Skapt i WRC ånd

Den nye GR Yaris er ingen vanlig "hot hatch".


Den er en fullblods. Ikke laget av en komité, men av folk som har en ting felles: Vinnerinstinkt. Den er utviklet sammen med TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team og har all den kompetansen og teknologien som kommer fra de mest krevende forhold for motorsport innebygd, slik at den lykkes på alle slags underlag i WRC, og samtidig gir sportsbilfølelse hver eneste dag, uansett hvor du velger å legge veien.

Møttes gjennom rally


Skjebnen brakte Tommi Mäkinen og Akio Toyoda sammen i 2014. Den firedoble WRC-mesteren og presidenten for Toyota - to menn som delte lidenskapen for rally - ble kjent med hverande på en økt med kjøring på isbane. Det var gnisten som satte fart i Toyotas retur til WRC med en sportsbil bygd for å vinne. Den nye GR Yaris.

video thumbnail
Alt for GR-FOUR


Viktig for den nye GR Yaris er GR-FOUR. Toyotas første AWD-system på 20 år er utviklet i samarbeid med TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team og er fintrimmet av WRC-førere. Det har en såkalt High Response Coupling og elektronisk clutch for å gi deg eksepsjonelt veigrep og fraspark.

Med AWD-moduskontrollen i GR Yaris kan du variere momentet som sendes til for- og bakskslene. Det er tre modus, Track (50:50), Sport (30:70) og Normal (60:40) slik at du kan tilpasse bilens oppførsel etter ønske, enten det er for å få bedre kontroll i høy hastighet på bane, en insprerende følelse av ekstra kraft på bakhjulene på grusveier eller større smidighet i byen.

Racingrespons


Under panseret på GR Yaris har vi plassert en motor som er alt annet enn ordinær. Den utvikler 261 HK og 360 Nm, og er en nyutviklet 1,6 liter med turbolading som kan gjøre krav på å være den sterkeste, serieproduserte 3-synlidrede motoren i verden.

Den er utviklet i overensstemmelse med WRC2-bestemelsene og er bygd med kompetanse og materialvalg som aldri før er sett i en produksjonsmodell. Den er kompakt og lett og leverer de høye ytelsene takket være en unik topp og blokk, skreddersydd veivaksel og stempler, og en turbo med kulelagersystem som sikrer at den er klar til å respondere på bane og for å ha det morsomt på veien.

Stylet for suksess


Til forskjell fra biler flest, er ikke GR Yaris designet for å bli sett på, den skal vinne troféer - med stil. Det lette karosseriet med tre dører er laget med en rekke vektbesparende materialer, fra karbonfiberforsterket plast (CFRP) i taket, rammeløse vinduer til panser og dører i aluminium, noe som letter bilen med 38 kg, sammenliknet med et normalt Yariskarosseri og forbedrer smidigheten og responsen under kjøring.

For å optimalisere de aerodynamiske ytelsene og oppnå maksimal kjøling, er det gjennomført uendelige mange timer med testing i vindtunnel av TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team. Takhøyden er senket med 95 mm - sammenliknet med en normal Yaris - og aerodynamiske anordninger er designet for å styre luftstrømmene mykt bakover for å sikre at GR Yaris vinner over de raske bakketoppene i Rally Finland og i favorittsvingene på den veistrekningen du liker best.

Laget av Motomachi


Når du skal bygge en virkelig skreddersydd sportsbil som GR Yaris, er det ett sted i verden hvor du helst vil at kreasjonen din skal bli virkelighet: Motomachi, Japan. Det har her legende som Lexus LFA og Supra A80 kommer fra, og nå er den første monteringslinjen for GR produksjon klar. Her skal GR Yaris bygges for hånd, en "hot hatch" som ingen andre.

Siden den bygges for hånd av eksperter, innebærer det at det tar mer enn 10 ganger lengre tid å bygge hver eneste GR Yaris enn en konvensjonell masseprodusert bil. Monteringslinjen er optimalisert for best mulig ytelser og har elementer som kontroll av karosserijustering og ekstra sveising som sikrer at hver GR Yaris er bygd med omhyggelig oppmerksomhet og fullt fokus. Slik det skal være for alle skreddersydde racingmaskiner.

Finn ut mer om TOYOTA GAZOO Racing

Nå blir utvalget av Toyota Proace Electric enda bedre Nå blir utvalget av Toyota Proace Electric enda bedre Nå utvides Toyotas utvalg av elektriske nyttekjøretøy. Proace Electric suppleres med den nye Proace Verso Electric som vil leveres i medium og lang utgave. Begge disse bilene leveres med en batteripakke på 75kW og rekkevidden etter WLTP-normen er opp til 330 km. Driftekongen Fredric Aasbø: 5 grunner til gode kjøreegenskaper Driftekongen Fredric Aasbø: 5 grunner til gode kjøreegenskaper Fredric Aasbø kjører til vanlig fullblods driftingbiler. I dag snakker han med oss om hvorfor Toyotas biler har så gode kjøreegenskaper. Vant 71 grader nord 2020 Vant 71 grader nord 2020 Etter å ha fulgt ivrig med på den populære realityserien fra sofaen i mange år, bestemte Steffen seg for at det var hans tur til å oppleve den norske naturen på første rad. Og det ble han belønnet for. Taxisjåfører velger hybridbiler fra Toyota Taxisjåfører velger hybridbiler fra Toyota Svært høy kvalitet, pålitelig og med Toyota Express Service tilrettelagt for minst mulig tid på verkstedet. Tilbake på veien etter bare 60 min.