Toyota med nye elektriske varebiler og nyttekjøretøy

Toyotas tilbud til proffmarkedet blir stadig større og bedre, og i høst suppleres utvalget med tre nye elektriske varebilmodeller/nyttekjøretøy. Varebilen Proace City Electric kommer i kort og lang utgave, og personbilen Proace City Verso Electric i lang 7-seter. De strekker seg henholdsvis 4,4 og 4,7 meter i lengden.image fred Fred Banggren │ Produktsjef varebil & personbil │ Toyota Norge AS

Felles for nykommerne er en elmotor på 136 HK (DIN) og batterikapasitet på 50kW. Det gir en rekkevidde på opptil 250 km*. Med hurtiglading kan batteriet fylles til 80% på 30 minutter. Lading fra veggboks til bil med 11kW ombordlader tar ikke mer enn 4 timer og 45 minutter – ikke lenger enn en aldri så liten, nattlig blund på øyet.

Ifølge Statistisk sentralbyrå kjøres varebiler i Norge i gjennomsnitt under 70 kilometer daglig. Med en rekkevidde på 250 km* har Proace City Electric altså mer enn god nok kapasitet til å dekke dette behovet. Toyotas nye elektriske varebiler vil derfor fungere utmerket for det store flertallet av norske virksomheter ved fjell og fjord med solid margin.

Med disse nye tilskuddene blir elektriske varebiler fra Toyota en aktuell løsning for enda flere virksomheter. Både størrelser og kapasiteter gjør disse bilene attraktive og nyttige, og i tillegg kommer de lave kostnadene til den daglige driften. Håndverkere, servicevirksomheter, offentlige etater og transport, distribusjon og budbiler, eller varetaxi i by og bynære områder?  Eller du ønsker plass til mannskap, institusjoner, shuttle, storfamilen eller venner? For dere, og alle andre, har Proace City Electric og Proace City Verso Electric det som skal til for å dekke bilbehovet.

Hvis du vil lese mer om fordelene ved å kjøre elektriske varebiler, kan du klikke her.

Proace City Electric - varebil

Proace City Electric har i kortversjon et lasterom på 3,3 m3 og selv i denne minste varianten gir den plass til to Europaller. Liten, men rommelig bil – og samtidig stor kapasitet. Toyota Proace City Electric lang tar unna opptil 3,9m3.

toyota electric

Bakdørene på begge varebilene er sidehengslet slik at de er enkle å laste med gaffeltruck. Takket være de brede skyvedørene er varerommet også lett tilgjengelig fra sidene. En rekke forskjellige skreddersydde innredningsløsninger finnes også, og med rette sidevegger kan f.eks. reoler og verktøyskap monteres helt ut til ytterveggene for å utnytte plassen maksimalt.

I kupéen er det lagt vekt på ergonomi og komfort, og bilen registreres for 3 personer. Om midtsetet ikke er i bruk, blir plassen et praktisk skrivebord hvor føreren kan jobbe med fraktdokumenter, kvitteringer, laptop eller nettbrett. Under sittebenken er det oppbevaringsrom for ting som bør være ute av syne.

toyota electric
Proace City Verso Electric – personbil

Proace City Verso Electric leveres i lang versjon. Denne kan registreres for opptil 7 personer i 2-3-2 konfigurasjon. Det gjør modellen til en godt egnet mannskapsbil med plass til et helt arbeidslag med nødvendig verktøy på vei til og fra anlegg og byggeplasser, som taxi eller også som familiebil.

Versoutgaven er både rommelig og fleksibel. Takket være de brede skyvedørene er alle setene lett tilgjengelige. Likefullt kan bilen rask og enkelt gjøres om til en rommelig varebil når brukeren får behov for å transportere store eller mange kolli fra A til B. Setene kan felles ned, slås sammen eller rett og slett tas ut.

Virksomheter rundt om i landet har for lengst etablert mål og politikk som forutsetter bruk av nullutslippskjøretøy når disse er tilgjengelige. Dermed får de nye bilene våre en viktig rolle også i miljøsammenheng. Ta kontakt med en Toyotaforhandler om du vil ha nærmere informasjon om Toyota Proace City Electric eller Toyota Proace City Verso Electric.

* Tentative data inntil typegodkjenning foreligger
Artikkel sist oppdatert april 2021, og informasjon korrekt ved tidspunkt for publisering