1. Nybil
  2. Facebook-gruppa bZ4X <3
Jeg ønsker å...

Et samlested for bZ4X-entusiaster

Kristoffer Nærø Ytterland (44) er mennesket bak Facebook-gruppa Toyota bZ4X❤️, et forum hvor det ivrig deles tips, triks, turer, konkurranser, bilder og entusiasme mellom bZ4X-eiere. Vi har tatt en prat med Kristoffer, som forteller om seg selv, sin opplevelse med bilen og ikke minst, Facebook-gruppa Toyota bZ4X❤️.
Kristoffer er bosatt i naturvakre Herøy i Møre og Romsdal, hvor han arbeider som miljøterapeut. Ved siden av jobber han også som fotograf i sitt eget firma, Meirenntusenord.comOpens in new window, hvor det både selges og utstilles landskapsbilder. Alle bildene i denne artikkelen er tatt av Kristoffer selv.

Bilinteressen

Herøyingen legger ikke skjul på at fotointeressen stiller sterkere enn bilinteressen, likevel er det tider hvor bil får litt ekstra fokus:

– Det viktigste for meg er at bilen kjører oss dit vi vil, når vi ønsker det. Men når familien skal ha ny bil, da pleier jeg å lese meg opp på tester og omtaler.

– Vi har hatt diverse biler tidligere, som har hatt store verkstedutgifter. Jeg har ofte hørt at Toyota sine biler er evighetsmaskiner og skaffa meg derfor en Toyota Prius+ Seven Hybrid i 2020. Den levde opp til forventningene og virket som den skulle, uten problemer i det hele tatt.

Utforsk bZ4X
toyota bz4x

Hvorfor falt valget på bZ4X?

– Jeg fikk en e-post med forhåndsomtale og mulighet for å reservere bilen i desember 2021. De høye drivstoffprisene har tidligere vært en stor ekstrakostnad for en aktiv familie som kjører mye bil, derfor var lavere kostnader i en elbil forlokkende.

– Vi er opptatt av å ha en forutsigbar økonomisk hverdag, og ville gjerne ha en bil med gode garantier. Sikkerhet er også viktig for oss, og vi var veldig glade når bZ4X gjorde det bra på sikkerhetstest!

Men garantien var ikke det eneste som vant Kristoffer over.

– Det er god plass i baksetet til to langvokste jenter og lillebroren på åtte. Bagasjeromsplassen var også viktig. Og selv om jeg ikke er så interessert i bil, synes jeg bilen er råtøff! Det moderne designet appellerte til min estetiske sans!

– Jeg har tatt meg selv i å kjøre bilen ut av carporten om morgenen så jeg kan se den fra kjøkkenvinduet, og har etter å kun eid den i én måned, vasket den flere ganger enn Priusen jeg eide i tre år. Etter prøvekjøring av demobil var jeg overbevist! Den er en drøm å kjøre, ligger godt på veien, bra lydisolering og passelig sprek på norske veier. Vil si det er den beste bilen jeg har kjørt!

Bruker bil til mye

Som fotograf blir det mye farting rundt i lokalområdet, men det er ikke bare i jobbsammenheng bilen brukes.

– Jeg har to tenåringsjenter og ei kone som er veldig glad i å kjøre på bilturer. Vi liker å reise på tur både her vi bor, og på lengre turer hele året. I tillegg reiser vi ofte på bilferie om sommeren, både innenlands og til Sverige og Danmark.

Utforsk bZ4X
Utforsk bZ4X
«Vi sitter igjen med et solid inntrykk så langt, og den lever opp til alle forventningene! Vi var også veldig imponert av vinteregenskapene, bZ4X hadde ingen problemer med å kjøre opp den lange og bratte oppkjørselen vår til huset, selv om veien var ubrøyta med masse snø. Firehjulsegenskapene er en svært hyggelig bonus!»

10 år med landskapsfotografering

Med årene har Kristoffer blitt en erfaren fotograf.

– Jeg tar mye portrettbilder av mine egne barn, og fikk etter hvert en interesse for landskapsfotografering. Dette begynte jeg med i 2013.

– Herøy er absolutt rette plassen å bo om en er interessert i fotografering, særlig med tanke på det vakre og varierte landskapet med flott fotolys!

Facebook-gruppa bZ4X❤️

Da Kristoffer kjøpte bilen ønsket han et positivt og balansert forum for bZ4X-eiere, og lagde dermed gruppa.

– Gruppa har vært en bra plass å være. Det er høyt under taket og det er rom for å stille spørsmål, vise frem bilder av bilen og å være stolt av sin Toyota bZ4X. Mange har tross alt venta lenge på bilen og når den først kom har de aller fleste vært veldig fornøyde!

Facebook-gruppa har i dag godt over 1000 medlemmer.

– Jeg tror det er flere som har lyst til å dele erfaringene sine med likesinnede. Jeg tror også at den positive tonen er velkommen.

Utforsk bZ4X

En aktiv gruppe

Kristoffer forteller at gruppa for det meste drives av seg selv, takket være engasjerte gruppemedlemmer. 

– Det er mange aktive og kunnskapsrike medlemmer som gjerne deler av sin kunnskap og sin nye bilhverdag med Toyota bZ4X. Selv liker jeg å dele bilder av bilen i vakker sunnmørsk natur, og håper å inspirere andre til å gjøre det samme. Så langt har vi hatt én fotokonkurranse med fin premie, og flere skal det bli!

– Det er et bra nettverk å være i for de som har bestemt seg for å kjøpe Toyota bZ4X, og som ser frem til et trygt og godt bilhold i lag med likesinnede. Vi ønsker nye medlemmer hjertelig velkommen!

Utforsk bZ4X

Vil du vite mer om bZ4X?

Utforsk bZ4X

Norges mest fornøyde bileiere

Vi jobber hele tiden for å levere bedre opplevelser for kundene våre. Derfor er det en stolthet og glede å kunne dele at dere har plassert oss på toppen av Norsk Kundebarometer 2023!

Les mer om kjøreegenskaper

Les mer om rekkevidde