1. Nyheter
 2. Aktuelt
 3. Et moderne ikon tro mot sine røtter: den helt nye Toyota Land Cruiser
Jeg ønsker å...

Et moderne ikon tro mot sine røtter: den helt nye Toyota Land Cruiser

Den helt nye Land Cruiser 250 er den nyeste generasjonen av modell som gjennom mer enn 70 år har opparbeidet seg et uovertruffent rykte for kvalitet, pålitelighet og evne til å takle de tøffeste forhold over hele verden.
 • Nye Land Cruiser blir vist i Drammen
  • Helt nye Land Cruiser 250 leverer modellens kjente kvaliteter som en driftssikker og pålitelig bil.
  • Designet for å tåle de tøffeste forhold - kjøretøyet som tar deg hvor som helst og over alt, og får deg trygt og godt tilbake.
  • Sterkt design som bygger på Land Cruisers historiske stil.
  • Med karosseri-på-ramme og GA-F plattformen, legger Toyota New Global Architecture grunnlaget for betydelig økt stivhet, fremragende respons og kjøreegenskaper - både på veien og i terrenget.
  • Første Land Cruiser med elektrisk servostyring og et nytt frakoblbart krengningsstabilisatorsystem.
  • Nyutviklet 2,8-liters turbodieselmotor med ny åttetrinns automatgirkasse.
  • 48 V mildhybrid modell blir en del av modellutvalget i 2025.

Vi er svært stolte av denne lanseringen av nye Land Cruiser 250. Det er en bil med et kvalitetsstempel som vi nå har forbedret med moderne teknologi og design. Vi gleder oss til de første bilene kommer til Norge i september, sier Piotr Pawlak administrerende direktør i Toyota Norge.

I dag, mer enn noen gang, er Land Cruiser designet for å være et kjøretøy du kan stole på for å ta deg hvor som helst og over alt, og bringe deg trygt tilbake. Land Cruiser-familien har gjennom årene utviklet seg til tre parallelle serier:

 • Station Wagon: representert ved dagens 300 serie, som er tilgjengelig i Afrika, Midtøsten, Asia og Stillehavsområdet
 • Heavy Duty: den verdensberømte 70-serien, som feirer 40-årsjubileum og er tilgjengelig i Afrika, Midtøsten og Stillehavsområdet
 • Light Duty: serien som omfatter den helt nye 250-serien og er den viktigste modellen i Europa

Den første Light Duty-modellen (også kjent som "Prado" i enkelte regioner) ble en del av den globale Land Cruiser-serien i 1985. Siden den gang har den utviklet seg i retning av den mer luksuriøse og romslige Land Cruiser 300. I utviklingen av 2024-modellen i 250-serien har det vært et bevisst valg å ta Land Cruiser tilbake til sin opprinnelse, med fokus på bilens grunnleggende kvalitet som et praktisk og rimelig kjøretøy.

Sjefsingeniør Keita Moritsu forklarer:

–Vi har endret oppfatningen vår og mener at denne Land Cruiser-modellen bør tilbys som en praktisk og rimelig offroadbil. Vi bestemte oss for at det å gå tilbake til røttene våre skulle være kjernen i Land Cruiser merket fremover.

Resultatet er en helt ny modell med sterke, autentiske offroadegenskaper, understøttet av den nye GA-F plattformen- og rammen, utmerket funksjonalitet for transport av passasjerer og last, forbedret sikt for føreren, samt deler som er designet for å være enkle å reparere eller erstatte med andre skreddersydde deler.

Kvaliteten "back to origins" er også tydelig i designet, som forener Land Cruiser arven med modernitet. Det robuste designet utstråler pålitelighet, et tidløst utseende og en funksjonell og solid kvalitet som man forbinder med de beste profesjonelle verktøyene.

LAND CRUISER-ARVEN

Land Cruiser ble til for 72 år siden som "Toyota BJ", den 1. august 1951. Like etter demonstrerte den sin styrke og kapasitet ved å bli det første kjøretøyet som klarte å klatre opp til den sjette stasjonen på Fuji-fjellet.

Helt siden den gang, har Toyotas misjon for Land Cruiser vært å gi folk et kjøretøy som tar dem trygt og sikkert til bestemmelsesstedet, selv i de tøffeste omgivelser. De ulike erfaringene til kunder over hele verden har vist seg å være uvurderlige i utviklingen av Land Cruisers grunnleggende styrker som pålitelighet, holdbarhet og evne til å takle tøffe veiforhold.

