1. Hybrid
 2. Plug-in
Jeg ønsker å...

Plug-in Hybrid

Den perfekte balansen mellom effektivitet og kraft
Hybridbiler har forandret måten vi ser på bærekraftig transport. Toyota har lenge vært en pionér innen hybridteknologi, og våre Plug-in Hybrid-motorer representerer en av de mest avanserte løsningene på markedet. I denne artikkelen skal vi dykke dypere inn i Toyota Plug-in Hybrid-motoren, og se på hvorfor den er en av de mest spennende og effektive teknologiene i dagens bilindustri.

RAV4 plug-in hybrid

Toyotas første Plug-in-versjon av RAV4 kommer med mer kraft, bedre drivstoffeffektivitet og mindre utslipp enn noen andre modeller i klassen. RAV4 Plug-in Hybrid har alle de veletablerte fordelene fra RAV4, men kan kjøre enda lenger på strøm. Her blir kjøreopplevelsen tatt til et helt nytt nivå med umiddelbar akselerasjon, elektrisk toppfart på 135 km/t, 306 HK og hele 75 km elektrisk rekkevidde. Modellen er utstyrt med AWD-i, som bidrar til redusert bruk av både drivstoff og energi, men som også sørger for at du kommer deg trygt frem.

 • RAV4 Plug-in Hybrid - Imponerende elektrisk rekkevidde
 • Viktige punkter

  • 75 km elektrisk rekkevidde
  • 2,5 liters Hybrid Dynamic Force bensinmotor
  • Intelligent AWD-system (AWD-i) som sørger for akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 6,0 sekunder
  • Klasseledende CO2-utslipp og drivstofføkonomi
  • 1500 kg hengervekt
  • 306 DIN hk/225kW

   

 • Hvordan fungerer en Plug-in Hybrid motor?

  Før vi går videre, la oss først forstå hva en Plug-in Hybrid (PHV) motor er. Dette er en hybridbil som kan lades direkte fra en ekstern strømkilde, for eksempel en stikkontakt. Den kombinerer en elektrisk motor med en konvensjonell forbrenningsmotor, vanligvis en bensinmotor. Dette gir eieren fleksibiliteten til å kjøre på ren elektrisk kraft for kortere avstander og bykjøring, samtidig som de kan dra nytte av den ekstra rekkevidden fra bensinmotoren for lengre turer.

Hva er Plug-in Hybrid og teknologi

Toyota har alltid vært kjent for sin teknologiske innovasjon, og deres PHV-motorer er ingen unntak. Toyota fokuserer på to viktige aspekter når de utvikler sine PHV-motorer: effektivitet og kjøreytelse.

Ved å lade en Plug-in Hybrid, enten hjemme eller ved en ladestasjon, kan du avhengig av modell kjøre inntil 75 kilometer helt uten drivstoff - og uten noe som helst utslipp! På lengre turer vil du oppleve en sømløs overgang til det vanlige hybridsystemet, som veksler mellom bensin og elektrisitet etter behov. Plug-in Hybrider gir deg dermed det beste fra to verdener, og tar deg bekymringfritt fra dør til dør.

 • Effektivitet:

  Toyota Plug-in Hybrid-motoren er utviklet med et sterkt fokus på drivstoffeffektivitet og reduksjon av utslipp. Når du lader batteriene til en Toyota PHV fra en stikkontakt, kan du kjøre en betydelig avstand kun på elektrisk kraft, og dermed redusere ditt karbonavtrykk. Dette gjør Toyota PHV til et utmerket valg for de som ønsker å bidra til miljøvern.

  Kjøreytelse:

  En ting som setter Toyota Plug-in Hybrid-motoren fra hverandre er dens imponerende kjøreytelse. Den elektriske motoren gir umiddelbar akselerasjon, og når den kombineres med den bensindrevne motoren, får du en kraftig drivkraft som gir deg selvtilliten til å takle alle typer veiforhold. Du vil merke den sømløse overgangen mellom elektrisk og bensindrift, som gir en jevn og komfortabel kjøreopplevelse.

 • Batteriteknologi og Rekkevidde

  Toyota har investert betydelig i batteriteknologi for å forbedre rekkevidden til sine PHV-motorer. De siste modellene har større batteripakker som gir lengre elektrisk rekkevidde, noe som gjør det mulig å kjøre mer på strøm alene. Dette er ideelt for daglig pendling og kortere turer, da du kan spare betydelig på drivstoffkostnader og redusere utslippene dine.

  Ladefleksibilitet

  Toyota har gjort det enkelt for eiere av Plug-in Hybrid-biler å lade batteriene sine. Du kan lade bilen din fra en vanlig stikkontakt hjemme, eller du kan dra nytte av stadig flere offentlige ladestasjoner som støtter Plug-in Hybrid-biler. Dette gir eiere en praktisk måte å holde batteriene oppladet og klar for elektrisk kjøring.

Konklusjon

Toyota Plug-in Hybrid-motorer er et imponerende eksempel på hvordan teknologisk innovasjon kan bidra til å redusere utslipp og spare drivstoff. Med imponerende rekkevidde, kjøreytelse og ladefleksibilitet gir disse bilene eierne det beste fra begge verdener. De kan kjøre på elektrisk kraft når det er praktisk, samtidig som de har bensinmotoren som backup for lengre turer. Toyota har virkelig funnet den perfekte balansen mellom effektivitet og kraft i sine Plug-in Hybrid-motorer, og det er ingen tvil om at denne teknologien vil fortsette å vokse i popularitet i årene som kommer.

MyT TILKOBLET

Ved å laste ned MyT-appen til din smarttelefon får du tilgang til unike funksjoner som gir deg maksimalt utbytte av din Toyota Plug-in Hybrid. MyT lar deg blant annet sjekke batteristatus og gjenværende rekkevidde, samt programmere oppladningstidspunkter. Du kan til og og med fjernjustere temperaturen i bilen ved hjelp av klimaanlegget i god tid før du setter deg i førersetet!

Les mer om MyT