1. Team Toyota
  2. Mol og Sorum
  3. Mol og Sorum mot ol
Kontakt oss
Kontakt oss

Hva gjør dere nå, Mol og Sørum?

Den norske sandvolleyball-duoen Anders Mol og Christian Sørum er storfavoritter under OL i Tokyo. Til tross for et utfordrende 2020, har gutta klart å jobbe målrettet mot årets gjeveste turnering.

Fjorårets sesong bestod av opp- og nedturer for Mol og Sørum. 2020 var et vanskelig år også for dem, men hvordan går det nå?

- Nå er vi på plass i Tokyo og har det det veldig fint begge to, forteller Sørum. Det er godt å være tilbake i gamet, og det har vært en sann fornøyelse å få spille turneringer igjen. I fjor hadde vi jo ikke noe å trene mot, så det var en kjip periode for oss.

Sent på sommeren fikk de endelig bekreftet at EM skulle gå av stabelen som planlagt, og det var to glade gutter som kunne ta på seg trøyene igjen.

- Vi elsker det vi driver med, og det var en gledens dag da vi endelig kunne spille turneringer igjen og møte kjente fjes. Det å ha jobben tilbake betyr mye for oss, og vi er klare for å gi alt i OL nå, sier Mol.

Gjorde det beste ut av situasjonen

Det er ingen tvil om at det ligger hardt arbeid bak suksessen til duoen. De møtte på flere utfordringer under 2020-sesongen, men hvordan gikk det egentlig med resultatene deres?

- Jeg må jo si at sesongen avsluttet nærmest så bra som den kunne. I september tok vi vårt tredje strake EM-gull, og det var veldig stas, forteller Sørum.

Men det var ikke gitt at duoen kom til å bli verdensmestere den dagen; Anders var nemlig plaget av en skade i låret, og gullet hang i en tynn tråd.

- Med tanke på at jeg var skada, var ikke forhåpningene om gull like høye som de pleier å være. Heldigvis ordna det seg, og vi klatra helt til toppen, det var helt rått! Ganske kult å være det mestvinnende europeiske laget gjennom tidene, sier han ivrig.

Sørum stemmer i og forteller videre at 2020 var et annerledes, men innholdsrikt år for dem.

- Det var aldri noen garanti for at treningsleirene ville bli noe av. Derfor prøvde vi å gjøre det beste ut av hele situasjonen, blant annet ved å arrangere «Beach Camps» for barn og ungdom på sommeren. I tillegg hadde vi en kjempefin roadtrip med bilen vår, som vi fikk låne av Toyota. Det var en helt fantastisk ferie, sier han.

Fortsatt best i verden

Seirene fortsatte inn i det nye året, men det gjorde også skadene til Mol. Den første turneringen i Mexico ble derfor spilt av Sørum og en annen makker, Svein Solhaug.

- Jeg ble bokstavelig talt satt ut av spill på grunn av skadene, men jeg kom meg heldigvis raskt tilbake i konkurranseform. Vi hadde ikke fått trent så mye før den turneringen, og vi var selvfølgelig litt spente på hvordan det kom til å gå, forteller Mol.

Glovarme 35 grader og høy luftfuktighet bød på utfordringer under turneringen. Selv om klimaet gjorde det vanskelig å spille, kjempet duoen seg til gullmedalje i kampens hete.

- Det gikk jo over all forventning, utbryter Mol. Det var utrolig gøy å vinne to gull i Mexico! Vi hadde ikke sett de andre lagene på nesten to år, og visste ikke hvordan vi lå an i forhold til dem. Det er veldig kult at vi fortsatt er de beste i verden, sier han.

Spille mest mulig

Oppskriften for oppladingen til OL har vært «enkel»: det man gjør ofte, blir man god på. Og det er ingen hemmelighet at Mol og Sørum har spilt mye volleyball frem mot mesterskapet.

- For å stille best mulig til start, har vi brukt mye tid på å spille turneringer, forteller Sørum. Vi har blant annet deltatt i firestjerners-turneringer i Sotsji og Ostrava, samt en verdensturnering i Gstaad. Ellers har vi hatt noen uker hjemme i Norge i mellomtiden, der det har gått mange timer til – kanskje ikke overraskende – å spille sandvolleyball.

Ifølge gutta har målet med turneringene vært å vinne hver eneste kamp, for å bygge opp selvtilliten på veien mot OL.

- For hver kamp vi vinner, får vi en bekreftelse på at spillet vårt stemmer. Og hvis vi spiller på det nivået vi er på i dag, har vi en fair sjanse til å kjempe om medalje i OL - da skal vi være tøffe å slå uansett, avslutter Mol.