Det er kanskje ingen overraskelse at Land Cruisers verdensomspennende rykte har gjort den til en av Toyotas mest solgte modeller, med 11,3 millioner solgte eksemplarer til dags dato* i over 170 land og regioner.

*Fra og med juni 2023, inkludert kumulative og årlige salgsvolumer for Lexus LX- og Lexus GX-modellene.

 • Design: Tradisjon blandet med modernitet

  • Designet uttrykker autentisk 'offroader' i en blanding av tradisjon og moderne designvalg.
  • Silhuetten og kjøretøyets proporsjoner er en referanse til Land Cruisers designarv.
  • Tiltak for å sikre utmerket utsikt for føreren, inkludert et panser med forhøyede hjørner og senket midtparti.
  • Kraftig frontdesign med det klassiske TOYOTA emblemet.
  • Karosseriet er formet for å unngå skader under tøffe forhold, og delene er utformet slik at de enkelt kan skiftes ut.
  • Interiøret har et funksjonelt design av høy kvalitet med skreddersydd digitalt instrumentdisplay og Toyotas nyeste multimediepakke.
  • Sitteplasser for opptil sju personer om bord, med et generøst lasterom.

Eksteriør

Designet på den nye Land Cruiser er et tydelig uttrykk for bilens status som en fullverdig offroader som i seg selv er sterk og stabil.

Den grunnleggende kvaliteten gjenspeiles i formen og sammensetningen av delene som er designet for å tåle tøffe forhold og være enkle å bytte ut hvis det oppstår skader. Det er også en tidløshet i det enkle designet som uttrykker kvalitet og vil ikke se utdatert ut, og en følelse av profesjonalitet og form følger funksjon' design som også finnes i profesjonelle verktøy av topp kvalitet.

Til sammen, skaper disse elementene en fusjon av arv og modernitet: Dette er en Land Cruiser som er forankret i sin opprinnelse, men som samtidig oppfyller de høyeste moderne standarder.

Den klassiske Land Cruiser-silhuetten refererer til de typelige linjene på de tidlige Land Cruiser modellene (Land Cruiser 40- og 70-serien er tydelige forbilder) med en sterk horisontal akse, et langt panser, oppreist frontrute, kort frontoverheng og karakteristiske trapesformede hjulbuer. Også proporsjonene er tro mot Land Cruisers designarv, med en stram, kasseformet kupé som er plassert bak bilens vertikale akse for å oppnå både innvendig plass og komfort. Bilens totale lengde er 4 925 mm, bredden 1 980 mm og høyden 1 935 mm, mens akselavstanden er 2 850 mm.

Konfigurasjonen og proporsjonene til frontelementene skaper et klassisk Land Cruiser utseende. Funksjonelle deler er gruppert sammen mot midten med høyt plasserte frontlykter for å unngå skader under tøffe kjøreforhold. Målbevisstheten understrekes ytterligere ved at den klassiske TOYOTA-logoen er restaurert og er plassert foran i midten og bak over nummerskiltet. Støtfangerhjørnene er praktisk utformet og enkle å bytte ut, hvis de blir skadet.

Frontlysene kommer i to ulike utgaver: Som standard leveres en slank, avlang, trippel LED-lykt eller en klassisk, rund bi-LED-projektor sammen med vertikalt plasserte blinklys og kjørelys avhengig av utstyrsgrad. For å unngå skader er tåkelysene foran dypt innfelt i støtfangerhjørnene, hjørnene foran og bak er avfaset (noe som også bidrar til bedre manøvrerbarhet), og de nedre dørseksjonene har en skrapt, konkav overflate.

Å gi føreren best mulig utsikt fremover og til siden var en designprioritet. Dette har resultert i en panserform med opphøyde sider som gjør det lettere å finne bilens hjørner, og en senket midtseksjon som forbedrer utsikten forover og reduserer blindsonen rett foran bilen. For å forbedre sideutsikten er A-stolpen satt i en mer oppreist vinkel, speilene er festet til dørene og beltelinjen er senket - en referanse til den klassiske Toyota BJ70 - med ca. 30 mm sammenlignet med dagens modell.

Karosseriet har kontrasterende skarpe, harde og blanke, buede overflater som gir et enkelt, moderne utseende med en følelse av spenning og høy presisjon. Helhetsinntrykket er at Land Cruiser er skåret ut av en eneste klump rent metall. Bilens brede holdning, de utvidede vingene foran og bak og den stramme karosseriformen bidrar til å understreke de stabile kjøreegenskapene.

Bak er lyktene igjen tett gruppert i vertikalt stablede kombienheter.

Den nye Land Cruiser får 18- eller 20-tommers lettmetallfelger i nytt
design, avhengig av utstyrsgrad. Blant de mange fargealternativene finner vi blant annet de tradisjonelle fargene Smoky Blue og Sand, kombinert med et lysegrått tak.

 • Aerodynamiske detaljer

  Det karakteristiske eksteriørdesignet omfatter en rekke detaljer som forbedrer bilens aerodynamiske ytelse.

  Blant detaljene som bidrar til å redusere luftmotstanden, er en luke i den øvre grillen som lukkes ved høye hastigheter for å hindre luftstrømmen inn i motorrommet, noe som reduserer luftmotstanden og løftekraften. Foran forhjulene er det montert en spoiler som reduserer luftstrømmen som treffer dekkene, og som leder luft som bidrar til å kjøle ned bremseskivene. Spoileren er deformerbar, slik at den tåler røff kjøring.

  Andre tiltak omfatter en reduksjon av nivåforskjellen mellom de fremre stolpene og takrennene, og nøyaktig beregning av sidespeilenes tilbaketrekningsvinkel og profil for å dempe turbulens. Sidedørlister er lagt til for å korrigere luftstrømmen langs sidene på bilen, og en hekkspoiler bidrar til å lede luftstrømmen bort fra bilens bakside og redusere løftekraften.

Interiørdesign

Interiørdesignet uttrykker et sikkert og funksjonelt utseende som er egnet for terrengkjøring, med fokus på holdbarhet, høy kvalitet og tiltak for å redusere tretthet.

Instrumentpanelet og de øvre dørlistene har sterke horisontale linjer som gjør det enkelt å orientere seg under krevende forhold, og gir et åpent kupémiljø med god utsikt for alle om bord. Tverrsnittet på panelet er senket foran passasjeren foran, noe som forsterker den åpne følelsen.

Informasjonskildene - førerens kombimeter og multimediedisplayet er plassert høyt for god visibilitet, og det brede konsollområdet - som er karakteristisk for Land Cruiser - gjør at kjørekontrollene er lett tilgjengelige for rask og intuitiv bruk. Det digitale instrumentdisplayet (9 eller 12,3 tommer avhengig av utstyrsgrad) viser målere og data med skarp grafikk som er lett å lese under alle lysforhold. Multimediesystemet er tilgjengelig via en HD-berøringsskjerm (åtte eller 12,3 tommer). Pakken inkluderer skybasert navigasjon med oppdatert trafikkinformasjon og "Hey Toyota" assistenten for talestyring av flere funksjoner og systemer.

Den fysiske formen på bryterne og deres virkemåte er enhetlig - enkle vippe- eller trykkontroller - slik at føreren enkelt kan bruke dem uten å måtte se bort fra rattet eller endre kroppsholdning. Profesjonelle rallyførere ble konsultert i forbindelse med utformingen av kombinasjonen av vippebryter og trykkbryter som brukes til å betjene systemfunksjoner som Multi-Terrain Select.

Knebeskyttere og polstrede dørskuldre gir beskyttelse når det går hardt for seg, og dørpanelets øvre del har en skålformet profil som gir føreren plass til å bevege albuene fritt. Det nye rattdesignet gjenspeiler det solide og stabile eksteriøret, med brede eikeråpninger for å forhindre at fingrene skades ved et eventuelt tilbakeslag fra styringen. Rattet er utstyrt med den klassiske TOYOTA-logoen, og funksjonsbryterne er rasjonelt plassert på venstre og høyre side av de sentrale eikene.

Følelsen av presisjon og kvalitet kommer til uttrykk i den koordinerte utformingen av betjeningsbrytere og detaljer som de takkede mønstrene rundt luftventilene og modusvelgeren, tilpasningen av tykke møbeltrekkmaterialer med tau-lignende rør og detaljer som ser ut som maskinbearbeidet metall.

Interiøret har gjennomgående et helhetlig utseende, med gjennomgående materialkvalitet, følelse og utseende som kommuniserer en sterk karakter. Funksjonelle områder er flate og harde, mens berøringspunktene er myke og tykt dekket med en følelse av volum. Digitale designteknikker ble brukt for å kombinere ulike deler til en enkelt enhet, for eksempel ved å innlemme kombimeteret og senterdisplayet i det store instrumentpanelet, slik at det blir mindre oppdelt.

