Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen beskriver hvordan vi behandler dine personopplysninger i forbindelse med at vi:
• Tilbyr deg våre produkter og tjenester
• Følger opp dine henvendelser til oss
• Samordner ditt kundeforhold og din kontakt med ulike Toyota selskaper
• Sender deg informasjon, påminnelser, undersøkelser og markedsføring i henhold til dine samtykker og ditt kundeforhold

Denne personvernerklæringen må alltid leses i sammenheng med generell erklæring om personvern og datasikkerhet som på generelt grunnlag beskriver hvordan Toyota behandler personopplysninger.

Toyota Norge AS, Svelvikveien 59, 3039 Drammen, Norge og Toyota Motor Europe NV/SA, Avenue du Bourget/ Bourgetlaan 60, 1140 Brussels, Belgium er sammen med den forhandleren du er i kontakt med behandlingsansvarlig og vil samle inn og behandle dine personopplysninger som beskrevet under.

Hva slags personopplysninger samler vi inn?
  • Navn, kjønn og fødselsdato 
  • Kontaktinformasjon (postadresse, e-postadresse, tlf.nr.) 
  • Informasjon som du selv legger inn ved opprettelse av konto på MinToyota/ MinLexus/ MyT/ LexusLink 
  • Informasjon og historikk relatert til ditt kundeforhold med oss (konfigurerte biler, tilbud, ordre, transaksjoner, henvendelser) 
  • Informasjon relatert til din(e) biler (understellsnummer, registreringsnummer, merke, modell, kilometerstand, ettermarkedshistorikk, dato for neste PKK, utløpsdato for veihjelpsprogram) 
  • Informasjon om dine interesser og preferanser som er relevant i ditt kundeforhold med oss
  • Informasjon om dine samtykker til oss
Formål og rettslig grunnlag for behandling av dine personopplysninger
Formål Rettslig grunnlag
Følge opp og respondere på dine henvendelser til oss

Eksempler:
Tilby prøvekjøring
Utarbeide tilbud
Levere brosjyre
Tilby en avtale
Gi deg informasjon
Følge deg opp etter kjøp av varer og tjenester
Oppfylle vår kontrakt med deg
Berettiget interesse i å kunne tilby og levere våre produkter og tjenester
Utarbeide en kontrakt mellom deg og oss

Eksempler:
Kjøpskontrakt på nybil/bruktbil
Verkstedordre/Deleordre
Avtale vedr. mobilitetstjenester
Avtale vedr. tilkoblede tjenester
Oppfylle vår kontrakt med deg
Kartlegge og forbedre kvaliteten på våre produkter og tjenester

Eksempler:
Kontakte deg dersom din bil er berørt av en tilbakekallingskampanje
Arbeid med kvalitetsforbedring av våre produkter og tjenester
Aktiviteter knyttet til forskning og utvikling
 
Berettiget interesse i å kunne tilby og levere våre produkter og tjenester 
Holde kontakt med deg dersom du har en leieavtale

Dersom du har en leieavtale med Toyota Financial Services, Svelvikveien 59, 3039 Drammen gjelder:
Den autoriserte forhandleren som du har hatt kontakt med vil registrere informasjon relatert til din kontrakt i våre systemer
Den autoriserte forhandleren som du har hatt kontakt med vil følge opp din leieavtale og ta kontakt med deg når det er relevant
Våre systemer vil ha deg registrert som kunde av Toyota/ Lexus

Berettiget interesse i å kunne tilby og levere våre produkter og tjenester 
Sende deg relevante tilbud, påminnelser, invitasjoner, og kundeundersøkelser

Eksempler:
Påminnelse om PKK
Påminnelse om vedlikehold
Invitasjon til arrangementer
Relevante tilbud fra Toyota og Lexus
Kundeundersøkelser

Det er kun Toyota/ Lexus som vil kontakte deg i forbindelse med denne type kommunikasjon. Med Toyota/ Lexus menes autorisert Toyota/ Lexus- forhandler/ verksted, Toyota Norge AS, Toyota Motor Europe, Toyota Finacial Services, Toyota Insurance Managament og Toyota Fleet Mobility. Ditt samtykke og dine personopplysninger vil derfor kunne deles med disse Toyota selskapene (men ikke med tredjepartselskaper).

Vi ønsker å forsikre deg om at ditt samtykke ikke vil resultere i at du mottar noen form for spam eller overdreven kommunikasjon. Det du mottar fra oss skal være relevant og nyttig for deg som kunde. Vi vil benytte den informasjon vi har gjennom ditt kundeforhold med oss som f.eks. ditt bileierskap, dine besøk, din ordre/ kjøpshistorikk og din kontakt med oss gjennom f.eks våre nettsider for å kunne gi deg relevant og tilpasset informasjon. 

Ditt samtykke
Forvaltning av dine personopplysninger

Dine personopplysninger registreres i sentrale systemer som kontrolleres av oss eller et annet Toyota selskap. Dersom du har delt dine personopplysninger med flere Toyota selskaper vil dine data kombineres og dine data vil bli behandlet og delt med relevante Toyota mottagere. Målsetningen med denne behandlingen er å forvalte dine data på en effektiv måte slik at vi kan dele korrekte og oppdaterte data for å kunne gi deg en best mulig kundeopplevelse.
Berettiget interesse i å kunne tilby og levere våre produkter og tjenester
Rettslig forpliktelse til å dele dine personopplysninger

Vi kan være rettslig forpliktet til å dele dine personlige data etter pålegg fra domstol eller annen autorisert myndighet. 
Rettslig forpliktelse
Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?
Dine personopplysninger vil ikke lagres lenger enn nødvendig for å oppfylle formålene som beskrevet i dette dokumentet. Når det ikke lenger er nødvendig å lagre dine data vil de bli slettet eller anonymisert. Våre rutiner for lagring av personopplysninger bygger på følgende kriterier:
  • Tid siden din siste kontakt med oss 
  • Tid som anses nødvendig for å kunne følge opp en henvendelse fra deg. For potensielle kunder gjelder at vi lagrer personopplysningene i 6 mnd. før de slettes eller anonymiseres. 
  • Tid siden avslutning av kontraktsmessig kundeforhold 
  • Rettslige forhold som kjøpslov, reklamasjonsrett, garantiansvar, bokføringslov, etc.
Deling av dine personopplysninger

Dine personopplysninger vil bli delt med følgende mottagere:
• Autoriserte Toyota og Lexusforhandlere/ verksteder i Norge
• Toyota Norge AS
• Toyota Motor Europe
• Toyota Financial Services
• Toyota Insurance Management
• Evt. andre Toyota selskaper som vil kunne tilby deg relevante tjenester eller produkter

Overføring av personopplysninger til land utenfor EØS området
Dine personopplysninger vil kunne bli overført til land utenfor EØS området dersom dette er nødvendig for å oppfylle noen av formålene som er beskrevet i dette dokumentet. Hvis dette skjer vil vi sørge for at:
  • Landet som det overføres data til har en tilfredsstillende personvernlovgivning (GDPR artikkel 45) Eller 
  • Overføringen er underlagt klausuler om databeskyttelse som er godkjent av Europakommisjonen (GDPR artikkel 46.2)  

Mer om Toyota

Nå blir utvalget av Toyota Proace Electric enda bedre Nå blir utvalget av Toyota Proace Electric enda bedre Nå utvides Toyotas utvalg av elektriske nyttekjøretøy. Proace Electric suppleres med den nye Proace Verso Electric som vil leveres i medium og lang utgave. Begge disse bilene leveres med en batteripakke på 75kW og rekkevidden etter WLTP-normen er opp til 330 km. Driftekongen Fredric Aasbø: 5 grunner til gode kjøreegenskaper Driftekongen Fredric Aasbø: 5 grunner til gode kjøreegenskaper Fredric Aasbø kjører til vanlig fullblods driftingbiler. I dag snakker han med oss om hvorfor Toyotas biler har så gode kjøreegenskaper. Vant 71 grader nord 2020 Vant 71 grader nord 2020 Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad. Og det ble han belønnet for. Taxisjåfører velger hybridbiler fra Toyota Taxisjåfører velger hybridbiler fra Toyota Svært høy kvalitet, pålitelig og med Toyota Express Service tilrettelagt for minst mulig tid på verkstedet. Tilbake på veien etter bare 60 min.