1. Toyotas verden
  2. Nyheter
  3. Motorsport
  4. Aasbo GR Supra
Kontakt oss
Kontakt oss

AASBØ OG TOYOTA MED NY GR SUPRA

Fredric Aasbø og Toyota Norge feirer 10-årsjubileum med ny Toyota GR Supra.

Det er ti år siden Toyota Norge og Fredric Aasbø innledet et samarbeid på racerbanen, og i dag ble de første bildene av den tidligere verdensmesterens nye driftingbil publisert.

En drøm som går i oppfyllelse

- Dette er virkelig en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Aasbø. - Jeg fikk mitt internasjonale gjennombrudd i nettopp en Supra i 2008, og nå er vi tilbake på banen med siste skrik i Toyotas sportsbilverden: Den nye femtegenerasjons GR Supra! Denne bilen har allerede en interessant historie, da den ble tatt ut til innspillingen av spillefilmen Børning 3.

Etter endt oppdrag på Nürburgring i Tyskland ble bilen fraktet til Norge, hvor Aasbø og hans team av dyktige mekanikere regelrett satte vinkelsliperen i karosseriet og startet forvandlingen fra originalbil til fullblods løpsbil. 9 måneder senere ble duken trukket av, og bilen har gjenoppstått som et driftingmonster med 1040 hk på hjulene.

Travel monsterbil

Aasbø forteller at den unike bilen vil bli hyppig brukt til flere formål. - Akkurat som vår forrige løpsbil i Europa, en GT86, er dette både en testbenk for å forske på nye løsninger, samtidig som det er et verktøy som vi kan bruke til så mangt: Alt fra å gi sittepåturer til journalister på nysnø i Rovaniemi, til å drifte på en hemmelig testbane i England der vi filmes av en satellitt, til å kjøre sidelengs opp Trollstigen og Nordkapp-platået og selvfølgelig delta på de norske Gatebil-festivalene.

Men Aasbø's kanskje viktigste oppdrag er å delta i den amerikanske driftingserien Formula Drift, som etter en Corona-utsatt start holdt sitt første løp for sesongen i St. Louis forrige helg. Det løpet vant Aasbø og hans team Papadakis Racing, i nettopp en GR Supra, og i disse dager er både sjåfør og team på plass på hovedkvarteret i Los Angeles for å forberede neste runde.

Gleder seg til mer sidelengs

- Jeg jobber jo i "sirkusbransjen", så dette har vært et annerledes år for oss, sier Aasbø. - Men takket være verdens beste team hjemme i Norge, har vi fått fullført byggingen av den norske bilen og jeg gleder meg helt utrolig til å etterhvert få testet den.

Jeg håper på mange gode opplevelser med Toyota Norge, ansatte og kunder i årene som kommer - aller helst sidelengs på de store banene vi har her i Norge, avslutter han.

 

GR Supra byggereportasje

Se Fredric Aasbø i TopGear på TVNorge hver søndag, og les full byggereportasje med bilder av hans nye GR Supra driftingbil i Bilsport Magazine på nett.