alle utfordringer du møter.

Etter nesten 25 års erfaring med utvikling av høykapasitetsbatterier gir Toyota batterikapasitet som varer år etter år.  Ved å benytte deg av vårt vedlikeholdsprogram for Toyota, kan vi garantere deg 70% av original batterikapasitet etter 10 år og inntil 1 million kilometer kjørt. I temperaturer under null vil du ha nytte av varmepumpen.

Litiumion-batteriet har høy tetthet og kapasiteten er 71,4 kWt brutto og 64 kWt netto. 

Batteriet kan hurtiglades uten konsekvenser for sikkerhet eller driftslengde: lading til 80% kan gjøres på rundt 30 minutter under optimale forhold. Maksimal ladehastighet er 150 kW.

Toyota bZ4X kommer med omfattende tredje generasjon av Toyota Safety Sense (TSS) med nye, forberedende funksjoner. Disse gir beskyttelse mot et enda bredere spekter av vanlige ulykkeshendelser, og kan fungere som en partner for føreren for å nå det endelige målet for det mobile samfunnet: «Null dødsfall og skader i trafikkulykker».

Blant annet får du teknologiene i Toyota Safety Sense inkludert førernødstopphjelp (DESA) og trådløse oppdateringer (OTA).

Med en ekstra stor 12” berøringsskjerm, avansert stemmestyring og sømløs telefonintegrasjon, gir Toyota Smart Connect en eksepsjonell hurtig og lettbetjent opplevelse - alltid oppdatert via den trådløse teknologien.

MyToyota-appen på telefonen hjelper deg med å sjekke batterinivået, planlegge lading, se data for kjøreturen. Med tilkoblede tjenester kan du fjernstyre alt fra klimaanlegget til låsing av bilen.

Toyota bZ4X har et karosseri som kombinerer det stilige og avanserte utseendet til en elbil med et tydelig SUV-design. Fronten er karakterisert av smale lykter og et design som skal bli et felles kjennemerke for modellene i bZ-serien.

Som en del av designet vil forskjellige aerodynamiske elementer bidra til økt rekkevidde. Blant annet åpninger i støtfangeren foran for mykere luftstrøm og underside med heldekkende deksel. Den tynne, nedre grillen har en lukkefunksjon som justerer seg for å styre kjøleluft til batteriet og bidrar til å redusere luftmotstand.

Toyota bZ4X er designet for å forbedre kjøreopplevelsen for alle, med stilig interiør og klasseledende benplass.

Bagasjeromsgulvet er justerbart, og med baksetene på plass er det rom for opp til 452 liter bagasje. Instrumentpanelet er smalt og plassert lavt.

Et 7’’ TFT-instrument og informasjonsdisplay sitter midt i førerens siktlinje forover i overkant av rattet slik at føreren kan lese av instrumentene med minimal øyebevegelse.

FAQ - Elbil, lading og batteri

Toyota bZ4X har en  rekkevidde på opptil 511 km for varianter med forhjulsdrift (WLTP-norm)* under optimale forhold. Faktorer som utetemperatur, bruk av klimaanlegg, kjørestil, hastighet, last, dekkstørrelse/type, underlag og topografi påvirker rekkevidden i mindre og større grad.

* Rekkevidden kan variere noe mellom de forskjellige utstyrsgrader.

WLTP-rekkevidden er et estimat basert på WLTP* (Worldwide harmonized Light vehicle Test Procedure)-forskriftene . Dette er en global standard Toyota følger strengt. Bruksområde vil avvike fra WLTP-verdien når nøkkelfaktorer, inkludert hastighet, veidekke, kjøreatferd og omgivelsestemperatur, avviker fra de som er spesifisert i WLTP-testsyklusen. Informasjon på vår nettside og brosjyre viser en WLTP-rekkevidde fra 411 km til 512 km (avhengig av modellvariant og spesifikasjoner), men variabler kan føre til at bruksrekkevidden blir lavere. 

*WLTP testen er utført i varmt klima under ideelle forhold. 

Å velge Eco-kjøremodus vil øke effektiviteten og maksimere rekkevidden, og det samme vil det å aktivere Auto Eco-modus på klimaanlegget. Vurder også å slå av klimaanlegget når det ikke er nødvendig, og husk at bZ4Xs oppvarmede seter og ratt er en mer energieffektiv måte å holde seg varm på enn å skru opp varmeren. Sørg for at dekktrykket er riktig justert. Lavt trykk vil redusere rekkevidden. Vinterdekk bruker også mer strøm på tørre veier enn sommerdekk. Å ha med unødvendig last vil øke energiforbruket, så sørg for å fjerne overflødige gjenstander fra bilen. Vurder til slutt å endre kjørestilen din. Å kjøre med konstant, moderat hastighet der det er mulig, unngå unødvendig akselerasjon og bremsing, vil hjelpe deg å komme lenger på en lading. Når du trenger å endre hastigheten, gjør det jevnt for å redusere energiforbruket.

