MOL OG SØRUM - KAIZEN

Best når det gjelder

Som toppidrettsutøver er jobben din å alltid gjøre det bedre. En ting er å forbedre sin egen innsats, men hvordan er det når man er to stykker? Vi tok en prat om Kaizen med volleyball-kometene Anders Berntsen Mol og Christian Sandlie Sørum.

I motsetning til de andre utøverne i Team Toyota, driver Mol og Sørum med en lagsport. Når man er to stykker dobler man antallet mennesker som skal prestere under press. I tillegg har man i beachvolley to motstandere som aktivt prøver å sette deg ut av spill, gang på gang. Om av dem gjør en feil, rammes de begge.

Men Mol og Sørum bruker lite tid og energi på å kartlegge motstanderen før en kamp. Der for eksempel en skiløper jobber med forbedring og legger en slagplan i forkant av en konkurranse, handler det for Mol og Sørum mer om å forbedre seg underveis i selve kampen.

I kampens hete

“Det er ekstremt viktig med god dialog underveis, finne ut hva motstanderen gjør”, forteller Anders. Mens kampen pågår forsøker de å bli kjent med motstanderen. Hvordan løser de situasjonene de blir satt i? Hva må gjøres for at de ikke skal klare det neste gang?

“Vi har nok et stort fortrinn fordi vi prøver å spille i nuet og finne ut tendensene til motstanderen, og fjerne utveiene deres” fortsetter Christian. Han mener det alltid finnes en måte å vinne matchen på, uansett hvor håpløst det ser ut.

“Finner du en god teknikk som funker dødsbra og knekker motspilleren helt, så kan du fort ta igjen 5-6 poeng og snu matchen. Mister du selvtilliten er du long gone. Det er et veldig mentalt spill”.

Sterk psyke

Før Mol og Sørum skulle spille semifinale i Polen la de merke til at det var noen som fulgte med på dem. Døgnet rundt var det speidere som overvåket dem, til og med når de satt og spilte kort og slappet av. Guttene lot seg ikke stresse av den grunn.

“Det er litt artig at vi kan være så laidback og likevel spille bedre volleyball, selv om vi ikke nødvendigvis har forberedt oss noe bedre. Andre kan bestemme seg for en taktikk og gå for den, og ikke gjøre endringer selv om det ikke funker.“Vi tar det underveis i kampen og gjør justeringer der og da”.

Mot OL med Toyota i ryggen

På de tre sesongene de har spilt sammen har Mol og Sørum oppnådd mye og etablert seg i verdenstoppen. Heldigvis er de langt ifra mette, og målsettingen fremover er å pushe nivået ytterligere, bli enda bedre og spille gode kamper. Det store målet på horisonten er medalje under OL i Tokyo sommeren 2021.

Høsten 2019 planla de et treningsopphold på Toyotas nybygde sportssenter utenfor Tokyo. Før sportssenteret ble bygget var japanerne på besøk i Norge og hentet inspirasjon fra ToppVolley Norge, skolen Mol og Sørum tidligere gikk på. Dermed burde forholdene ligge godt til rette for at guttene vil få oppleve et særdeles minneverdig OL.

Les mer

Jeg bruker bilen ekstremt mye Jeg bruker bilen ekstremt mye For en som reiser mye, er en bil med stort bagasjerom helt avgjørende. Magnus Midtbø beskriver RAV4 Hybrid som den beste bilen han noen gang har hatt. Norges beste klatrer Norges beste klatrer Klatreren fra Bergen har besteget bratte fjell både i inn- og utland. Nå sikter han mot nye høyder på digitale arenaer. Sarah Louise Rung - Utøveren Sarah Louise Rung - Utøveren Hun visste at det ville bli ekstremt tøft, og at sjansen for å bli en av verdens beste para-svømmere var liten. Viljesterk som få valgte hun å hoppe i det og jakte drømmen. Sarah Louise Rung - Kaizen Sarah Louise Rung - Kaizen Begrepet "Kaizen" handler om kontinuerlig forbedring, og det har Stavanger-jenta fått god kjennskap til på veien mot svømmemålet.