Finn din forhandler
Trenger du brosjyre?
Prøv en Toyota
Bygg din Toyota
Mine biler

Toyotas designprosess

Seks steg fra drøm til virkelighet

Hos Toyota handler ikke design bare om hvordan ting ser ut, men også om sikkerhet, miljøpåvirkning og viktigst av alt, hva som passer for sluttbrukeren. Våre kreative ingeniører jobber tett med designere og modellmakere for å sikre at enhver god idé får muligheten til å se dagens lys.

Toyota har dyrket frem en sømløs designprosess. Når en ny modell skal designes, kan designteamet derfor bruke all sin kapasitet på å skape ideer.


Vi blir ofte inspirert av personlige erfaringer, dette hjelper oss til å hele tiden utvikle unike design. For eksempel var naturen en av mange kilder til inspirasjon da vi tegnet dashbordet til Prius, der vi bruker et mønster inspirert av årene på blader.


Under kan du se de seks stegene en Toyota går gjennom fra drøm til virkelighet.

Konsept

Det første som skjer er at teamet blir briefet på hva som er målet med bilen og, viktigst av alt, hvem som skal bruke den. Deretter begynner designerene med research av deres egne markeder og de siste trendene, som de tar med seg inn i diskusjoner for å finne ut hva som vil fungere.


Når teamet har kommet opp med en felles idé, begynner designerene å tegne den ut og klargjøre den for utviklingsfasen.

Hos Toyota handler ikke design bare om hvordan ting ser ut, men også om sikkerhet, miljøpåvirkning og ,viktigst av alt, hva som passer for sluttbrukeren
Utvikling

Blyant og tusj legges til side, og datamaskiner blir tatt i bruk. Dette gir designerene frihet til å skape komplekse visueller å jobbe videre med.


Når designeren er ferdig, tar en digital-illustratør over og gir designet en tredimensjonell form. Dette krever enorm tålodighet og tekniske ferdigheter ettersom alle egenskapene til tegningen skal oversettes til tredimensjonelle linjer og overflater.

Hos Toyota handler ikke design bare om hvordan ting ser ut, men også om sikkerhet, miljøpåvirkning og ,viktigst av alt, hva som passer for sluttbrukeren
Farge

Etter utviklingsfasen blir modellen satt ut i livet med farge inspirert av trender i mote- og interiørdesignverdenen. Med en gang fargen er lagt til, begynner bilen å særegenhet og karakter å komme frem.


Det er viktig med total kontroll over fargesammensetningen. Dashbord, ratt, setestoff, tak, tepper og andre interiørelementer er laget av mange forskjellige materialer og må studeres nøye for å finne ut hva som passer sammen. Våre materialspesialister jobber også med å finne bærekraftige og miljøvennlige alternativer, som for eksempel økoplast vi lager av planter.

Hos Toyota handler ikke design bare om hvordan ting ser ut, men også om sikkerhet, miljøpåvirkning og ,viktigst av alt, hva som passer for sluttbrukeren
Leiremodellering

Designeren og leiremodelløren jobber tett sammen for å lage en tredimensjonell leiremodell. Arbeidet innebærer støping og meisling gjentatte ganger, til modellen er testet og justert ned til minste detalj. Samarbeid er avgjørende på dette stadiet for å få et bra sluttresultat.

Hos Toyota handler ikke design bare om hvordan ting ser ut, men også om sikkerhet, miljøpåvirkning og ,viktigst av alt, hva som passer for sluttbrukeren
Interiør

Uansett hvordan et design ser ut på et ark eller på en skjerm, er det viktig å bygge en demomodell som er så lik som det endelige produktet som mulig. Modelløren prøver en mengde plast-, metall- og stofftyper for å lage en 1:1-modell av designerens idé. På denne måten kan designeren forsikre at interiør fungerer på måten det var tenkt.


Det er en vanskelig oppgave for modellmakerene å forstå designernes tanker. Dette er noe man kun kan lære seg gjennom år med arbeid.

/
«Decision Hall»

Før designet er ferdig, er det nødt til å bli sett fra en forbrukers perspektiv. For å demonstrere hvordan bilen vil se ut i virkeligheten, blir modellen utstilt i «Decision Hall». Dette rommet har tak som kan åpnes for å få inn naturlig lys, og modellene blir stilt på en roterende plattform. Rommet har også spesialbelysning for å gjenskape regn og natt, i tillegg til prosjektorer som gjør det mulig å fremvise flere kjøretøy samtidig.

/

Mer om konseptbiler

Slik virker fremtidens superbatteri Slik virker fremtidens superbatteri Fremtidens el- og hybridbiler vil få lengre rekkevidde, de vil lade raskere og koste mindre – samtidig som de vil kreve færre ressurser fra naturen. TOYOTA GAZOO Racing TOYOTA GAZOO Racing Fra ørken til gjørme, fra grus til snø og fra dag til natt; helt fra vi deltok i rally første gang på 1950-tallet, har vi gjort alt for å overvinne hindre og bryte grenser for å lage stadig bedre biler. Ved å utvikle nye teknologier og løsninger under de ekstreme forholdene i motorsport, er mulighetene for innovasjoner uendelige. Direkte fra Geneva Motor Show 2018 Direkte fra Geneva Motor Show 2018 Her kan du følge pressekonferansen som streames direkte tirsdag 6. mars kl 9:45. Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold.  Land Cruiser 2018 er kommet og vi har satt den på prøve under utfordrende forhold. Vi tok med oss en liten gjeng for å teste vår nye Land Cruiser. Her kan du se hvordan selgerne våre reagerte på de nye finessene og hvordan bilen selv tok utfordringene i det krevende terrenget.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, for å levere tjenester fra tredjeparter, for å hjelpe oss med å forstå og forbedre hvordan nettstedet fungerer, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler