1. Nyheter
 2. Aktuelt
 3. Verdens mest solgte bil
Jeg ønsker å...

Toyota - Verdens mestselgende bilmerke

Vi øker forspranget. Igjen er Toyota verdens mest solgte bilmerke, men også mest solgt i flere underkategorier.
I 2020 hadde vi i Toyota en andel av nybilsalget verden over på hele 10,5%. Det viser ferske tall fra The Global Auto Brands Ranking. Til tross for et år sterkt preget av korona, ble det solgt hele 7,86 millioner Toyotaer i 2020. Det er en økning i et marked som ellers stort sett opplevde en nedgang i antall solgte biler.

Vi er stolte av å ha ligget i topp siden rankingen ble gitt ut for første gang i 2010. Men nå øker også forspranget til nummer to på listen, Volkswagen.

Vår satsning på en sterk bredde i modeller trekkes frem som en av grunnene til at bilmerket er en favoritt blant kunder verden over. Spekteret sørger for at alle kan finne en modell som perfekt for sitt behov.

Enten du velger en liten bybil, en kraftig SUV eller en pålitelig varebil, får du ren kjøreglede og innovative løsninger tilpasset din hverdag. Med over 20 års erfaring med hybridbiler har vi også tatt en posisjon som ledende innen hybridteknologi.

 • Verdens mest solgte SUV

  Ikke bare topper Toyota rangeringer over verdens mestselgende bilmerker. Den samme kåringen viser også at Toyota RAV4 er verdens mest solgte SUV, igjen.

  I 2020 ble like under 1 million biler av den ikoniske SUVen solgt på verdensbasis. Her er RAV4 overlegen med en markedsandel på 3,3%, skriver bransjenettstedet Focus2Move som står for rangeringen.

  Det er kanskje ikke så rart med tanke på RAV4s overlegne styrke og fremkommelighet. Det har gjort den til en favoritt også i Norge, blant både eventyrere, hyttefolk og småbarnsfamilier.

  I 2020 tok vi enda et skritt mot en grønnere fremtid med lanseringen av RAV4 Plug-in Hybrid. Den ladbare SUVen har enda mer kraft, bedre drivstoffeffektivitet og mindre utslipp enn noen andre modeller i klassen.

 • Verdens mest solgte bilmodell 2020

  På listen over verdens mest solgte bilmodell har vi ikke bare én, men to modeller på topp.

  Aller mest solgt i 2020 var modellen Toyota Corolla, med over 1,1 millioner solgte biler. Det viser at flere fortsatt får øynene opp for Corollas stilige utseende, enestående effektivitet og unike kjøreglede. Corolla dekker alle behov, uansett hvilken modell du velger. Rett bak Corolla ligger modellen RAV4, som er en av få modeller på topplisten som økte antall solgte modeller i et vanskelig år preget av korona. På sjetteplass over de mest solgte bilmodellene finner du Toyota Camry.

 • Mest solgte mellomklassebil

  Toyota Camry er også helt i topp på listen over verdens mest solgte biler i mellomklassen i 2020.

  Camry har vist seg veldig populær og har en markedsandel i klassen på 7,1%. Med kraftfull eleganse og vår ledende hybridteknologi har kvalitetssedanen blitt en favoritt både i Norge og resten av verden. Slageren fra 80-tallet kom tilbake på det norske markedet i 2019, og har siden da vist seg som en vinnende kombinasjon her i landet.

VI FORTSETTER JOBBEN

Vi legger stor stolthet i å kunne tilby en Toyota for alle behov og er takknemlige når resultatet er flere topplasseringer i rangeringen over verdens mest solgte merker og modeller. Likevel skal vi fortsette med ny og innovativ teknologi, men også løsninger som skal passe nettopp ditt behov.

Vårt mål er at du som Toyota-eier skal oppleve ren kjøreglede, men også føle deg ivaretatt.

Trenger du vite mer om egenskapene til en SUV?