Toyota med nye elektriske varebiler og nyttekjøretøy

Fra 4. kvartal kompletteres Toyotas tilbud av bilmodeller til profesjonelle brukere; håndverkere, butikkeiere, distributører, transportfirma, taxi, flåtekunder og mange flere. Da møter det norske nettverket av forhandlere sine kunder med hele 8 forskjellige basismodeller i Proace-familien**. 

Toyotas tilbud til proffmarkedet blir stadig større og bedre, og i høst suppleres utvalget med to nye elektriske varebilmodeller. Varebilen Proace City Electric i både kort og lang utgave.  Denne lanseringen styrker spesielt Toyotas posisjon innen elbiler for yrkesbruk ytterligere. (Modellrekken med dieselmotorer er allerede komplett.) image fred Fred Banggren │ Produktsjef varebil & personbil │ Toyota Norge AS


For å dekke forskjellige transportbehov kommer også Proace City Electric i forskjellige versjoner. Varebilen leveres i standard lengde (4,40) samt lang utgave (4,75), tar en nyttelast på opptil 728 kg og kan trekke tilhengervekter opptil 750 kg.

Fra 4. kvartal blir de nye bilene levert til kunder i Norge. Norske kunder er prioritert sammen med kjøpere i Frankrike, Nederland, Sveits og Storbritannia. I andre land skjer lanseringen av Proace City Electric først til neste år.

Drivlinje og lading

Elmotoren i Proace City Electric leverer 136 hk til forhjulene. Alle Proace City Electric-variantene er utstyrt med et litium-ionbatteri på 50 kWt som gir en rekkevidde på opptil 274 km (WLTP).

Proace City Electric har en 7,4 kW ombordlader som standardutstyr, men kan leveres med en 11 kW 3-faselader avhengig av utstyrsgrad. Type 2-kabler for tilkobling til ladeboks er også standardutstyr. Med 3-fase lader på 11 kW er ladetiden 5 timer. Om bilen kobles til en hurtiglader på 100 kW kan den lades til 80% fra 30 minutter.

Temperaturstyring for bedre rekkevidde og kortere ladetid

Effektiv temperaturstyring for batteriet er viktig både for å opprettholde ytelsene og rekkevidden i kalde og varme årstider. Batteriet i Proace City Electric har et glykolsystem som hjelper til med å sikre ladetid, effektivitet og optimal batteriytelse i temperaturspekteret fra ÷40 til +55˚C.

/
Utstyrsgrader og utstyr

Proace City Electric leveres i tilsvarende utstyrsgrader som det øvrige Proace City-utvalget og med de samme utstyrsspesifikasjonene; Basic og Comfort. Innstegsmodellen er en arbeidshest, der fokus ligger på praktisk nytte og lave eierkostnader. Comfortversjonen vil i tillegg komme med to sidedører, 16’’ stålfelger med heldekkende kapsler, cruise control, mørk brunt tregulv med antiskli belegg i varerom​ og 8'' Audio skjerm med mirror link.

Proace City Electric - varebil

Proace City Electric har i kortversjon et lasterom på 3,3 m3 og selv i denne minste varianten gir den plass til to Europaller. Liten, men rommelig bil – og samtidig stor kapasitet. Toyota Proace City Electric lang tar unna opptil 3,9m3.

toyota electric

Bakdørene på begge varebilene er sidehengslet slik at de er enkle å laste med gaffeltruck. Takket være de brede skyvedørene er varerommet også lett tilgjengelig fra sidene. En rekke forskjellige skreddersydde innredningsløsninger finnes også, og med rette sidevegger kan f.eks. reoler og verktøyskap monteres helt ut til ytterveggene for å utnytte plassen maksimalt.

I kupéen er det lagt vekt på ergonomi og komfort, og bilen registreres for 3 personer. Om midtsetet ikke er i bruk, blir plassen et praktisk skrivebord hvor føreren kan jobbe med fraktdokumenter, kvitteringer, laptop eller nettbrett. Under sittebenken er det oppbevaringsrom for ting som bør være ute av syne.

toyota electric
/
Marked i Europa og Norge

Markedet for kompakte elektriske varebiler i Europa er doblet siden 2017 til 20.000 enheter. Dette segmentet vokser fire ganger raskere enn markedet for mellomstore elektriske varebiler. De nye, elektriske Toyota-modellene er tilpasset små- og mellomstore bedrifter og flåtekunder som trenger pålitelige varebiler de kan bruke uten bekymringer for kommende kjøreforbud i lav- og nullutslippssoner i byområder.

I Norge har elektriske varebiler dessuten lønnsomme fortrinn ved kjøp og i bruk. Når bilene i tillegg støttes av Toyotas nettverk, betyr det både trygghet og frihet fra bekymringer. Etter årets 3 første måneder er Toyota det bestselgende personbilmerket i Norge, det bestselgende varebilmerket og det bestselgende bilmerket! Dette vitner om høy tillit fra norske bilkjøpere og god tilpasning til markedets behov i en tid hvor alle må forholde seg til forandringer og utfordringer.

Virksomheter rundt om i landet har for lengst etablert mål og politikk som forutsetter bruk av nullutslippskjøretøy når disse er tilgjengelige. Dermed får de nye bilene våre en viktig rolle også i miljøsammenheng. Ta kontakt med en Toyotaforhandler om du vil ha nærmere informasjon om Toyota Proace City Electric.

* Tentative data inntil typegodkjenning foreligger 
** Proace, Proace 4x4, Proace City, Proace City 4x4, Proace Verso, Proace Electric, Proace City Electric, Proace Verso Electric.

Proace City Verso Electric er utsatt inntil videre.

Artikkel sist oppdatert oktober 2021, og informasjon korrekt ved tidspunkt for publisering

PROACE CITY NYHETSBREV

Meld deg på vårt nyhetsbrev, og vær først ute med å motta nyheter om nye og kommende Proace City utgaver.

Meld på nyhetsbrev

/