Du kan lade elbilen din på flere ulike måter. Du kan lade fra en egen veggboks du monterer hjemme. De har høyere kapasitet enn vanlige stikkontakter, og kan ofte også kommuniserer med elbilene. Du fullader en bil på inntil 6-9 timer avhengig av ombordlader og veggboks. 
Dette er er nok den enkleste måten å alltid ha tilgang til en ladet elbil.

Det kan også benyttes egnet hjemmekontakt sammen med nødladeren. Kursen som skal brukes bør bli sjekket av en autorisert elektriker. Da er du sikker på at du bruker en sikring som er trygg. 

Eller du kan benytte en offentlig ladestasjon. Nå finnes det  mange ladestasjoner langs riks- og motorveier, på bensinstasjoner eller i på sentrale parkeringsplasser i byer og på handlesenter, som tilbyr hurtiglading. 

I Toyotas mobil-app, MyT, kan du finne et kart over ladestasjoner, uansett hvor i Europa du befinner deg. Du kan også bestille et eget 

For å sikre optimal batterihelse over tid er bZ4X utstyrt med sensorer som reduserer hastigheten under hurtiglading dersom en terskel som er skadelig for batteriet oppnås. Denne terskelen tilsvarer to hurtigladinger fra 10-80 % i en 24-timers periode. Dersom en slik begrensning inntreffer kan man lade som vanlig med veggboks med inntil 11 KW ladehastighet. 

Våre elektriske kjøretøy er bygget etter samme høye standarder for kvalitet, holdbarhet og pålitelighet som alle andre Toyotaer, og batteriene deres er konstruert for å vare. Batteriet er dekket av vårt utvidede batteripleieprogram, som garanterer minst 70 % kapasitet for kjøretøyets første 10 år eller 1 000 000 km*.

*Toyota Relax

Lading gjør du med en ladekabel som følger med bilen din, enten via en kontakt hjemme, på jobb eller på en offentlig ladestasjon langs veien.  Det finnes ulike måter å lade på, noen går sakte og noen går veldig fort.
Det medfølger en lader som du kan benytte på hjemmeladere og veggbokser. Og en nødlader som kan brukes i en vanlig hjemmekontakt. 
På hurtigladerstasjoner benyttes stasjonens ladekabel. 
På offentlige ladestasjoner brukes det en variasjon av apper, internett, SMS, ID brikker eller ladekort for å kunne benytte deg av ladestasjonene.

Ladetidene varierer avhengig av strømforsyningen. På offentlige ladestasjoner kan du hurtiglade fra 10% til 80% på rundt 30 minutter under optimale forhold (25 grader). Kalde temperaturer vil øke ladetiden betydelig. 

Lading via veggboks hjemme eller via en hjemmekontakt tar mellom 6,5 og 30 timer, avhengig av strømuttak og type ombordlader.

Med en elektrisk bil kan du spare både tid og penger, takket være lavere avgifter, billigere drivstoff og andre statlige fordeler som vedtas av statlige eller kommunale myndigheter. Elbiler har også behov for mindre service og vedlikehold. Du trenger ikke bytte olje eller filter, og med færre bevegelige deler blir det mindre slitasje. Siden generatoren sørger for å sende ladestrøm til batteriet når du ruller eller bremser, blir det også mindre slitaste på bremseklosser og skiver.

Prisen på strøm regnes per kWh (kilowatt-time) og prisen du må betale er avhengig av hvor du lader og den prisen som gjelder der. For å beregne hva det koster å fullade batteriet, kan du multiplisere prisen per kWh med batteriets kapasitet.

Hybridbiler og elbiler har en viktig forskjell.  En hybrid har både en bensinmotor og en mindre elektrisk motor, og den veksler sømløst mellom disse to. Bilen kan både lades og fylles med bensin. Denne bilen er ikke en nullutslippsbil, men har mindre utslipp enn en konvensjonell bil, og derfor også lavere bensinforbruk.  En elbil har kun en elektrisk motor og er en nullutslippsbil som drives ene og alene av strøm.

Toyota bZ4X Gallery

Utforsk bZ4X

Norges mest fornøyde bileiere

Vi jobber hele tiden for å levere bedre opplevelser for kundene våre. Derfor er det en stolthet og glede å kunne dele at dere har plassert oss på toppen av Norsk Kundebarometer 2023!