1. Toyota-eiere
  2. Oppgrader Apple Carplay Android Auto
Jeg ønsker å...

Oppgrader din mulitimediaenhet

få tilgang til apple carplay og android auto

Dagens smarttelefoner gjør at vi er vant til å kunne ringe, søke på internett, finne kart og spille musikk overalt. Dette gjelder også i bilen. Med Apple CarPlay eller Android auto kan du gjøre alt dette på en sikker og smart måte uten å ta hendene fra rattet. Under finner du informasjon om Apple CarPlay, Android Auto og Over-The-Air kartoppdatering i Toyota og hvilke Toyota modeller som støtter dette.

Apple CarPlay

Apple CarPlay er en smartere og tryggere måte å bruke iPhone i bilen på som gjør at du kan ha fokus på veien. Med din iPhone koblet til CarPlay kan du få veibeskrivelse steg for steg, ringe ut, sende og motta meldinger, høre på musikk med mer. Fra og med iOS 13 gir CarPlay-dashbordet deg en enklere visning av veien videre. Det nye dashbordet gir deg oversikt over kart og lydkontroller, samt Siri-forslag som gir enkel tilgang til kalenderhendelser og apper du ofte bruker.

Android Auto

Android Auto er en app fra Google som gjør det enkelt å koble Android-telefonen til skjermen som finnes i din Toyota. Med appen Android Auto får du enkelt tilgang til de funksjonene du har størst behov for mens du kjører.

Android Auto forstår for eksempel hva du sier slik at du kan betjene appen håndfritt og konsentrere deg om kjøringen. Du kan også bruke talekommandoer til å velge musikk, diktere tekstmeldinger og ringe håndfritt. Fra operativsystem Android 10 skal dette være forhåndsinstallert og mulig for bruk i Norge. På eldre modeller hvor appen må lastes ned er den dessverre ikke gjort tilgjengelig av Google for Norge enda.

Over-The-Air kartoppdatering

Med siste oppdaterte software installert vil du også kunne nyte godt av Over-The-Air kartoppdatering. Dette betyr at kartoppdateringer kan startes direkte fra multimediaenheten når bilen er koblet til internett. Internett tilkobling kan enkelt oppnås via delt internett fra telefon eller ved bruk av trådløst nettverk (forutsetter at bilen er innenfor nettverkets rekkevidde).

Hvilke modeller kan oppgraderes

Apple CarPlay, Android Auto og Over-The-Air kartoppdatering kan oppgraderes på alle RAV4 produsert fom. november 2018 og frem til januar 2020 og alle Corolla produsert fom. februar 2019 og frem til november 2019. Ta kontakt med din Toyota-forhandler for å sjekke om din bil kan oppgraderes og få et tilbud på dette.