1. Nyheter
 2. Motorsport
 3. Aasbo GR Supra
Jeg ønsker å...

AASBØ OG TOYOTA MED NY GR SUPRA

Fredric Aasbø og Toyota Norge feirer 10-årsjubileum med ny Toyota GR Supra.

Det er ti år siden Toyota Norge og Fredric Aasbø innledet et samarbeid på racerbanen, og i dag ble de første bildene av den tidligere verdensmesterens nye driftingbil publisert.

En drøm som går i oppfyllelse
 • - Dette er virkelig en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Aasbø. - Jeg fikk mitt internasjonale gjennombrudd i nettopp en Supra i 2008, og nå er vi tilbake på banen med siste skrik i Toyotas sportsbilverden: Den nye femtegenerasjons GR Supra! Denne bilen har allerede en interessant historie, da den ble tatt ut til innspillingen av spillefilmen Børning 3.

 • Etter endt oppdrag på Nürburgring i Tyskland ble bilen fraktet til Norge, hvor Aasbø og hans team av dyktige mekanikere regelrett satte vinkelsliperen i karosseriet og startet forvandlingen fra originalbil til fullblods løpsbil. 9 måneder senere ble duken trukket av, og bilen har gjenoppstått som et driftingmonster med 1040 hk på hjulene.

 • Travel monsterbil

  Aasbø forteller at den unike bilen vil bli hyppig brukt til flere formål. - Akkurat som vår forrige løpsbil i Europa, en GT86, er dette både en testbenk for å forske på nye løsninger, samtidig som det er et verktøy som vi kan bruke til så mangt: Alt fra å gi sittepåturer til journalister på nysnø i Rovaniemi, til å drifte på en hemmelig testbane i England der vi filmes av en satellitt, til å kjøre sidelengs opp Trollstigen og Nordkapp-platået og selvfølgelig delta på de norske Gatebil-festivalene.

 • Men Aasbø's kanskje viktigste oppdrag er å delta i den amerikanske driftingserien Formula Drift, som etter en Corona-utsatt start holdt sitt første løp for sesongen i St. Louis forrige helg. Det løpet vant Aasbø og hans team Papadakis Racing, i nettopp en GR Supra, og i disse dager er både sjåfør og team på plass på hovedkvarteret i Los Angeles for å forberede neste runde.

 • Gleder seg til mer sidelengs

  - Jeg jobber jo i "sirkusbransjen", så dette har vært et annerledes år for oss, sier Aasbø. - Men takket være verdens beste team hjemme i Norge, har vi fått fullført byggingen av den norske bilen og jeg gleder meg helt utrolig til å etterhvert få testet den.

 • Jeg håper på mange gode opplevelser med Toyota Norge, ansatte og kunder i årene som kommer - aller helst sidelengs på de store banene vi har her i Norge, avslutter han.

   

GR Supra byggereportasje

Se Fredric Aasbø i TopGear på TVNorge hver søndag, og les full byggereportasje med bilder av hans nye GR Supra driftingbil i Bilsport Magazine på nett.