En ny, forenklet taklinjeform øker romfølelsen, med mulighet for et soltak som kan åpnes eller et stort, fast panoramatak som strekker seg over baksetene.

Sitteplasser og setetrekk

Den nye Land Cruiser serien tilbyr både fem- og syvseters interiør. Forsetene har et nytt design som gir god støtte ved kjøring i terrenget og er tilgjengelige med elektrisk justering. Det åtteveis elektrisk justerbare førersetet er tilgjengelig med en uttrekkbar pute som gir 50 mm ekstra lårstøtte. Utformingen dens gjør at det ikke oppstår et spor mellom forlengelsen og hovedputen, noe som gir sømløs støtte.

De nye forsetene har tynnere seterygger, noe som gir bedre plass til ben og knær for baksetepassasjerene, og er tilgjengelige med integrert varme og ventilasjon. Tykkere uretanputer fordeler trykket over et større område av kroppen og er formet for å fremme en optimal bekkenvinkel, noe som reduserer belastningen på midje og muskler. Puten sitter på et hardt nedre lag, en konstruksjon som bidrar til å forhindre at passasjerens holdning kollapser når han eller hun svinger eller bytter kjørefelt. Sidestøttene stikker ytterligere ut og bidrar til å holde kroppen på plass ved horisontale belastninger, for eksempel ved kjøring på ujevnt underlag.

Setene på andre rad tilbys i en benk som kan deles 60:40, og på modellen med sju seter består tredje rad av to seter som kan legges flatt manuelt eller med elektrisk betjening.

Blant setetrekkene kan man velge mellom ekte og syntetisk skinn og for første gang SUMITEX, et nytt, slitesterkt stoff som er laget av et sterkt garn produsert av resirkulert PET-plast fra Toyotas anlegg i Japan.

Lasterom

I den nye Land Cruiser med fem seter er lasterommet på flatt gulv lengre og bredere enn i den nåværende modellen; i versjonen med syv seter er bredden større, men lengden er uendret når setene på tredje rad er i bruk.

I syvseteren er det plass til to kofferter på 55 cm bak setene på tredje rad. Med tredje seterad nedfelt er det plass til tre kofferter på 86 cm pluss en på 81 cm og en på 69 cm. I modellen med fem seter er plassen litt større, med plass til en koffert på 75 cm i stedet for en på 69 cm.

Nye Land Cruiser har også en topphengt bakdør som standard, noe som gjør det enklere å komme inn og ut av bilen med elektrisk betjening av bakdøren og en glassluke som kan åpnes uavhengig av hverandre.

 • Drivlinjens respons, kontroll og effektivitet

  • 2,8-liters turbodieselmotor med 204 DIN-hk/150 kW, nyutviklet for bedre kjøreegenskaper og effektivitet.
  • Ny åttetrinns automatgirkasse.
  • 48V mildhybrid modell i Land Cruiser 250-serien i løpet av 2025.
  • Permanent firehjulsdrift.

Fremskritt i motorrespons og kjøreegenskaper

I Vest-Europa introduseres nye Land Cruiser med en 2,8-liters turbodieselmotor som er videreutviklet for bedre kjøreegenskaper og en bedre balanse mellom drivstoffeffektivitet og ytelse.

Den 2 755 cm3 store firesylindrede DOHC-motoren med direkteinnsprøytning og flere ventiler yter maksimalt 204 DIN hk/150 kW ved 3 000 o/min og er koblet til en ny åttetrinns Direct Shift-automatgirkasse. Med et maksimalt dreiemoment på 500 Nm som genereres mellom 1600 og 2800 o/min, har den nok kraft til å trekke last på opptil 3500 kg.

I utviklingen av den nye modellen ble akselerasjonskontroll prioritert, føreren skal erfare dette enten det er på eller utenfor veien, i bygatene eller på motorveien. Intensjonen var at kjørefølelsen skulle være direkte, som med en manuell girkasse. For å fokusere arbeidet innhentet ingeniørteamet kunnskap fra utviklingen av Land Cruiser 300 og informasjon om kvalitet, holdbarhet og pålitelighet fra dagens Land Cruiser Prado. Tilbakemeldinger fra kundene om hvordan bilen brukes til daglig, ble også analysert.

Dette har bidratt til bedre akselerasjon og kjøreegenskaper, lavere støy- og vibrasjonsnivå og bedre kjøreegenskaper under krevende forhold. Drivlinjen er konstruert for å gi en lineær akselerasjon med sterk inngangsrespons, mens lock-up-funksjonen i den åttetrinns automatgirkassen demper svingninger i motorturtallet.

