Vi testet RAV4 Plug-in Hybrid:


Klarer den én uke på én lading?

RAV4 Plug-in Hybrid er suverent best i klassen med en oppgitt rekkevidde på solide 75 km (WLTP). Men kan den klare mer? Klarer den en hel uke på én lading? Og hva i alle dager er WLTP?

WLTP, eller Worldwide Harmonised Light Vehicles Test Procedure, er en internasjonal metode for å teste rekkevidde, drivstofforbruk og utslipp i forskjellige typer kjøreforhold. Og som altså målte RAV4 Plug-in Hybrid til 75 kilometer. Men hva betyr det for deg som ikke lever WLTP-livet? Det ville vi finne ut.

Vi la opp en rute som inkluderte en ukes turer til barnehage, jobb, trening og butikk. Totalt 90 kilometer. Og la i vei med fulladet batteri og nullstilt tripteller. Og for å være helt sikre koblet vi til en måleboks fra finske Driveco, som viser kjøreruta på kartet og markerer når bensinmotoren slår seg på. Se hvordan det gikk i filmen øverst på siden.

/
92 kilometer!

Det klarte den fint. Det betyr at de fleste i praksis kan kjøre helt elektrisk i hverdagen. Og kan legge ut på langtur uten å måtte stoppe underveis. For når bensinmotoren kobler seg på, vil det være i et sømløst samarbeid med den elektriske. Og gjøre bilen til en svært effektiv selvladende hybrid, enda kraftigere og enda mer økonomisk enn sin forgjenger.

Mer om Toyota

10 millioner solgte RAV4 på verdensbasis 10 millioner solgte RAV4 på verdensbasis RAV4 har kastet seg på statistikken over Toyota-modeller som har oppnådd et åttesifret antall solgte eksemplarer. Det totale salgstallet for den bestselgende SUVen passerte 10 millioner i slutten av februar 2020, fordelt på de fem generasjonene av modellen som har blitt produsert siden 1994. Norsk bilpresse har prøvekjørt Yaris Cross Norsk bilpresse har prøvekjørt Yaris Cross Norsk bilpresse har prøvekjørt den helt nye Yaris Cross. Les hva de synes om crossover-versjonen av den populære småbilen. Verdens mest solgte bilmerke — Toyota Norge Verdens mest solgte bilmerke — Toyota Norge Kjøper du en Toyota, vet du at dette er en av verdens mest solgte bilmerke. Den samme kåringen viser også at Toyota RAV4 er verdens mest solgte SUV. Vant 71 grader nord 2020 Vant 71 grader nord 2020 Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad. Og det ble han belønnet for.