1. Team Toyota
  2. Birgit Skarstein
  3. Perfekt match for Skarstein
Kontakt oss
Kontakt oss

PERFEKT MATCH FOR SKARSTEIN

Birgit Skarstein ønsket seg en allsidig og romslig bil til bruk i både by og fjell. Etter et halvt år som Toyota-sjåfør forteller hun at RAV4 Hybrid absolutt har innfridd dette ønsket.

Ekstra viktig med god plass

Som nytt medlem i Team Toyota stod Birgit Skarstein overfor det man kan kalle et luksusproblem - hvilken Toyota skulle hun velge seg?

“Det var viktig at det var plass nok til alt utstyret mitt, for jeg drar med meg mye utstyr!”

“Det var viktig at det var plass nok til alt utstyret mitt, for jeg drar med meg mye utstyr,” ler Birgit, som konkurrerer både i roing og langrennspigging. Livet som toppidrettsutøver innebærer en del reising til treningsleire, stevner og konkurranser der det nødvendige utstyret må pakkes med. Den gode bagasjeplassen i RAV4 gjør dette til en smal sak. “Jeg var litt spent på om jeg ville få med meg de lange årene – og heldigvis er det veldig god plass på taket!”.

I tillegg var det et poeng at rullestolen til Birgit skulle få plass i bilen, og at det var enkelt for henne å løfte den inn på egenhånd. Med en såpass romslig kupé er det ikke noe problem for Skarstein å få løftet stolen inn og over i passasjersetet.

Frihet til å bevege seg

Birgits RAV4 er blitt bygget om for å gi henne større bevegelsesfrihet. Med en tilpasset stang styres både gass og brems med hånden. Som alle hybridene fra Toyota kommer RAV4 med trinnløst automatgir som standard, så clutchen trenger hun ikke å tenke på.

Birgit trekker frem at det også et pluss at hybriden har redusert drivstofforbruket hennes. En av grunnene til dette er at hybriden kjører elektrisk ca. halvparten av tiden.

“Det er veldig fint med hybrid, jeg er glad for å kunne bidra til å bruke mindre bensin”.

Selv om det er mye plass i bilen, forteller Birgit at hun ikke opplever bilens størrelse som for stor. “RAV4-en er veldig praktisk for meg som bor i byen og må kjøre i sentrum, lukeparkere og har plass i parkeringskjeller.”

Topp i byen, topp til fjells

Så ofte hun har sjansen setter Birgit kursen mot hytta på fjellet. Ofte reiser hun også alene oppover for å stå på ski. Med hullete fjellveier og dårlig dekning er det godt å være trygg på at bilen kommer seg helt frem uten problemer. I våres var hytteveien sperret av båter som skulle settes ut. “Vi måtte kjøre av veien og ut på gresset for å komme rundt, og det funka veldig bra” forteller Birgit fornøyd.

Hvordan kjører Birgit egentlig bil?

Mange lurer på hvordan Birgit kan kjøre bil når hun er lam? Det er ikke noe hukos pokus, svarer hun. I Broompraten med Marius Brustad kan du høre hva Birgit sier om hvorfor det er viktig for henne å ha en bil i hverdagen og se hvordan hun bruker den.