1. Team Toyota
  2. Johannes Klaebo
  3. Johannes Klaebo bilen
Kontakt oss
Kontakt oss

Mer enn bare en bil

Som skiløper bruker du mesteparten av tiden din på å trene knallhardt for å prestere best mulig i noen få øyeblikk. Alt du gjør, både før og etter konkurransene, vil være utslagsgivende for hvilket resultat du oppnår. Johannes H. Klæbo forteller at det blir mye kjøring til både konkurranser og trening, og at det er viktig med en biler som passer perfekt til det han skal.

En viktig del av teamet

For Johannes er samarbeidet med Toyota veldig sentralt og viktig. Spesielt med tanke på det å ha en samarbeidspartner som stiller opp uansett for han og teamet. Som utøver, og ikke minst skiløper, kjører han og teamet mange mil fra treninger eller skirenn. Derfor er det viktig med en bil som holder folk og viktig utstyr trygg på lange strekninger."Toyota for meg, er desidert en av mine viktigste samarbeidspartnere totalt sett. Jeg setter veldig pris på at jeg får ha de med på laget."

Ny bil i 2021: RAV4 Plug-in Hybrid

”Jeg har venta og sikla i en evighet”, forteller Johannes, som har fått ny bil fra Toyota i 2021. Ifølge han selv er det heller ikke en hvilken som helst bil, men en splitter ny RAV4 Plug-in Hybrid. Den nye modellen kan skilte med blant annet 306 hk, akselerasjon fra 0-100 på 6 sekunder, firehjulstrekk og CarPlay, som gjør det mulig å styre både mobilen og Spotify direkte fra multimediaskjermen.

RAV4 Plug-in Hybrid har mange likhetstrekk med hans tidligere RAV4 Hybrid, men denne gangen har han gått for en mørk gråfarge. Innvendig har bilen også et mer sportslig preg, noe Johannes synes er ekstra kult: “Setene har røde detaljer, som nesten ser litt rosa ut - og rosa liker jo alle, i hvert fall jeg!”, sier han ivrig. Felgene på den nye bilen derimot er fremdeles svarte, akkurat slik Johannes liker dem best.

Stort bagasjerom

En aktiv idrettsutøver reiser mye, og har ofte behov for å ha med seg en del utstyr. Det gjelder også for Johannes. Han trekker særlig frem bagasjerommet på 500 liter, som rommer alt han trenger å pakke med seg: “Det passer meg midt i blinken at bagasjerommet er så stort. Jeg reiser jo en del og har mye utstyr som skal med, enten det er til de daglige treningene i skisporet eller om jeg skal ta meg en langhelg på hytta.

I tillegg har Johannes en skiboks til bruk for de større eventene, men ifølge han selv har han ikke hatt behov for den ennå: "Jeg har aldri hatt problemer med at bagasjerommet blir fullt, så jeg trenger heller ikke å planlegge hva jeg skal ha med, og det er veldig deilig”.

75 km elektrisk rekkevidde

Den kanskje største forskjellen på den tidligere RAV4-utgaven til Johannes og den nye, er at denne er en Plug-in Hybrid. Johannes kjører flere kortere turer hver dag, og da synes han det er bra for både han og miljøet at de de faste utfluktene alltid går på elektrisitet: “Jeg kjører tur-retur Bymarka to ganger om dagen for å trene, og da er det jo ganske kjekt å kunne kjøre elektrisk begge veier”.

Johannes trekker også fram MyT-appen til Toyota, som ved hjelp av den elektriske varmepumpen sørger for at bilen er varm også når han kommer tilbake fra kalde skiturer i løypene: “Til vanlig står jo bilen i garasje, men etter to timer ute i vinterlandskapet blir jo temperaturen i bilen ganske annerledes. Heldigvis er ikke det en utfordring jeg må ta stilling til, ettersom jeg bare kan be om forhåndsvarming i MyT-appen. Det er ganske digg”.

Når han skal på lengre turer, som for eksempel til besteforeldrenes hytte, er han glad for at han ikke trenger å stoppe opp for å lade underveis: “Fordelen med en Plug-in Hybrid er jo nettopp at jeg kan kjøre store deler av veien elektrisk, og den siste biten blir det bensin. Vekslingen mellom EL og bensin er jo veldig praktisk, da trenger jeg ikke stoppe verken for å lade eller fylle bensin når jeg skal på hytta.

Praktisk bil som passer til alt

I hverdagen ser du mest sannsynlig Johannes kjøre rundt i sin RAV4 Plug-in Hybrid, som han mener passer til alt: “Den er god å kjøre og tar meg enkelt dit jeg skal, enten det er til hytta til besteforeldrene mine, treninger i bymarka, konkurranser eller avtaler med venner i Trondheim sentrum. Med andre ord har den alt en travelt opptatt idrettsmann som meg trenger”, forteller han.

Låner Verso til restitusjon

Når Johannes har behov for ekstra plass, for eksempel i forbindelse med lengre reiser eller større konkurranser, får han låne andre Toyota-modeller. Han bruker aller helst sin egen RAV4 Hybrid for å komme seg fra A til B, men noen ganger synes han også en varebil, som Verso, kan være veldig praktisk.

Mellom konkurranser og trening, er det ikke bare viktig med en bil som er sikker, og som har god plass. Det er minst like viktig med en bil som er komfortabel, og som han kan restituere i. Selv forteller Klæbo at restitusjonen er veldig viktig, og trekker selv fram Verso, med åtte seter, som en perfekt bil de lange reisene. For å restituere godt har de funnet en smart løsning ved å fjerne 2 seter fra bilen. På denne måten blir det både god plass og det er komfortabelt å restituere mellom løpene, avslutter han.