Finn forhandler
Prøv en Toyota
Brosjyrer og priser
Kontakt verksted
Online timebestilling

SUV

Sport Utility Vehicle

SUV er en bil med høy bakkeklaring, tøft og sportslig utseende, god innvendig plass og store dekk. Utseendet inviterer gjerne til moro og eventyr. SUV’en er robust og designet for bilkjøring med et veigrep som gjør at du kan kjøre nær sagt «hvor som helst».

Man sitter høyt og godt, har godt utsyn og bra oversikt. Den er ideell til å transportere passasjerer komfortabelt og lettvint med. I tillegg tar den enkelt med seg tung eller uhåndterlig last. SUV´ens historie strekker seg fra arbeidsverktøy til familiebil med stort bagasjerom og nå også som ladbar hybrid.

Den spede starten

I utgangspunktet, ble SUV ofte bygd ved å sette karosseri fra stasjonsvogn på toppen av understell fra Pick-up. Tanken bak SUV’en var at det skulle være et arbeidsverktøy, men i denne bilen var ikke bare transportbehovet dekket. Man fikk også en bil med høyere funksjonalitet. Man fikk en bil med hjuloppheng som ga ekstremt gode kjøreegenskaper i veldig dårlig terreng og underlag (for eksempel utenom veier og på snø/is/søle eller sand).

Kjørekomfort var ikke like prioritert på denne tiden, det viktigste var at motoren hadde stort slagvolum og høyt dreiemoment. I tillegg var et av kravene at bilene skulle ha lavgir og differensialsperre, dvs at dreiemomentet overføres fra èn aksel til to andre aksler. Dette gir bedre framkommelighet, slik at hvis for eksempel et av hjulene spinner kunne det andre drivhjulet fortsatt trekke hjulet fram.

toyota suv
Tidlig utgave – når funksjonalitet var det viktigste
Alle elsker SUV

Kommersialiseringen av SUV, og utviklingen de siste årene har derimot ført til en biltype med god kjørekomfort i tillegg til gode kjøreegenskaper. Dette har gjort SUV’en til en meget populær bil i markedet, både som stor familiebil og nå som hybrid SUV.

Den er allsidig og brukervennlig, og flere og flere får øynene opp for fordelene ved å bruke en SUV.

SUV er bilen for deg hvis du ønsker deg en bil som:

1. Er trygg og sikker.
2. Tar seg frem under alle forhold
3. Er smidig og lett å styre
4. Har god plass både til deg og passasjerer.
5. Har større bagasjeplass, og plass til litt mer uhåndterlig bagasje

I nesten 70 år har Toyota være kjent for å lage de beste SUV’ene i markedet, og utviklingen har vært helt enorm. Toyota kan tilby SUV for enhver smak, størrelse og livsstil. Velg hybrid SUV eller ladbar hybrid, etter hva som passer deg best. Ingen andre har det samme utvalget.

Land Cruiser - Arbeidspartner eller stor familiebil

I Norge kan du få Land Cruiser som 2-, 5- og 7-seter og det er 2-seteren som er bestselger. I tillegg til å ha et bagasjerom som rommer det utroligste, kan den trekke tilhengervekter opp til 3 tonn.

Land Cruiser har en dieselmotor på 2,8 liter som utvikler 177 HK, et dreiemoment på 450 Nm og forbruket ved blandet kjøring ligger på 0,99 l/mil. Dette er unikt for en bil med denne robustheten og soliditeten og så høye kapasiteter. I likhet med de øvrige Toyota-modellene er nå også Toyota Safety Sense-teknologiene en del av standardutstyret i Land Cruiser, inkludert kollisjonsvern med fotgjengergjenkjenning, adaptiv fartsholder, filskiftvarsling, automatiske fjernlys og skiltgjenkjenning.

Land Cruiser er den mest legendariske av alle Toyotamodellene og den kan i år feire sitt 70-års jubileum. Fra 1951 og fremover er den utviklet kontinuerlig og den har gjennom årene erobret seg et stort publikum i 170 land. Hittil har Toyota solgt mer enn 10 millioner Land Cruisere og hvert år velger ca. 400.000 kjøpere seg en ny Land Cruiser.

Akkurat som bilen er berømt for å kunne ta seg frem over alt, kan det virke som om også populariteten er ustoppelig.

toyota suv
Toyota Land Cruiser - Legendarisk
RAV4 - SUV for alle behov

RAV4 er selve definisjonen på en SUV. Den tok Norge med storm allerede i 1994, og har de siste 20 årene utmerket seg som Norges mest solgte SUV. Dette er førstevalget hvis du skal ha en bil som egner seg til alle veier og føreforhold.

Dette er en bil som har alle fordelene man kjenner og liker fra SUV, den har høy bakkeklaring og kommer i firehjulstrekk. I tillegg sitter fører høyt og har supert utsyn. Dette, i tillegg til dens gode kjøreegenskaper og drivstoffeffektivitet har gjort den populær i det norske markedet. RAV4 er ikke bare Norges førstevalg, men også klart verdensfavoritt. I 2019 var RAV4 verdens mest solgte SUV, ifølge tall fra GAD (Global Auto Database), og i år produseres også RAV4 nummer 10 million.

RAV4 er kraftfull, stor og elegant. Den romslige kupeen er designet for god plass og høy komfort. Den har lavere vekt og tyngdepunkt men stivere chassis og bedre oversikt for fører. Med et romslig bagasjerom og gode lagringsløsninger kan du frakte alt ifra hund til ski og samtidig bevare sikkerheten. I RAV4 får du en perfekt balanse mellom sikkerhet og sportslighet. Det er også derfor hyttefolket tidlig adopterte denne som sin favoritt.

Hva du trenger å vite om RAV4

• 2,5 l hybridmotor
• God plass, løsninger og teknologi gir høy komfort i kupè både for fører og passasjer
• Sorte takrails
• Toyota touch@2 multimediasystem med navigasjon
• Meget smidig og lettmanøvrert
• Toyota Safety Sense – vår sikkerhetsteknologi utviklet for førerstøtte for å øke sikkerheten din og de rundt deg
• Romslig bagasjeromsplass i to nivåer og smidige oppbevaringsløsninger
• Betjening av bagsjelukke med fjernkontroll og fotsensor på høyere grad

toyota suv
RAV4 - Norges mest solgte SUV de siste 20 år
Toyota C-HR - Hybrid SUV

C-HRs særegne design skiller seg ut fra alle andre SUV`er. Den er ekstraordinær, roper dynamikk og har en helt unik kombinasjon av ytelse og kjøreegenskaper. Dette er det perfekte valg hvis du ønsker en bil som kommer seg frem i det trangeste og mest krevende bybildet, som gir deg smidig styring og svingradius samtidig som du ser godt, sitter godt og synes godt.

C-HR er helt unik, både når det gjelder utseende, teknologi og kjøreegenskaper. Den har et nytt hybridsystem med en kraftig Dynamic Force-motor på 2,0 liter. Med denne får du mil etter mil med super kjøreglede.

Hva du bør vite om Toyota C-HR

• Fra 377 liters bagasjeromsplass og gode oppbevaringsløsninger
• Autolys og varme i dørspeil
• Ryggekamera
• Toyota Touch2® multimediasystem
• Lekre detaljer både utvendig og innvendig
• Innovativ teknologi både i og utenfor bilen
• Toyota Safety Sense – vår sikkerhetsteknologi utviklet for førerstøtte for å øke sikkerheten din og de rundt deg

toyota suv
Toyota C-HR – Ekstraordinær og dynamisk
RAV4 Plug-in Hybrid - Ladbar hybrid

Når du trodde det ikke kunne bli bedre lanserer Toyota den nye RAV4 Plug-in Hybrid. Denne kommer med mer kraft, bedre drivstoffeffektivitet og mindre utslipp enn noen andre modeller i denne klassen. Den nye RAV4 Plug-in Hybrid har en forventet rekkevidde på over 65 km* - dette gjør den helt klasseledende på elektrisk rekkevidde.

RAV4 Plug-in Hybrid har enda bedre bakkeklaring, enda bedre kjøreegenskaper, enda lekrere designdetaljer og enda mer innovativ teknologi.

Dette er en bil som tar SUV til et helt annet nivå.

Hva du bør vite om RAV4 Plug-in Hybrid

• Smidig og lettmanøvrert
• Klasseledende CO2 utslipp og drivstofføkonomi
• Raskere enn samtlige rivaler med konvensjonelle drivverk
• 520 liter bagasjeplass, og rom for uhåndterlig bagasje
• Android Apple og Apple CarPlay
• Toyota Safety Sense – vår sikkerhetsteknologi utviklet for førerstøtte for å øke sikkerheten din og de rundt deg
• God plass, løsninger og teknologi gir høy komfort i kupè både for fører og passasjer

toyota suv
RAV4 Plug-in Hybrid – Norges nye favoritt?
Yaris Cross - Kompakt og sport SUV

En annen stor, liten nyhet er den nye Yaris Cross som kommer i løpet av 2021. En SUV som skapt for byen. Kompakt, sporty og høyreist er denne forventet å bli en storselger. Med firehjulsdrift som tilvalg gir den ekte trygghet under alle kjøreforhold.

Hva du bør vite om Yaris Cross

• Kommer med den nyeste hybridteknologien
• Klasseledende drivstoffutgifter og utslipp
• 390 liters bagasjerom
• 1,5 liters tresylindret hybridmotor med 116 hestekrefter
• Utrolig stilig design og utseende.
• Toyota Safety Sense – vår sikkerhetsteknologi utviklet for førerstøtte for å øke sikkerheten din og de rundt deg
• Kommer med en rekke innovative løsninger, bla elektrisk bakluke, beltesystem for sikring av last etc.

toyota suv
Yaris Cross – favoritt i byen?

Lær mer om våre SUVer