En ny og mer effektiv turbolader er nøkkelen til den forbedrede dreiemomentresponsen, med et løpehjul med kompakte skovler og redusert diameter. En ny reimlayout gir plass til den nye elektriske servostyringen (se nedenfor), og en generator med høyere effekt (200 A) er tatt i bruk for å dekke kundenes behov for reservestrøm.

Miljøtiltakene omfatter blant annet en mer effektiv SCR-katalysator og en forstørret ureatank på 17 liter.

Ny åttetrinns automatgirkasse

Drivlinjen har en ny åttetrinns automatgirkasse som er utviklet for å forbedre kjøreegenskapene og drivstofføkonomien, samtidig som den er stillegående. Med tettere girforhold, en ny, kompakt momentomformer og optimaliserte komponenter gir girkassen presis lock-up-kontroll, rytmisk giring og en jevn akselerasjonsfølelse.

Momentomformeren har en flerplate lock-up-clutch med utvidet rekkevidde, noe som bidrar til en følelse av direkte kjøring og bedre drivstofføkonomi. Lock-up kontrollen kan implementeres fra lave hastigheter, noe som bidrar til å øke kvaliteten på kjørefølelsen.

Enheten har også en ny dynamisk demperstruktur som bidrar til å redusere svingningene i dreiemomentet på drivakselen. Både momentomformeren og spjeldkonstruksjonen er revidert for å redusere både størrelse og vekt.

Den kompakte og lette girkassen gir både effektivitet og holdbarhet. Tette girutvekslinger brukes ved høyere hastigheter, og små, konsekvente endringer i turtall ved giring i det høye området gir en rytmisk følelse. Det første giret har fått lavere utveksling for å forbedre startakselerasjonen og ytelsen i terrenget, mens åttende gir har fått høyere utveksling for roligere kjøring i høye hastigheter ved lavere turtall og bedre drivstofføkonomi.

Girresponsen er forbedret med 25 % takket være en ny lineær solenoid som er 29 % lettere enn den forrige enheten, sammenlignet med dagens sekstrinns automatgir. Stillegående ytelse og bedre drivstofføkonomi støttes av en oljepumpe med mindre diameter.

Fremtidig 48V mildhybrid elektrisk system

Toyota vil introdusere en mildhybrid elektrisk versjon av Land Cruiser i Europa i 2025, som kombinerer 2,8-liters dieselmotor med en 48V elektrisk motorgenerator, et kompakt 48V litium-ion-batteri og et stopp-startsystem. Dette vil forbedre kjøreegenskapene og gi en jevnere og mer stillegående, men samtidig mer responsivt ytelse, samtidig som den opprettholder sin evne til å tåle tøffe kjøreforhold.

Permanent firehjulsdrift

Drivlinjen for Land Cruisers permanente firehjulsdrift har en revidert propellakselstruktur som er designet for å gi bedre holdbarhet og mer stillegående ytelse. Det er også gjort endringer i Torsen-differensialene: Den midtre enheten er revidert for bedre ytelse og drivstoffeffektivitet, og den bakre diffen (avhengig av utstyrsgrad) er forsterket for økt pålitelighet. Begge er dreid for å oppnå den beste balansen mellom veigrep i terrenget og stabilitet på veien.

Differensiallåsesystemet er byttet ut fra en motor til en magnetventil, noe som gir 85 % raskere respons (ca. 0,15 sek.) hvis bilen skulle kjøre fast.

Overføringsenheten er også oppdatert for å gi bedre holdbarhet, økt dreiemoment i aktuatormotoren og bedre korrosjonsbeskyttelse. En ny vippebryter for valg av H4- eller L4-program og nye brytere for differensialsperre er plassert på midtkonsollen ved siden av girspaken.

 • Stabilitet, kontroll og selvtillit på og utenfor veien

  • Kjøreegenskaper som er utviklet for å sikre høyeste nivå av ytelse i terrenget.
  • Sammensatt, komfortabel og enkel å manøvrere på veien.
  • Det nye GA-F karosseri-påramme gir avgjørende styrke og stivhet.
  • Første Land Cruiser med elektrisk servostyring.
  • Verdens første frakoblingsmekanisme for stabilisator for å låse opp krumningsstabilisatoren foran og få økt hjulbevegelse.
  • Multi-Terrain Select og Multi-Terrain Monitor hjelper føreren med å håndtere krevende forhold.

