1. Oppdag-toyota
  2. Safety
Kontakt oss
Kontakt oss

SIKKERHET OG KJØRETEKNOLOGI FRA TOYOTA

T-MATE
Toyota har en serie systemer designet for å hjelpe deg og gjøre kjøringen tryggere, enten du parkerer, kjører på motorveien eller i byen. Disse systemene bidrar ikke bare til å beskytte deg og passasjerene dine, men også andre trafikanter. Alt er en del av Toyotas forpliktelse til trafikksikkerhet og vårt oppdrag om å gjøre trafikkulykker til et tilbakelagt kapittel.

TOYOTA SAFETY SENSE

KOLLISJONSVERN MED AUTOBREMS (PCS)

Vårt kollisjonsvernsystem kan oppdage farlige situasjoner og hjelpe deg med å unngå kollisjoner med andre kjøretøy, fotgjengere og syklister. Det fungerer ved å varsle sjåføren med lyd- og visuelle advarsler og bremseassistanse. Hvis sjåføren ikke klarer å bremse i tide, bremses det automatisk opp for å forhindre eller dempe en kollisjon.

 
Engelsk navn: PRE-COLLISION SYSTEM
Se film Opens in new window

SKILTGJENKJENNELSE (RSA)

Vårt skiltgjenkjennelsesystem overvåker veiskiltene langs veien, og viser nyttig informasjon som gjeldende fartsgrense eller forbikjøringsbegrensninger på informasjonskjermen. Systemet gir både et lydsignal og en visuell advarsel om sjåføren ikke følger et veiskilt.

 

Engelsk navn: ROAD SIGN ASSIST

Se film Opens in new window

ADAPTIV CRUISE CONTROL (ACC)

Dette systemet holder deg på en minimum forhåndsinnstilt avstand fra kjøretøyet foran. Hvis denne avstanden faller, reduserer systemet hastigheten din og til slutt vil bremsene aktiveres og bremselysene aktiveres. Hvis bilen din er utstyrt med veiskiltassistent ( RSA), vil dette systemet også gjenkjenne fartsgrenser på kjøreruten din og foreslå eventuelle nødvendige justeringer.

 
Engelsk navn: ADAPTIVE CRUISE CONTROL
Se film Opens in new window

FILSKIFTVARSLER (LTA)

Vårt filskiftvarslersystem er designet for å gjøre motorveikjøring tryggere. Det holder deg sentrert i kjørefeltet, og hvis du begynner å drive ut av filen din, vil styreassistenten forsiktig styre bilen din for å korrigere kursen.

 
Engelsk navn: LANE TRACE ASSIST 
Se film Opens in new window

AUTOMATISKE FJERNLYS (AHB)

Det automatiske fjernlyssystemet ser nedover veien for å se motgående lys. Hvis det oppdager lys, slår det automatisk av fjernlyset og kobler inn nærlys. Når lyktene passerer, bytter systemet automatisk til fjernlys igjen. Resultatet? Tryggere nattkjøring for deg og andre trafikanter.

 
Engelsk navn: AUTOMATIC HIGH BEAM 
Se film Opens in new window

PARKERINGSASSISTENT

AVANSERT PARKERINGSASSISTENT

Dette systemet kan kontrollerer akselerasjon, styring, bremsing og girskift* for å hjelpe deg med å parkere trygt. Det kan til og med huske favorittparkeringsplassene dine som ikke er definert av linjer eller tilstøtende objekter.

*Variasjon hos modeller og varianter om hvor mange funksjoner Teammate kontrollerer ved bruk av parkeringsassistanse. 

Engelsk navn: TOYOTA TEAMMATE ADVANCED PARKING

 

Se film Opens in new window

PANORAMA PARKERING MONITOR (PVM)

Parkering er enklere og tryggere med dette systemet som kombinerer bildene fra fire kameraer for å skape en nesten 360° visning av omgivelsene dine.

Engelsk navn: PANORAMIC VIEW MONITOR 

KRYSSTRAFIKKVARSEL BAK (RCTA)

Når du rygger ut av en parkeringsplass, vil dette systemet identifisere alle kjøretøy som nærmer seg fra venstre eller høyre og varsle deg. 

*Noen modeller og varianter er også utstyr med autobrems.

 

Engelsk navn: REAR CROSS TRAFFIC ALERT

Se film Opens in new window

INTELLIGENT KOLLISJON SENSOR (ICS)

Intelligent ved navn, intelligent av natur – dette systemet advarer sjåføren om hindringer foran eller bak bilen og bremser automatisk for å unngå kollisjon*

*Autobrems avhenger av modell og variant

Engelsk navn: INTELLIGENT CLEARANCE SONAR 
Se film Opens in new window

KJØREASSISTENT

BLINDSONE MONITORERING (BSM)

Vår blindsonemonitorering varsler sjåføren om kjøretøy de kanskje ikke har sett i sidespeilene. Dette er spesielt nyttig ved forbikjøringer.

Engelsk navn: BLIND SPOT MONITORING 
Se film Opens in new window

ADAPTIVE FJERNLYS (AHS)

Dette systemet er designet for å sikre best mulig sikt for alle trafikanter når de kjører om natten. Det optimerer automatisk fjernlysfordelingen, ved å skygge ut området som inneholder møtende trafikk, slik at fjernlysene ikke blender andre sjåfører, men likevel gir deg rikelig med lys.

 
Engelsk navn: ADAPTIVE HIGH-BEAM SYSTEM 
Se film Opens in new window
Sjåfører er alltid ansvarlige for sin egen trygge kjøring.
Systemene opererer innenfor driftsforhold og dets begrensninger.
Se alltid brukerhåndboken for ytterligere informasjon. Tilgjengeligheten av funksjonene kan variere avhengig av land, kjøretøymodell og klasse.