1. Nyheter
  2. Generelt
  3. RAV4 Plugin
Jeg ønsker å...

Vi testet RAV4 Plug-in Hybrid:

KLARER DEN ÉN UKE PÅ ÉN LADING?

RAV4 Plug-in Hybrid er suverent best i klassen med en oppgitt rekkevidde på solide 75 km (WLTP). Men kan den klare mer? Klarer den en hel uke på én lading? Og hva i alle dager er WLTP?

WLTP, eller Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure, er en internasjonal metode for å teste rekkevidde, drivstofforbruk og utslipp i forskjellige typer kjøreforhold. Og som altså målte RAV4 Plug-in Hybrid til 75 kilometer. Men hva betyr det for deg som ikke lever WLTP-livet? Det ville vi finne ut.

Vi la opp en rute som inkluderte en ukes turer til barnehage, jobb, trening og butikk. Totalt 90 kilometer. Og la i vei med fulladet batteri og nullstilt tripteller. Og for å være helt sikre koblet vi til en måleboks fra finske Driveco, som viser kjøreruta på kartet og markerer når bensinmotoren slår seg på. Se hvordan det gikk i filmen øverst på siden.

92 kilometer!

Det klarte den fint. Det betyr at de fleste i praksis kan kjøre helt elektrisk i hverdagen. Og kan legge ut på langtur uten å måtte stoppe underveis. For når bensinmotoren kobler seg på, vil det være i et sømløst samarbeid med den elektriske. Og gjøre bilen til en svært effektiv selvladende hybrid, enda kraftigere og enda mer økonomisk enn sin forgjenger.

Vil du prøve selv?