Land Cruisers grunnleggende egenskap som et kjøretøy som kan "ta deg med hvor som helst og over alt og få deg tilbake i god behold", omfatter også evnen til å takle utfordrende terrengforhold. Ved å ta modellen tilbake til sin opprinnelse har Toyota sørget for at kjøretøyet har den grunnleggende, innebygde styrken til å innfri dette løftet, i stedet for å basere seg på sofistikert teknologi.

Samtidig har vi lagt stor vekt på at bilen skal være enkel å manøvrere: I tillegg til sine styrker i terrenget er dette en bil som er enkel i konseptet og behagelig å kjøre for alle i hverdagen. Sikten er god, bryterutstyret er enkelt å forstå og intuitivt å bruke, og kjøretøyet reagerer raskt og i tråd med førerens intensjoner.

Ekstreme tester

Utviklingsprogrammet testet den nye modellen til det ytterste av hva den tåler. Toyota konstruerte en ny offroad-testbane - den krevende Course F på Shibetsu testområde i Japan - som gjengir en rekke av de mest utfordrende kjøreforholdene rundt om i verden.

Banen er utformet med bakker, gjørmete spor, steinete veier og ujevnt landskap, som hver for seg stiller ulike krav til bilen. Dette anlegget har ikke bare bidratt til å bekrefte og forbedre den nye Land Cruisers offroad-egenskaper, som ligger "ett trinn over" dagens modell, men også til å forbedre bilens egnethet og funksjonalitet i hverdagen.

Omfattende testing har også funnet sted i Midtøsten og Australia.

Kapasitet basert på den nye GA-F-plattformen og rammen

Land Cruisers autentiske offroad-karakter gjenspeiles i at den har beholdt sin karosseri-på-ramme-konstruksjon, men kapasiteten ligger et steg over dagens modell. Grunnlaget for ytelsen er den nye GA-F-plattformen og rammen, som også finnes i nye Land Cruiser 300.

Dette gir kjøretøyets struktur betydelig større styrke og stivhet, oppnådd gjennom en kombinasjon av fokuserte konstruksjonsteknikker. Den nye modellen har 84 ekstra korte sveisepunkter rundt sidedørene og de nedre del av karosseriet, og for første gang er det brukt strukturlim (totalt 11,9 m) for å øke stivheten der plater møtes. Skreddersydde sveisede emner er introdusert i sideskinnene og tverrliggeren i stedet for forsterkninger, noe som opprettholder stivheten og samtidig sparer vekt. Tykke stålplater og materialer med høy strekkfasthet er brukt på strategiske steder i hele rammen for å sikre robust styrke.

Totalt sett har rammens vridningsstivhet økt med 50 %, mens stivheten til rammen og karosseriet samlet har økt med 30 %. Resultatet er et kjøretøy som reagerer og beveger seg akkurat slik føreren ønsker.

Første Land Cruiser med elektrisk servostyring

Nye Land Cruiser er den første Land Cruiser modellen som er utstyrt med elektrisk servostyring (EPS).

Sammenlignet med et hydraulisk system reduserer dette tilbakeslaget som kan oppstå ved kjøring på ujevnt underlag, og gir jevnere, mer direkte styring og enklere manøvrering i alle hastigheter. Med EPS kan nye Land Cruiser også utstyres med Lane Tracing Assist som en del av den aktive sikkerhets- og førerassistansepakken Toyota Safety Sense.

Tannstangsystemet er også energibesparende, ettersom elektrisk kraft bare brukes når det er nødvendig - dvs. ikke på tomgang eller ved kjøring i rett linje.

For å bidra til å kommunisere gode tilbakemeldinger til føreren er rattstammens stivhet forbedret, og styreakselen og røret er forstørret.

Nytt bremsesystem

Det nye, elektronisk styrte bremsesystemet er utviklet for å gi bedre følelse og ytelse i tråd med førerens intensjoner. Kontroll, ytelse og stivhet er optimalisert for å gi en naturlig og lineær bremsefølelse.

I tillegg til et konvensjonelt trykksystem brukes et trykkreguleringssystem som leveres av en generell VSC-enhet, noe som forbedrer bremsefølelsen. Samvirkende bremsekontroll kombinerer den hydrauliske bremsekraften med regenerativ bremsekraft fra motoren, noe som bidrar til bedre drivstofføkonomi ved å utnytte den regenerative bremsekraften maksimalt.

