1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Toyota leverer 500 hydrogendrevne Mirai til de olympiske og paralympiske leker i Paris 2024
Jeg ønsker å...

Toyota leverer 500 hydrogendrevne Mirai til de olympiske og paralympiske leker i Paris 2024

Toyota er global partner for de olympiske og paralympiske leker, og selskapet er bestemt på å bidra med bærekraftige mobilitetsløsninger på veien mot et dekarbonisert og mer inkluderende samfunn.
I forkant av Paris 2024-lekene kunngjør Toyota en leveranse av 500 Mirai brenselcelle-elektriske biler som en del av den offisielle flåten for dette store sportsarrangementet.
  • – Initiativet i Paris viser Toyotas visjon om at hydrogen har en viktig plass i fremtidens mobiltet. Leveransen av Mirai-biler til Paris 2024 demonstrerer potensialet til hydrogenbiler dersom fyllestasjonene er på plass, sier administrerende direktør i Toyota Norge, Piotr Pawlak.

    Den olympiske og paralympiske komiteen har mål om å redusere karbonutslipp fra de olympiske og paralympiske leker i Paris med 50 prosent sammenlignet med tidligere arrangementer, og leveransen av Mirai-bilene til Toyota er et av tiltakene.

    – I 2018 annonserte Akio Toyoda en stor vending for Toyota-gruppen: å transformere selskapet fra en bilprodusent til et mobilitetsselskap. Målet er å gå utover grensene for vår industri ved å bygge et bedre samfunn basert på karbonnøytralitet, sier Frank Marotte, administrerende direktør for Toyota Frankrike.

  • Satsingen er også en del av Toyotas overordnede mål om å fremme bærekraftige mobilitetsløsninger. Toyota har en variert portefølje av bærekraftige kjøretøy, som inkluderer batteri-elektriske, brenselcelle-elektriske, fullhybrid og plug-in hybridkjøretøyer. Derfor kan kunder i forskjellige regioner velge mellom et bredt spekter av null- og lavutslippskjøretøyer.

    Toyota Mirai er et godt eksempel på selskapets besluttsomhet gjennom å tilby ulike nullutslippsbiler. Denne hydrogendrevne sedanen kombinerer fordelene fra elektrisk mobilitet med uovertruffen komfort, brukervennlighet, rekkevidde og rask fylling, og demonstrerer Toyotas vilje til å bidra til å dekarbonisere.

Toyota Mirai-flåten vil fylles med fornybart fremstilt hydrogen fra Air Liquide, offsiell hydrogen parter til til de olympiske og paralympiske lekene i Paris 2024.

– I Paris 2024 får Toyota vise frem sin innovative side med en av de hydrogen-drevne mobilitetsløsningene vi har. Vi har en felles ambisjon med arrangementskomiteen for Paris 2024 å redusere lekenes miljøpåvirkning så mye som mulig gjennom en 100% elektrifisert personbilflåte, sier Cédric Borremans, leder for olympisk og paralympisk divisjon i Toyota Motor Europa.