1. Nybil
 2. Toyota bZ4X-oppgradering: – Raskere hurtiglading i kalde temperaturer
Jeg ønsker å...

Toyota bZ4X-oppgradering: – Raskere hurtiglading i kalde temperaturer

Ved å benytte sitt grunnleggende prinsipp om kontinuerlig forbedring, introduserer Toyota nå forbedringer på bZ4X, sin fullelektriske og mellomstore SUV. Endringene fokuserer på økt nytte, praktiske løsninger og komfort.
01

Raskere DC Hurtiglading

Hurtiglading i kalde temperaturer går raskere gjennom et endret batterivarmesystem.
02

Strålevarme for bena i forsetene

Ny strålevarme gir rask varme for bena til både fører og forsetepassasjer. (Høyere utstyrsnivåer)
03

Varsling for påkjørsel bakfra

Nytt sikkerhetssystem for unngåelse av kollisjon bakfra og digital nøkkel tilgjengelig for høyere utstyrsnivåer
04

Smart Digital Nøkkel

Digitalnøkkel for din smarttelefon, som kan deles med opptil 4 andre brukere. (Tilgjengelig fra juni 2024)

Ved å benytte sitt grunnleggende prinsipp om kontinuerlig forbedring, introduserer Toyota nå forbedringer på bZ4X, sin fullelektriske og mellomstore SUV. Endringene fokuserer på økt nytte, praktiske løsninger og komfort.

– bZ4X har vært en stor suksess for Toyota i Norge og den fjerde mest solgte personbilen i 2023. Vi har allerede gjort endringer på bilen i løpet av året og basert på tilbakemeldinger fra markedet kan vi nå presentere ytterligere forbedringer som blir implementert i nye biler. Nordmenn kan glede seg spesielt over at over at bilen får raskere hurtiglading i kalde temperaturer, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

For å redusere tiden til hurtiglading i kalde temperaturer har Toyota gjort tekniske endringer på batterivarmesystemet. I den nye bZ4X har Toyota installert en ny varmeveksler (vann til vann) og en ny justeringsventil for varmekretsen. Den nye teknologien gir økt temperatur til batteriet under lading, og gjør dermed hurtigladingen mer effektiv.

Toyota forventer at disse endringene vil redusere tiden til hurtiglading fra 10%-80% vesentlig ved kalde utendørstemperaturer.

Mer informasjon om oppgraderingene

 • Lading - Raskere DC Hurtiglading

  Ny varmeveksler er installert for å redusere ladetiden ved hurtiglading (DC) ved kalde temperaturer.  

 • Komfort - Strålevarme for bena i forsetene

  Ny strålevarme gir rask varme for bena til både fører og forsetepassasjer.  (Høyere utstyrsnivåer). Strålevarme varmer raskere, blåser ikke luft og er lydløs. Setevarmer og strålevarmen kan brukes sammen for å forbedre varmefølesen i forsetet. Det bidrar til effektiv oppvarming av kupeen.

 • Sikkerhet - Varsling for påkjørsel bakfra

  Systemet gir varsel dersom biler nærmer seg bakfra ved å blinke med varsellysene hvis det er høy sannsynlighet for en kollisjon bakfra.

 • Tilkobling - Smart Digital Nøkkel

  Denne funskjonen kan erstatte fysisk nøkkel. Den kan deles med opptil 4 brukere. Du har full kontroll over hvem som har tilgang til bilen. Nøkkelen kan også trekkes tilbake når som helst. Smart Digital Nøkkel er kompatibel med både iOS og Android. Funkjsonen er tilgjengelig fra juni 2024 på Executive grad.

Enda bedre på komfort og sikkerhet

Toyota har også installert ny strålevarme som gir rask varme til både fører og forsetepassasjer. På bZ4X med Executive utstyrsgrad er strålevarmen montert under rattstammen og instrumentpanelet, og den varmer raskt opp nedre del av bena.

Executive utstyrsgrad vil også få en ny digital nøkkelfunksjon. Denne er kompatibel med både Apple og Android-systemer, og gir mulighet til å åpne og starte bilen ved hjelp av smartelefon. Nøkkelen kan deles med opp til fem personer samtidig, noe som gjør det enklere å gi tilgang til familiemedlemmer, kolleger, eller personell som skal utføre vedlikehold på bilen.

De oppgraderte sikkerhetssystemene kommer nå med en ny funksjon for å unngå påkjørsler bakfra, for eksempel ved stopp på motorveier. Systemet er standard fra Active Tech utstyrsgrader og oppover. Funksjonen benytter blindsonemonitor og radar for å oppdage en eventuell risiko for kollisjon med biler som nærmer seg bakfra, og vil automatisk aktivere varsellys bakover for å varsle føreren i den andre bilen.

Kunder som kjøper bZ4X kan også benytte Toyotas ladenettverk som dekker 80 prosent av laderne i Europa og Norge, med et RFID-kort og månedlig samlefaktura, uten behov for å laste ned ulike apper.

Den oppgraderte Toyota bZ4X kan bestilles i Norge fra 9. januar 2024.

Til tross for økning i utstyr og funksjonalitet holdes prisen uendret bortsett fra avgiftsøkning på ca. 700 kroner.