1. Diesel-bensinbil
Jeg ønsker å...

Diesel- eller bensinbil

Hva bør jeg velge?

Toyota er en av verdens mest solgte bilmerker. Det er ikke så rart, for hos oss finner du biler for alle behov og med ulike motortyper. Trenger du en bil for korte turer i byen, til langkjøring, arbeid, varetransport, eller en behagelig og trygg SUV med plass til familien? Toyota bensin- og dieselbiler er drivstoffgjerrige, trygge og driftssikre, og med moderne motorteknologi med vekt på minst mulig utslipp.

 

Biler som går på fossilt drivstoff kommer til å rulle rundt på våre veier i mange år framover, og her får du noen gode grunner til hvorfor du bør velge biler som går på bensin eller diesel. 

 • REKKEVIDDE

  For de som bor på steder hvor det er lengre avstander til det meste og lademulighetene er begrenset, kan det oppleves tryggere med en bil som går på diesel eller bensin. Spesielt utenfor byene og de større tettstedene i Norge der avstandene er lange og ladestasjonene få, kan det føles tryggere med diesel eller bensin. Så vet du alltid hvor mye du reelt har igjen på tanken. Også forbruket av drivstoff påvirkes ikke i like stor grad av for eksempel kulden, terreng og kjøremåte.

   

 • KORTERE VENTETID

  De som går for bensinbil eller dieselbil kan velge blant flere biltyper og bilmodeller med raskere leveringstid. Dette gjør også at bilens pris- og sluttkostnad blir mer forutsigbart. 

 • VERDITAP

  Verditapet på en fossil bil er ofte ganske stabilt på rundt 30-40% på de første 3 årene. Dette gjør det enklere å regne ut verditapet på bilen og bilholdet mer forutsigbart. 

DIESEL ELLER BENSIN - HVA ER BEST?

Selv om både bensinbilen og dieselbilen går på fossilt brennstoff, er det enkelte ting som skiller dem. Hva som lønner seg rent økonomisk, avhenger av flere ting, blant annet

 • Bilens størrelse og vekt
 • Hva du bruker bilen til 
 • Bilens alder 
 • Om motoren er drivstoffgjerrig
FORDELER VED BENSINBIL
 • Det er ikke til å stikke under en stol at for mange er kjøregleden størst med motorlyd, høyt turtall og rå kraft.  Og her er bensinbilen det klare valget for en del bileiere.
 • Biler som går på bensin har raskere akselerasjon. Bilen, og kupèen, blir rask varm slik at bilen er mer behagelig på vinterstid.
 • Bensinmotorene på nyere bilmodeller har fått høyere dreiemoment på lave turtall, er mer effektive og har også lavere forbruk og utslipp enn tidligere.
 • Kjører du mest kortere turer, er bensinbilen å foretrekke. 
FORDELER VED DIESELBIL
 • Dieselbiler av nyere dato har generelt mer energigjerrige motorer, i tillegg til at diesel som oftest har lavere pumpepris. For deg som normalt kjører mye lange distanser, kan derfor diesel være førstevalget. Det er ikke uten grunn at mange på bygda som har lange bilturer i hverdagen, fortsatt sverger til dieselbiler.
 • Dieselbiler har som oftest mer trekkraft i motoren på lavere turtall og noe som gjør at den egner seg spesielt godt i varebil eller andre biler som skal jobbe litt ekstra.
Verdens mest solgte bilmerke

Toyota er en av verdens mest solgte bilmerker. Det er ikke så rart, for hos oss finner du biler for alle behov og med ulike motortyper. Trenger du en bil for korte turer i byen, til langkjøring, varetransport, eller en behagelig og trygg SUV med plass til familien.

Bruksmønsteret, hva som er mest praktisk eller rett og slett smak og behag, avgjør hva slags drivlinje du lander på: Bensin, diesel, elektrisitet, hybrid eller hydrogen.

Trenger du vite mer om egenskapene til en SUV?