1. Oppdag-toyota
  2. Eco driving
Kontakt oss
Kontakt oss

Miljøvennlig kjørestil

Slik kjører du renere og sikrere

Vi kan alle bidra med litt egeninnsats for å redusere utslipp og spare drivstoff ved ganske enkelt å endre kjørestil. Vi har mange tips og råd å dele med bilførere, både de som kjører hybrider og konvensjonelle biler.

Slik kjører du mer miljøvennlig

Å lage stadig bedre biler er ikke den eneste måten vi kan beskytte miljøet og sikre naturressursene på. Du kan også gi et bidrag og samtidig redusere drivstofforbruket i bilen din og senke utslippene. Økonomisk og miljøvennlig samtidig altså! Det er enkelt, og du får en kjøreopplevelse som er både myk og komfortabel – og du kan til og med spare tid. På toppen av det hele, gjør det livet tryggere for alle på veien og kan redusere kostnadene til drivstoff og vedlikehold.

Mange av dagens biler, inkludert hybridene, gjør det enklere å være bilfører. For eksempel sørger bilen selv for å stoppe motoren automatisk når bilen stanser. Hybrider kan også generere energi hver gang du bremser eller senker farten og batteriet lades. I en konvensjonell bil, kan du forbedre ytelsene ved å bruke indikatoren som tipser om rett tid for girskift. Også regelmessig vedlikehold av bilen er viktig for å holde den i best mulig stand.

MANGE FORDELER

8 tips om miljøvennlig kjøring for alle

Unngå unødvendig last inne i bilen og bruk takboksen bare når du trenger den ekstra plassen. En takgrind eller lastbærer kan øke luftmotstanden og drivstofforbruket med mellom 5 og 40%.

Et navigasjonssystem kan hjelpe deg med å unngå unødvendige omveier og andre unødvendige hindringer. Ettersom en kald motor bruker mye drivstoff, kan du vudere andre måter å komme frem på når avstandene er små.

Ikke glem å sjekke lufttrykket i dekkene regelmessig. Ved å kontrollere og justere trykket en gang hver måned, kan du spare opptil 3% drivstoff – og forlenge dekkenes levetid.

Når du kjører på høye gir, har motoren lavere turtall og lavere forbruk. Dersom bilen din har girskiftindikator, kan du følge signalene den gir for girskift opp og ned.

Alt elektrisk utstyr i bilen (varme i vinduene, tåkelykter osv.) forbruker energi. Om du for eksempel kjører klimaanlegget når det strengt tatt ikke er behov for det, kan drivstofforbruket øke med opptil 25%.

Å se og tenke fremover hjelper deg til å unngå unødvendig bremsing. Når du forutser og tilpasser deg trafikkflyten, bruker du mindre drivstoff.

Holder du vinduene lukket og bruker ventilasjonssystemet i stedet, kan du redusere drivstofforbruket med opptil 5%.

Slå av motoren om du skal stå stille i mer enn ett minutt. Når motoren går og bilen står, sløser du med drivstoffet.

8 tips om miljøvennlig kjøring for hybridsjåfører

Lær deg å se informasjonen du får på hybridmonitoren. Med et raskt blikk ser du hvor mye energi du bruker underveis

Bruk gasspedalen mykt og varsomt med jevnt trykk. På den måten kan du kjøre hybridbilen din elektrisk enda litt lenger.

Bytt til ECO-modus: Dette justerer gasspedalen til myk respons, selv om du trykker den brått inn og klimaanlegget drives med redusert effekt.

Brems tidlig og mykt slik at bilen genererer mest mulig energi. Ekstra energi i batteriet betyr at du kan kjøre lenger på ren elektrisk energi.

Hold øye med instrumentene slik at du kjenner status for hybridsystemet og holder batteriet på høyt spenningsnivå.

Ikke sett girspaken i N-posisjon (fri) når trafikken stopper. Om du gjør det stopper også ladingen av batteriet.

Du sparer mye drivstoff ved å holde jevn hastighet når du kjører på landeveien. Tenk fremover og bruk den mest miljøvennlige veien om du bruker navigasjonssystemet.

Velg EV-modus når det er mulig. Når du kjører helelektrisk, er drivstofforbruket og utslippene null.