Det brukes skivebremser: 340 mm diameter foran og 335 mm bak. En elektronisk parkeringsbrems virker på bakhjulene.

Downhill Assist Control (DAC) kan brukes til å automatisk gi stabil bremsing uten hjullåsing og samtidig holde lav hastighet i bratte nedoverbakker. Systemet er utviklet slik at det kan brukes som cruisekontroll i hastigheter mellom 4 og 30 km/t i H4- og L4-serien.

 • Crawl Control

  Land Cruisers Crawl Control kan brukes til å holde lav hastighet ved kjøring i terreng/nedoverbakke. Den kontrollerer motorens dreiemoment og bremsetrykket, slik at hjulspinn og hjullåsing unngås og føreren kan konsentrere seg om styringen.

  Crawl Control fungerer i L4-overføringsmodus. Føreren kan velge riktig hastighet ved hjelp av dreiebryteren på konsollen. Det finnes fem ulike hastighetsinnstillinger som passer for en rekke ulike kjøreunderlag og stigninger.

Hjuloppheng

Forhjulsopphenget er utstyrt med et nytt, uavhengig dobbelt wishbone-system med forlenget slaglengde som gir godt veigrep og terrengegenskaper. Det er konstruert av lettvekts komponenter med høy styrke for holdbar og pålitelig ytelse.

En stabil kjøring støttes av et økt caster-spor, mens stabiliteten under bremsing forbedres ved å redusere kingpin-forskyvningsvinkelen og øke antidive-vinkelen.

Bak har den stive fireleddede bakakselen fått detaljerte endringer for å oppnå jevnere og mer lineær ytelse, samtidig som den er vektbesparende og mer pålitelig. Krengningsstabilisatoren er laget av et nytt materiale som er både lettere og stivere, mens ytterligere vekt er spart med et tynnere akseltverrsnitt og optimalisert veggtykkelse på konsollene - et design som også styrker påliteligheten. En økning av anti-løftvinkelen bidrar til å forhindre at bakhjulet løfter seg. Hele geometrien er optimalisert slik at bevegelsene i hvert enkelt ledd er jevne og lineære, noe som bidrar til en komfortabel kjøring.

Frakoblingsmekanisme for stabilisator

Nye Land Cruiser er den første Toyota-modellen med stabilisator frakoblingsmekanisme (SDM), som både gir bedre offroad-egenskaper og mer komfortabel kjøring på vanlige veier.

Ved hjelp av en bryter på midtkonsollen kan føreren låse opp den fremre stabilisatoren, slik at fjæringen får større slaglengde. Ved kjøring i lav hastighet på ujevnt og steinete underlag bidrar den økte hjulbevegelsen til å holde alle fire hjulene i kontakt med underlaget, noe som gjør bilen enklere å manøvrere. I standardutførelse har nye Land Cruiser 10 % større hjulbevegelse enn dagens modell, og når SDM er innkoblet, øker den med ytterligere 10 %.

Når hjulopphenget kan strekke seg og trekke seg sammen fritt, reduseres krengningsstivheten og karosseribevegelser i alle retninger dempes, noe som gir en mer komfortabel kjøretur for alle passasjerer i svært ulendt terreng. Når bilens hastighet øker, låses veltebøylen automatisk igjen.

Multi-Terrain Select

Multi-Terrain Select (MTS) justerer bilens styring, drivkraft og hydrauliske bremsekontroll for å møte kravene i ulike terrengsituasjoner. Systemet har nå en ekstra Auto-modus, slik at føreren ikke trenger å endre innstillingene etter hvert som forholdene endrer seg, og det kan også brukes når bilen er i modus for høy eller lav overføring.

MTS er enkelt å aktivere ved hjelp av bryteren for drivlinjekontroll og multifunksjonsvelgeren på midtkonsollen. I lav overføringsmodus kan du velge mellom Mud, Sand, Rock og Auto, og i høy modus kan du velge mellom Mud, Sand, Dirt, Deep Snow og Auto.

Panoramautsiktsmonitor/Multi-Terrain Monitor

Land Cruisers Panoramic View Monitor (PVM) gir full oversikt over området rundt bilen også ved hjelp av Multi-Terrain Monitor (MTM)-funksjonen under bilen. Sjåføren kan veksle mellom fire kameraer for å sjekke blindsoner, og kameraene kan også kombineres til et sammensatt bilde. Under Vehicle Terrain View viser posisjonen til bakhjulene og kjøreflaten. Blant de nye MTM-alternativene er visning av under bakre del av kjøretøyet med retningslinjer som viser kjøretøyets og dekkenes posisjon. Bildene i displayet kan utvides ved hjelp av berøringskontroller for å få en enda mer detaljert visning.

