Skapt i WRC ånd

Den nye GR Yaris er ingen vanlig "hot hatch".


Den er en fullblods. Ikke laget av en komité, men av folk som har en ting felles: Vinnerinstinkt. Den er utviklet sammen med TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team og har all den kompetansen og teknologien som kommer fra de mest krevende forhold for motorsport innebygd, slik at den lykkes på alle slags underlag i WRC, og samtidig gir sportsbilfølelse hver eneste dag, uansett hvor du velger å legge veien.

Møttes gjennom rally


Skjebnen brakte Tommi Mäkinen og Akio Toyoda sammen i 2014. Den firedoble WRC-mesteren og presidenten for Toyota - to menn som delte lidenskapen for rally - ble kjent med hverande på en økt med kjøring på isbane. Det var gnisten som satte fart i Toyotas retur til WRC med en sportsbil bygd for å vinne. Den nye GR Yaris.

video thumbnail
Alt for GR-FOUR


Viktig for den nye GR Yaris er GR-FOUR. Toyotas første AWD-system på 20 år er utviklet i samarbeid med TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team og er fintrimmet av WRC-førere. Det har en såkalt High Response Coupling og elektronisk clutch for å gi deg eksepsjonelt veigrep og fraspark.

Med AWD-moduskontrollen i GR Yaris kan du variere momentet som sendes til for- og bakskslene. Det er tre modus, Track (50:50), Sport (30:70) og Normal (60:40) slik at du kan tilpasse bilens oppførsel etter ønske, enten det er for å få bedre kontroll i høy hastighet på bane, en insprerende følelse av ekstra kraft på bakhjulene på grusveier eller større smidighet i byen.

Racingrespons


Under panseret på GR Yaris har vi plassert en motor som er alt annet enn ordinær. Den utvikler 261 HK og 360 Nm, og er en nyutviklet 1,6 liter med turbolading som kan gjøre krav på å være den sterkeste, serieproduserte 3-synlidrede motoren i verden.

Den er utviklet i overensstemmelse med WRC2-bestemelsene og er bygd med kompetanse og materialvalg som aldri før er sett i en produksjonsmodell. Den er kompakt og lett og leverer de høye ytelsene takket være en unik topp og blokk, skreddersydd veivaksel og stempler, og en turbo med kulelagersystem som sikrer at den er klar til å respondere på bane og for å ha det morsomt på veien.

Stylet for suksess


Til forskjell fra biler flest, er ikke GR Yaris designet for å bli sett på, den skal vinne troféer - med stil. Det lette karosseriet med tre dører er laget med en rekke vektbesparende materialer, fra karbonfiberforsterket plast (CFRP) i taket, rammeløse vinduer til panser og dører i aluminium, noe som letter bilen med 38 kg, sammenliknet med et normalt Yariskarosseri og forbedrer smidigheten og responsen under kjøring.

For å optimalisere de aerodynamiske ytelsene og oppnå maksimal kjøling, er det gjennomført uendelige mange timer med testing i vindtunnel av TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team. Takhøyden er senket med 95 mm - sammenliknet med en normal Yaris - og aerodynamiske anordninger er designet for å styre luftstrømmene mykt bakover for å sikre at GR Yaris vinner over de raske bakketoppene i Rally Finland og i favorittsvingene på den veistrekningen du liker best.

Laget av Motomachi


Når du skal bygge en virkelig skreddersydd sportsbil som GR Yaris, er det ett sted i verden hvor du helst vil at kreasjonen din skal bli virkelighet: Motomachi, Japan. Det har her legende som Lexus LFA og Supra A80 kommer fra, og nå er den første monteringslinjen for GR produksjon klar. Her skal GR Yaris bygges for hånd, en "hot hatch" som ingen andre.

Siden den bygges for hånd av eksperter, innebærer det at det tar mer enn 10 ganger lengre tid å bygge hver eneste GR Yaris enn en konvensjonell masseprodusert bil. Monteringslinjen er optimalisert for best mulig ytelser og har elementer som kontroll av karosserijustering og ekstra sveising som sikrer at hver GR Yaris er bygd med omhyggelig oppmerksomhet og fullt fokus. Slik det skal være for alle skreddersydde racingmaskiner.

Finn ut mer om TOYOTA GAZOO Racing

Dro Norge rundt med 77-modell fra Toyota Dro Norge rundt med 77-modell fra Toyota Tor Martin og samboeren har tilbakelagt 4600 kilometer i sin Corolla KE30. Her kan du lese alt om Norgesferien på fire hjul. Norsk bilpresse har testet nye Yaris Hybrid Norsk bilpresse har testet nye Yaris Hybrid Den nye Yaris Hybrid er endelig på plass i Norge, og bilpressen har latt seg imponere over fjerde generasjon av den legendariske småbilen. Aasbø og Toyota med ny GR Supra Aasbø og Toyota med ny GR Supra Det er ti år siden Toyota Norge og Fredric Aasbø innledet et samarbeid på racerbanen, og nå er de første bildene av den tidligere verdensmesterens nye driftingbil publisert. Legenden Land Cruiser er oppgradert Legenden Land Cruiser er oppgradert Kombinasjonen av utmerket kvalitet, driftssikkerhet og pålitelighet, makeløse offroad-egenskaper og et stadig høyere nivå for luksus, komfort og prestisje har gjort den ikoniske offroaderen Land Cruiser unik i sitt segment. Nå løftes nivået nok et hakk.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, for å levere tjenester fra tredjeparter, for å hjelpe oss med å forstå og forbedre hvordan nettstedet fungerer, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler