1. bZ4X med takboks
Jeg ønsker å...

Gjør din bZ4X enda mer praktisk og anvendelig med takboks

Denne sommeren er det mange som skal ta ferieturen og nyte sommeren i sin nye elbil Toyota bZ4X. Har du behov for å ha med ekstra bagasje? Vi har allerede funnet frem til og testet ut en ideell takboks med tilhørende lastbærere. Denne gir perfekt tilpasning og sikker innfesting til takskinnene på bZ4X. bZ4X har tillatt taklast på 75 kg.
 • Packline NX Summit

  Takboksen vi har valgt er en Packline NX Summit. Det er en robust og relativt lett boks med gode aerodynamiske egenskaper som er City Crash-sertifisert. Packline har jobbet med å utvikle NX Summit-serien siden 2015. Dette med tanke på optimale egenskaper for elbiler, blant annet slik at forbruksøkningen blir minst mulig.

  Boksen er bygd i glassfiber og veier 26 kg. Beskjedent for en boks med en så avansert konstruksjon og solide materialer. 

 • Yakima FlushBar

  Lastbærerne som passer til kommer fra Yakima, og de har en vingeprofil kalt Flush Bar.

  Profilen gir redusert luftmotstand og støy med opptil 70%.

  SmartFoot tilpasningssett for bZ4X sørger for at det hele blir trygt og sikkert festet til bilens takskinner.

  Lastbærerne har en vekt på ca 6 kg. 

Kombinasjonen takboks og lastbærere innebærer at bagasjeromsdøren på bilen kan åpnes helt opp uten konflikt med boksen. 

75 kg taklast

Når du ikke har behov for ekstra plass i takboksen, kan du utnytte bilens kapasitet til fulle med disse lastbærerne. De har samme maksimalkapasitet som bilens taklast, 75 kg. De egner seg til å frakte f.eks. trelast eller bygningsmaterialer. I sortimentet fra Yakima finner du dessuten skreddertilpassede holdere. Disse er tilpasset sykkel- og vannsport, som surfebrett, kajakk, kano eller sup brett samt stropper og utstyr. Slik kan du sikre all slags taklast.

Smart pakking

Tung taklast kan påvirke bilens kjøreegenskaper negativt. Om du skal på langtur er det derfor viktig å pakke klokt.

 • Sørg for at bagasje som veier en del, pakkes så langt nede som mulig i bilens bagasjerom.
 • De letteste tingene, plasseres i takboksen.


En slik plassering, stiller spesielle krav til de veskene og baggene som skal brukes. Packline har heldigvis designet egne bagger som er egnet til pakking av klær og tekstiler, og som er tilpasset takboksene. Baggene er 100% vanntette, de har sveisede sømmer og er laget i slitesterkt PVC-materiale. Takboksen Packline NX Summit gir plass til hele slike 3 bagger på 60 liter. Baggene er tilpasset slik at boksen kan lukkes og låses selv om baggene er pakket helt fulle. 

Fra miniski til lange langrennsski

En takboks som Packline NX Summit er selvsagt også egnet til transport av alle slags ski og vintersportsutstyr. Boksen har en innvendig lengde på 206 cm, dvs. at de fleste vil få plass til både ski og eventuelle skiposer i boksen.

Vi ønsker deg lykke til med utforskingen av Toyota bZ4X’ egenskaper og muligheter både gjennom en, forhåpentlig, god sommer og videre fremover til den fine, kalde tida.