PVM kan brukes i hastigheter opp til 12 km/t, og for første gang i en Land Cruiser kan den aktiveres både med talekommando og med en bryter i konsollen. En bakkameravasker er tilgjengelig for å bidra til å opprettholde en klar og god utsikt.

 • Stillhet, komfort og sikkerhet

  • Omfattende støy- og vibrasjonsdempende tiltak i hele kjøretøyet.
  • Fokus på komfort med pitch control, nytt design av motorfeste og putefester mellom karosseri og ramme.
  • Omfattende Toyota Teammate sikkerhets- og førerassistansefunksjoner, inkludert den nyeste generasjonen av Toyota Safety Sense.

Selv om nye Land Cruiser er konstruert for å tåle ekstreme forhold, betyr ikke det at det er gått på bekostning av stillheten og komforten om bord. Det er gjort omfattende tiltak for å unngå og motvirke støy og vibrasjoner.

Kjøretøyet er utviklet for å minimere antall punkter der lyd kan trenge inn i kupeen, og det er utviklet en karosseri-rammekonstruksjon som genererer mindre støy. På samme måte har man identifisert og redusert støykildene.

Tiltakene omfatter blant annet bedre tetting av karosseriet, for eksempel ved foten av front- og midtstolpene, og tetting av spaltene rundt døråpningene. Det er lagt til lydabsorberende materiale i luftinntakssystemet, hjulbueforingene og i tillegg er dekkmønsteret utformet for å redusere støygenereringen.

Sammenlignet med dagens modell er det en tykkere dashborddemper med et mellomliggende lag som dekker et større område. Det er også lagt til dempende materiale i gulvet. Den høyere stivheten i karosseriet og rammen i den nye GA-F bidrar også til å spre resonansen i hver enkelt del og dempe vibrasjonene. Det aktive støydempingssystemet sørger for et lavere støynivå når bilen går på tomgang eller akselererer, og støydempende lydbølger sendes ut gjennom en høyttaler i kupeen.

Ytterligere tiltak bidrar til å sikre en komfortabel kjøretur, blant annet ved å øke stivheten i den nye GA-F-plattformen og -rammen. Ytterligere forbedringer er oppnådd ved bruk av et pitch-kontrollsystem for å opprettholde en jevn kjøring, en ny utforming av motorfestet, putefester mellom karosseri og ramme og direkte tilkobling av seterammene til karosseriet i stedet for til en mellomliggende brakett.

Omfattende sikkerhetsfunksjoner

Den nye Land Cruiser 250s robuste konstruksjon gir i utgangspunktet god beskyttelse i tilfelle en kollisjon. Men i tillegg til den grunnleggende styrken, har den omfattende Toyota Teammate utstyr som bidrar til å forebygge ulykker og beskytte alle om bord dersom en kollisjon skulle være uunngåelig.

Pakken inkluderer den nyeste generasjonen av Toyota Safety Sense, med forbedret maskinvare som øker omfanget av deteksjon av ulykkesrisiko. Blant de nye elementene i Land Cruiser er utvidelsen av Pre-Collision System til å omfatte støtte for å unngå kollisjoner i kryss, akselerasjonsdemping, som reagerer på plutselig bruk av gasspedalen i lav hastighet, og nødstyreassistent. Proactive Driving Assist gir ytterligere støtte i lave hastigheter ved å oppdage farer som parkerte biler og fotgjengere i veibanen, og støtter jevn styring og retardasjon når du nærmer deg et forankjørende kjøretøy eller kjører gjennom en sving.

Andre nye funksjoner inkluderer et nødbremsesystem. Når filsporingsassistenten er aktivert, registrerer den når føreren har sluttet å styre, bremse og gi gass over en viss tidsperiode, og sender ut et varsel. Hvis føreren fortsatt ikke reagerer, bringer systemet bilen til en myk stopp og aktiverer varsellysene. Safe Exit Assist advarer hvis det er fare for at en dør åpnes i veien for et kjøretøy eller en sykkel som nærmer seg bakfra.
Toyota Safety Sense-systemene kan holdes oppdatert med programvareoppgraderinger som leveres over-the-air, slik at bilen ikke trenger å sendes til servicesenter.