1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Toyota presenterer ny generasjon batterielektriske teknologier med FT-3e konseptbil
Jeg ønsker å...

Toyota presenterer ny generasjon batterielektriske teknologier med FT-3e konseptbil

Toyota avduket nylig FT-3e-konseptet under Kenshiki-forumet i Brussel. FT-3e er en forsmak på den neste generasjonens elektriske bilteknologi, og viser veien til mer energieffektiv og bærekraftig mobilitet.

– Den nye generasjonen av batteriteknologi som ble presentert på Kenshiki-forumet vil bli implementert i en rekke nye produkter. Vi ser frem til å introdusere denne teknologien i det norske markedet, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

Konseptet bygger på en ny og fleksibel elbil-plattform som legger grunnlaget for et mangfold av nye modeller, inkludert den luksuriøse sedanen til Lexus, LF-ZC, og sportsbilen til Toyota, FT-Se.

De nye kjøretøyene fra denne serien er konstruert med tanke på lav vekt og er optimalisert for aerodynamikk. Dette skal bidra til å øke effektivitet og rekkevidde. FT-3e-konseptet representerer fremtidsteknologier som sikter mot karbonnøytral mobilitet, noe Toyota jobber svært målrettet mot.

Designet er moderne og minimalistisk, med strømlinjeformede former og enkle linjer som understreker bilens avanserte estetikk. Konseptbilen har et stort digitalt display. Denne løsningen gir sjåførene viktig informasjon allerede før de setter seg inn i bilen. Displayet gir en oppdatering på batteriets ladestatus, samt temperatur og luftkvalitet.

– De nye displayene er et eksempel på hvordan Toyotas nye biler tilpasser seg førerens behov for informasjon og komfort, og skaper en mer sømløs interaksjon mellom bil og bruker, sier Pawlak.

Konseptbilen har i tillegg som mål å kunne integrere kjøretøyet med samfunnet gjennom at bilen utveksler data og energi med omgivelsene. Toyota ønsker å finne løsninger som ikke bare er karbonnøytrale, men flere løsninger som går forbi visjonen om nullutslippskjøretøy.

FT-3e dimensjoner

Lengde (mm) / bredde (mm) / høyde (mm)

4,860 / 1,955 / 1,595

Akselavstand (mm)

3,000

Passasjerkapasitet

5