1. Familiebil
 2. Hva er en SUV
Jeg ønsker å...

Hva er en SUV?

En SUV, eller "Sports Utility Vehicle," er en biltype som blander personbilens komfort med terrengkjøretøyets allsidighet, takket være høyere bakkeklaring og romslig interiør.

En SUV, eller "Sports Utility Vehicle," er en type bil som kombinerer egenskapene til en personbil med noen av egenskapene til en terrengbil. SUV-er er ofte kjent for sin høyere bakkeklaring, større størrelse og evne til å håndtere forskjellige typer veiforhold, inkludert asfalt, grus og lettere terreng.

SUV-er er generelt designet for å være romslige og komfortable, med ofte sitteplasser for flere passasjerer og ekstra bagasjeplass. De kan også ha muligheten til å trekke tilhengere eller andre kjøretøy på grunn av deres kraftige motorer og robuste konstruksjon.

SUV-er har variert i størrelse og form over tid, og de kan deles inn i ulike underkategorier som kompakt-SUV-er, mellomstore SUV-er og store SUV-er, avhengig av deres dimensjoner og kapasiteter.

Det er viktig å merke seg at ikke alle SUV-er har firehjulstrekk eller terrengkjøreegenskaper. Mange moderne SUV-er er utviklet for å gi førere komfortable kjøreopplevelser på veien uten nødvendigvis å være spesialiserte terrengkjøretøyer.

 • SUV-er, eller Sports Utility Vehicles, har flere fordeler som appellerer til ulike kjøretøybehov og preferanser:

  1. Romslig interiør: SUV-er har vanligvis større interiør sammenlignet med vanlige personbiler, og de kan ofte ha flere seter og mer bagasjeplass. Dette gjør dem ideelle for familier eller personer som trenger ekstra plass.

  2. Høyere bakkeklaring: SUV-er har en høyere bakkeklaring, noe som gir bedre sikt over veien og gjør det enklere å håndtere ujevne veiforhold og hindringer.

  3. Allsidig terrengkjøring: Mange SUV-er tilbys med firehjulstrekk eller allhjulsdrift, noe som gir dem evnen til å takle ulike veiforhold, inkludert grus, snø og lettere terreng.

  4. Trekkekapasitet: Mange SUV-er er i stand til å trekke tilhengere eller andre kjøretøy, noe som gjør dem nyttige for personer som har behov for å transportere tunge lass.

  5. Sikkerhet: På grunn av deres større størrelse og høyere posisjon på veien, gir SUV-er ofte en følelse av trygghet og bedre sikt for føreren.

  6. Sosial appell: SUV-er har blitt populære kjøretøyvalg, og mange velger dem på grunn av deres moderne utseende og praktiske funksjoner.

 • Corolla Cross – en allsidig SUV

Hva betyr begrepet SUV?

Begrepet "SUV" står for "Sports Utility Vehicle." Dette er en type kjøretøy som kombinerer egenskapene til en personbil med noen av egenskapene til en terrengbil. SUV-er er vanligvis designet med en høyere bakkeklaring, romslig interiør og muligheten til å håndtere ulike veiforhold, inkludert asfalt, grus og lettere terreng. De kan også ha evnen til å trekke tilhengere eller andre kjøretøy.

"SUV" er en generisk term som beskriver en kjøretøykategori, og det finnes forskjellige størrelser, typer og varianter av SUV-er tilgjengelig på markedet. De kan variere fra kompakte SUV-er til store og luksuriøse modeller, og de kan ha ulike drivstoffalternativer, inkludert bensin, diesel og elektrisitet.

Toyota tilbyr flere SUV-modeller i sitt utvalg, både elektrisk og hybrid eller bensin/diesel. Er du usikker på hvilken bil du bør velge?

7 grunner til å velge en familiebil fra Toyota

 • En rekke forskjellige hybridmodeller som gir ekstra effektivitet og besparelser
 • Innovative seteløsninger gir fleksibilitet og ekstra bagasjeplass
 • Flatt gulv i kupeen gir ekstra komfort for baksetepassasjerene
 • 5 år/200.000 km garanti
 • Toyota-pålitelighet i verdensklasse
 • Nyttelast
 • Elbilen Toyota bZ4X