1. Nyheter
 2. Aktuelt
 3. Toyota skal bidra til bærekraftig mobilitet for alle under Paris 2024
Jeg ønsker å...

Toyota skal bidra til bærekraftig mobilitet for alle under Paris 2024

Toyota vil tilby bærekraftige mobilitetsløsninger for utøvere, funksjonærer, frivillige, akkrediterte medier og tilskuere med fokus på inkludering, bærekraft og mobilitet for alle.
 • Toyotas mobilitetskonsept for Paris 2024 er inspirert av idrettsutøvere og designet for å støtte dem i deres reise mot de olympiske og paralympiske leker.
 • Å muliggjøre bærekraftig, tilgjengelig og inkluderende mobilitet er kjernen i Toyotas mobilitetskonsept for de olympiske og paralympiske leker Paris 2024.
 • Toyota vil investere i en varig bærekraftig mobilitetsarv i Paris med 100% elektrifisert personbilpark, for å bidra til Paris 2024-målet om å halvere utslippene sammenlignet med tidligere leker.
 • Toyota vil benytte opp til 10 forskjellige hydrogen-mobilitetsapplikasjoner for å demonstrere et hydrogenøkosystem og oppmuntre til videre utrulling av drivstoffinfrastruktur

Toyota er en verdensomspennende mobilitetspartner for den internasjonale olympiske komité og den internasjonale paralympiske komité (IPC) og har nylig kunngjort sitt mobilitetskonsept for Paris 2024.

Toyota vil tilby bærekraftige mobilitetsløsninger for utøvere, funksjonærer, frivillige, akkrediterte medier og tilskuere med fokus på inkludering, bærekraft og mobilitet for alle.

I Toyotas filosofi om stadig bedre ‘Mobiltet for alle’ ligger en tro på at frihet til bevegelse er fundamentalt for et mangfoldig samfunn. Toyota er på vei mot å bli et mobilitetsselskap, som jobber for å redusere hindringer for alle, uavhengig av deres fysiske evner. Med mange tusen utøvere, funksjonærer og frivillige vil Paris 2024 være en demonstrasjon av hva som er mulig å oppnå når vi jobber sammen mot et bedre og mer inkluderende samfunn.

Når alle har frihet til å bevege seg er vi et steg nærmere et inkluderende og bærekraftig samfunn som Toyota er bestemt på å bidra til. Det er betydningen av ‘Mobilitet for alle’ for oss i Toyota. Vi deler denne visjonen med IOC og IPC. Vi ønsker å støtte utøverne som vier livene sine til sport og fjerner barrierene til å utøve deres frihet til bevegelse.

Yoshihiro Nakata, President & CEO Toyota Motor Europe

I samarbeid med IOC, IPC og Paris organisasjonskomité for olympiske og paralympiske leker, er Toyota dedikert til å gjøre Paris 2024 til det mest innovative utstillingsvinduet for inkluderende og bærekraftig mobilitet til dags dato. Det starter med å sørge for at idrettsutøvere og deres familier, ansatte, frivillige og tilskuere alle kan bevege seg bærekraftig og trygt.

 • Sikre ‘Mobilitet for alle’

  Under de olympiske og paralympiske leker i Paris 2024 vil Toyota tilby løsninger som gjør det enkelt å bevege seg for alle. Derfor vil Toyota tilby mobiltetsløsninger for enkeltpersoner og grupper som er designet for å gjøre det enkelt å bevege seg for alle.

  Under lekene vil Toyota tilby rundt 250 personlige elektriske trehjuls-scooterne, både såkalte sittende C+walk S og stående C+walk T. C+walk-serien fra Toyota er en innovativ løsning designet for å forbedre mobiliteten til personer som har utfordringer med å gå. Disse kjøretøyene er utviklet med sikkerhet som hovedfokus, med en toppfart på seks km/t og smarte teknologisystemer som oppdager hindringer foran dem.

  For rullestolbrukere vil Toyota også tilby e-pullers for rullestolbrukere. Femti av dem vil være tilgjengelige i hele Paris 2024 i utøverlandsbyen. Ytterligere 150 vil bli gjort tilgjengelig under åpningsseremonien for paralympiske leker for å sikre at idrettsutøvere i rullestol har lett tilgang til å delta i dette unike arrangementet.

 • For å sikre rettferdig og enkel tilgang til disse personlige mikromobilitetsløsningene i den paralympiske landsbyen, vil Toyota tilby dem som en delt mobilitetstjeneste drevet av KINTO Share-mobilappen. Deling av disse produktene vil maksimere bruken for paralympiere og ansatte, samt holde driften mer effektiv.

  I tillegg til personlige mikromobilitetsløsninger, vil Toyota distribuere rundt 250 nullutslipps elektriske Accessible People Movers (APM). Nye APM bygger videre på kjøretøyets suksess under lekene i Tokyo 2020, og har blitt redesignet og bygget i Europa med inklusiviteten i tankene.

  Toyotas APM er designet for å støtte alle idrettsutøvere, samt arrangører, frivillige og tilskuere med fysiske funksjonshemninger, inkludert rullestolbrukere. De vil ta på seg roller som hovedbuss i den olympiske og paralympiske landsbyen, og på arenaene; noen vil parallelt flytte småvarer under lekene, og en rekke av dem vil bli utpekt som et nødhjelpskjøretøy. APM-er vil hovedsakelig operere innenfor sikkerhetssonene i Paris 2024, og bringe Toyotas ‘Mobility for All’-visjon til virkelighet.

  I tillegg vil Toyota levere 150 rullestoltilpassede elektriske Toyota Proace Verso. De er ment for familiene til de olympiske og parautøverne. Etter lekene vil alle disse kjøretøyene forbli i Paris-regionen for å tilby spesialiserte transporttjenester til rullestolbrukere

 • Birgit Skarstein heier på Toyotas initiativ

  Tidligere denne høsten tok den norske paraidrettsprofilen Birgit Skarstein sitt sjette VM-gull. Nå trener hun mot Paralympics i Paris. Skarstein forteller at hun blir glad for å se at tilgjengelighet ikke bare er noe som snakkes om, men at Toyota leverer gode løsninger for alle.

  Toyota viser at de mener alvor når de sier ‘mobilitet for alle’. Dette vil bidra til å synliggjøre ny og bærekraftig teknologi for svært mange mennesker og gjøre samfunnet enda mer tilgjengelig og inkluderende. Det er så viktig at aktører som Toyota virkelig gjør det de kan for å «walk the talk», sier Birgit Skarstein.

 • Birgit Skarstein, toppidrettsutøver*

En mer bærekraftig kjøretøyflåte

Bærekraft er en viktig del av Toyotas forpliktelse til å bygge en bedre verden, understreket av Environmental Challenge 2050, hvor selskapet har som mål å oppnå karbonnøytralitet på globalt nivå – og i Europa innen 2040. Derfor er Toyotas ‘multipath strategy’, som kombinerer ulike elektrifiserte biler, kjernen i Toyota-flåten som skal gjøres tilgjengelig for den olympiske og paralympiske familien i Paris 2024. Toyota vil bringe en 100% elektrifisert personbilflåte til Paris, i tråd med sin forpliktelse til å redusere karbonutslipp.

Totalt vil Toyota tilby mer enn 2.650 elektrifiserte personbiler som skal brukes i løpet av Paris 2024, hvorav 150 er tilgjengelige for rullestolbrukere. Rundt 60% av flåten vil ha nullutslipp, inkludert de batterielektriske kjøretøyene (BEV) Toyota bZ4X, Proace og Proace Verso og Lexus RZ, og det brenselcelle elektriske kjøretøyet (FCEV) Toyota Mirai.

Under de olympiske og paralympiske leker Paris 2024 vil Toyota levere 500 av sine hydrogendrevne FCEVs Mirai for å muliggjøre nullutslippsbevegelse for den olympiske og paralympiske familien, idrettsutøvere, arrangører og frivillige. Etter lekene vil alle de 500 kjøretøyene bli en del av den eksisterende hydrogentaxiflåten i Paris, og dermed øke antallet FCEV-kjøretøy til 1.500.

I tillegg til nullutslippsbiler, vil Toyota også tilby rundt 1,000 hybrid (HEV) og plug-in hybrid (PHEV) biler - Toyotas globale bestselgende RAV4 i både PHEV- og HEV-versjoner, samt Toyota Corolla TS, Yaris Cross og Highlander, alle med hybridteknologi.

Videre vil den offisielle flåten bli supplert med flere biler koblet til via Toyotas bildelingstjeneste KINTO. Bildelingen vil gi OL- og Paralympics-familien enda mer fleksibilitet til å bevege seg rundt.

Samlet sett har Toyota som mål å redusere karbonutslipp fra kjøretøy med 50 prosent sammenlignet med tidligere leker. Videre vil nesten 60 prosent av hele Toyotas flåte bli produsert i Europa, inkludert 37 prosent i Frankrike, noe som bidrar til et bærekraftig og kortreist

Totalt vil Toyota tilgjengeliggjøre mer enn 2.650 elektrifiserte passasjerkjøretøy til bruk under Paris 2024. I tillegg vil Toyota introdusere ti hydrogendrevne kjøretøy med må om å demonstrere hvordan hydrogenøkosystemer kan fungere.

Bilflåten vi leverer til Olympiske og Paralympiske leker vil være hundre prosent elektrifisert, men like viktig er det at kjøretøyene kan tilby ‘mobilitet for alle’ og gir mulighet til å forflytte seg trygt og effektivt under Paris 2024.

Piotr Pawlak, Administrerende direktør i Toyota Norge

Bygger en arv med bærekraftig hydrogenmobilitet

Toyota mener at hydrogen er en viktig pilar for å skape et lavkarbonsamfunn og et mer bærekraftig samfunn. Derfor har selskapet satt det i sentrum for sitt mobilitetskonsept for de olympiske og paralympiske leker. Under Paris 2024 vil Toyota vise frem sin visjon om å bygge et bærekraftig hydrogenøkosystem gjennom en demonstrasjon av hydrogenløsninger som ytterligere skyver grensene for hydrogendrevet mobilitet.

I tillegg til de 500 Toyota Mirai FCEV bilene, vil Toyota også bringe spesifikke applikasjoner som går utover det tradisjonelle biltilbudet. Totalt planlegger Toyota og partnerne å vise frem opptil 10 forskjellige hydrogen-mobilitetsapplikasjoner, for det meste brenselcelleapplikasjoner – en betydelig økning fra Tokyo 2020 og Beijing 2022. Bruksområder vil variere fra busser og lastebiler til båter og gaffeltrucker - alle demonstrerer potensialet i et hydrogendrevet samfunn. Disse applikasjonene er et resultat av Toyotas integrering av brenselcelleteknologien med partnere, med sikte på å løse dagens mest presserende mobilitetsutfordringer.

Blant hydrogenapplikasjonene som skal stilles ut i Paris 2024 er to FCEV-bybusser, konvertert spesielt for denne anledningen. Bussene ble designet med tilgjengelighet og lagånd i tankene, og vil kunne transportere et helt rullestolteam i en buss.

På logistikksiden vil Toyota vise frem fordelene med hydrogendrevne FCEV-lastebiler, utviklet sammen med sine partnere. I tillegg vil FCEV gaffeltrucker, designet av Toyota Material Handling, ytterligere demonstrere hvordan hydrogendrevne logistikkoperasjoner kan støtte hydrogenøkonomi.

Toyotas brenselcelleteknologi vil være til stede i FCEV-drevne båter, turbusser, hydrogen Hilux-prototypen og andre løsninger for å støtte operasjonene under de olympiske og paralympiske leker Paris 2024.

Å bygge en bærekraftig hydrogendrevet mobilitet krever et robust økosystem som støtter hydrogenbaserte forretningsløsninger. Toyota forventer at ved å demonstrere muligheten for hydrogenmobilitetsløsninger i Paris 2024, vil det oppmuntre til en bredere utrulling av hydrogeninfrastrukturen.

 • Toyotas 100%elektrifiserte kjøretøysflåte i Paris 2024 består av:

  Kjøretøy
  Antall
  FCEV hydrogen (Mirai)
  500
  Hybrid
  845
  Plug-in hybrid
  176
  Elbil
  1003
  Elbil tilrettelagt for rullestol
  150
  Totalt
  2674
 • Mobilitetsløsninger

  Produkt
  Antall
  New APM
  250
  C+Walk S
  60
  C+Walk T
  190
  Wheelchair e-puller
  200
  Totalt
  700