1. Nyheter
 2. Aktuelt
 3. Toyota presenterer livreddende AI-assistert kjøreteknologi
Jeg ønsker å...

Toyota presenterer livreddende AI-assistert kjøreteknologi

Toyotas forskningsinstitutt ga nylig journalister fra USA og Europa mulighet til å teste kjøretøy og simulatorer som viste Toyotas arbeid med kunstig intelligens, sikkerhet og autonomi.

Toyota Research Institute (TRI) viste nylig frem sine selvkjørende biler hvor de har fokusert på «aktiv sikkerhet». Målet med de nye innovasjonene er at føreren skal være engasjert, selv når bilen er autonom. Teknologien skal holde føreren aktivt engasjert og bidra til at man bruker bilen som en intelligent partner. Toyota mener at den nye teknologien vil redde liv.

–Vår tilnærming til autonomi handler om mer enn bare teknologi - det handler om mennesker. Ved å sørge for at sjåfører er aktive under kjøring vil veiene bli tryggere. Vi tror denne tilnærmingen vil bidra til å redde liv, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

 • Toyota presenterte også sitt nyeste konsept, Driving Sensei, som benytter kunstig intelligens for å forbedre føreres kjøreferdigheter med fokus på å gjøre folk til bedre og tryggere førere.

  – Sikkerhet er en topp prioritet for Toyota. Vi forsterker mennesker ved å bygge modeller som forutsier føreres handlinger, og utvikler AI som forbedrer førerytelsen, sier Gill Pratt, direktør for Toyotas forskningsinstitutt.

Forskningen hos Toyota Research Institute er organisert under tre hovedområder:

 1. Menneskefokusert læring:
 2. Kjøretøyets ytelse og sikkerhet:
 3. Delt autonomi:

Bruk av datadrevne maskinlæringsmetoder for å skape modeller av menneskelig atferd, som skal sikre en naturlig støtte til sjåføren

Toyota har mål om å utvikle kjøreferdigheter med kunstig intelligens på ekspertnivå, noe som ble demonstrert gjennom kjøretøyer som Toyota Supra og Lexus LC500 på TRI sitt arrangement.

Fokus på at innovasjonene til TRI skal lede til økt samarbeid mellom kunstig intelligens-løsninger og sjåfører for å skape en tryggere og mer engasjerende kjøreopplevelse.

For ytterligere tekniske detaljer henvises det til Toyota Research Institute sin Medium-blogg.

 • Om Toyota Research Institute (TRI)

  Toyota Research Institute (TRI), etablert i 2015, er dedikert til å forbedre menneskeliv gjennom fremskritt innen kunstig intelligens, automatisert kjøring, og robotikk. TRI arbeider for å skape en fremtid der mennesker og maskiner arbeider harmonisk sammen for å skape en tryggere, mer tilgjengelig, og mer miljøvennlig verden.