Henrik Christiansen - Bilen

Christiansen og Mirai mot fremtiden

Henrik Christiansen lever av å komme seg fortest mulig fremover i vann. Da han skulle velge bil gikk han for Toyota Mirai, en hydrogendrevet bil som kun etterlater seg utslipp av vanndamp.

Etter å vurdert bilbehovet sitt nøye, synes Christiansen at Toyota Mirai skilte seg ut som det åpenbare valget. Selv om Mirai foreløpig ikke er like synlig på norske veier som de andre modellene fra Toyota, er det en vel så spennende bil.

“Den beste bilen jeg kunne hatt”

Christiansen er strålende fornøyd med å kunne pendle helt utslippsfritt. Toyota Mirai er nemlig en såkalt hydrogen-elektrisk bil, som ved å kombinere hydrogengass og oksygen skaper elektrisk energi som driver bilen. Det eneste biproduktet fra hydrogengassen er vanndamp, som pipler ut av “potta” bak.

“Med alle fordelene Mirai gir meg, ble det et enkelt valg”.

Med to treninger daglig blir det en del kjøring frem og tilbake for Christiansen, som bor i Lillestrøm og trener i Oslo. I tillegg til å spare miljøet gjennom å kjøre utslippsfritt, sparer han også sin egen økonomi fordi Mirai går gratis gjennom bomringen.

Rekkevidden er ikke noe problem, og Christiansen forteller at han slipper å lade batteriet daglig. I tillegg har Mirai de samme gode kjøreegenskapene og kvaliteten som resten av Toyotas Hybrider.

Som å kjøre smør

- Mirai er uten tvil en komfortbil, den er helt stillegående og veldig behagelig, sier Christiansen, som er tydelig begeistret over kjøreopplevelsen Mirai gir.

“Det er så smooth, som å kjøre en klatt med smør på en varm stekepanne.”

Christiansen er også glad for å kunne bidra til en positiv utvikling for miljøet, og synes det er spennende å få ta del i nyvinningene med hydrogen som drivstoff.

Trives også i nye Corolla Hybrid

Etter ulykken ved hydrogenstasjonen i Sandvika, som skyldtes en feilmontert plugg, ble tilsvarende hydrogenstasjoner stengt for inspeksjon. Christiansen ble dessverre nødt til å parkere Miraien for en stund, og fikk låne en ny Corolla Hybrid i mellomtiden.

- Jeg synes Corolla er sporty og kul. Den er endel mindre enn Mirai, så veldig grei å lukeparkere med! Den er god å kjøre, man sitter komfortabelt.

Nysgjerrig på hydrogen? Les mer om hydrogen og brenselcelle-teknologien i Mirai her.

Se Henrik teste Supra

Vi tok med oss Toyota Supra da vi skulle møte Henrik i sommer, og lot ham få prøvekjøre det råeste Toyota byr på. Den 1,90 m høye svømmeren fikk Supra til å se ekstra liten ut, men i gjengjeld fikk Supra Henrik til å more seg som et lite barn.

Les mer

Jeg bruker bilen ekstremt mye Jeg bruker bilen ekstremt mye For en som reiser mye, er en bil med stort bagasjerom helt avgjørende. Magnus Midtbø beskriver RAV4 Hybrid som den beste bilen han noen gang har hatt. Norges beste klatrer Norges beste klatrer Klatreren fra Bergen har besteget bratte fjell både i inn- og utland. Nå sikter han mot nye høyder på digitale arenaer. Sarah Louise Rung - Utøveren Sarah Louise Rung - Utøveren Hun visste at det ville bli ekstremt tøft, og at sjansen for å bli en av verdens beste para-svømmere var liten. Viljesterk som få valgte hun å hoppe i det og jakte drømmen. Sarah Louise Rung - Kaizen Sarah Louise Rung - Kaizen Begrepet "Kaizen" handler om kontinuerlig forbedring, og det har Stavanger-jenta fått god kjennskap til på veien mot svømmemålet.