Nå utvides Toyotas utvalg av elektriske nyttekjøretøy

Nå blir utvalget av Toyotas elektriske nyttekjøretøy enda bedre. Proace Electric suppleres med den nye elektriske versjonen av Proace Verso. Proace Verso Electric vil dekke svært mange behov for persontransport. Nyheten kommer som 8- og 9-seter i både Familie- og Shuttle-versjoner. Salget starter i februar og leveringene begynner allerede i mars.

Alt fra store flåtekunder til mindre virksomheter har ønsket seg elektriske varebiler og biler for persontransport som er støttet av Toyotas velkjente nettverk og renommerte kvalitetsgaranti. Med Toyota i ryggen er du sikret høy kvalitet og legendarisk driftssikkerhet. Du har hele vårt serviceapparat i ryggen, noe du vil merke med blant annet vårt store nettverk av forhandlere og verksteder, nasjonalt delelager, express service og veihjelp hele døgnet, hele året. Og fra mars i år stiller Toyota sterkere enn noen gang tidligere med en utvidet elektrisk Proace-familie. Hos oss finner du den bilen du trenger!

Tilskuddene som nå gjør utvalget av elektriske nyttekjøretøy komplett, er Proace Verso Electric som leveres i medium og lang utgave. Begge disse bilene leveres med en batteripakke på 75kWt og rekkevidden etter WLTP-normen er opp til 330 km.

(Det er de færreste brukere av denne biltypen som kjører 33 mil per dag, noe som tilsvarer ca 80.000 km per år. Proace dekker altså de fleste behov med god margin.)

Lademuligheter

De gangene du skal på langtur, er det godt å vite at du på en hurtigladestasjon med 100 kWt kapasitet kan fullade batteriet på bare 45 minutter. Ombordladeren leveres med kapasitet opptil 11 kWt og 6 meter ladekabel på opptil 32A er standardutstyr. Veggboks for lading hjemme eller på arbeidsplassen kan leveres som tilleggsutstyr. Med Proace Verso har du altså alle muligheter.

Fleksibel og anvendelig

Som elbil sørger Proace Verso Electric for enestående komfortabel og stillegående persontransport. Derfor er denne modellen perfekt for forflytning av arbeidslag og flymannskap, som taxi, administrasjonsbil, hotellbil, leiebil, som jernbane-, flyplass- og havneshuttle, i andre servicefunksjoner, i tilbringertjeneste eller som hverdags- og fritidsbil for storfamilien. Lastekapasiteten er høy; med alle setene i normalposisjon er lastekapasiteten henholdsvis 640 og 1.060 liter. Det er det samme som rikelig plass.

proace electric
Lave kostnader og bra for miljøet

De variable kostnadene, først og fremst til «drivstoff», er derimot beskjedne. Dersom du regner med en strømpris på ca 1 kr per kWt, gir «full tank» på hjemmelader en kostnad på rundt 80 kroner, som igjen betyr at du kan kjøre for ca 25 øre per km. Tilsvarende bil med dieselmotor vil koste deg tre til fire ganger mer.

For mange vil også elmotor og nullutslipp spille en viktig rolle for en kjøpsbeslutning. I tiden fremover vil miljøegenskapene i første omgang også få konsekvenser for den praktiske nytteverdien når stadig flere soner i storbyene vil bli stengt for alle konvensjonelle biler – og elbiler blir det eneste lovlige. Det alternativet som allerede er svært lønnsomt, kan for mange blir det eneste brukbare i nær fremtid. Snart kommer du ikke dit du skal om ikke du kjører elbil.

proace electric
proace electric

Den drivlinjen du velger for bilparken din vil i neste omgang også få betydning for mulighetene for å kvalifisere for å vinne offentlige og private anbudskonkurranser.

Kapasitet

Proace Verso Electric har stor kapasitet og kan kjøres med en nyttelast på rundt 850 kg* og med tilhengervekter på 1.000 kg. Den er tildelt fem stjerner i NCAPs sikkerhetstester og leveres med Toyota Safety Sense. Motoren utvikler 136 HK og maksimalt dreiemoment er 260 Nm. Garanti i åtte år eller 160 000 km på litium-ion batteriet legger til rette for bekymringsløst bilhold, som sikrer minimum 70% kapasitet av batteriet.

/

Hvis du vil lese mer om fordelene ved å kjøre elektriske varebiler, kan du klikke her.

Ta kontakt med nærmeste Toyotaforhandler for å få vite mer om Toyotas unike servicetilbud for profesjonelle brukere inkludert ekspresservice, hurtig levering av deler ved behov og et fordelaktig finansierings- og pristilbud.