1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Toyota har passert 300 millioner produserte biler
Jeg ønsker å...

Toyota har passert 300 millioner produserte biler

88 år og to måneder etter lastebilen Model G1 rullet ut av fabrikken, passerte Toyota den utrolige milepælen med 300 millioner produserte biler.
Toyota Motor Corporation har nådd en samlet global produksjon på 300 millioner biler ved utgangen av september 2023. Dette inkluderer 180.52 millioner biler produsert i Japan og 119.6 millioner fra fabrikker i andre land. Modellen med størst antall er Toyota Corolla, som er produsert i over 53,4 millioner enheter globalt.
  • Den globale milepælen kommenteres av Toyota toppsjef og styreleder:

    – Det ble sagt av vår grunnlegger at bilproduksjon er noe vi gjør sammen. Jeg mener tallet på 300 millioner produserte biler står som et bevis på den harde jobben våre kolleger i Toyota, våre leverandører og forhandlere gjør hver dag. Denne historien startet ikke da de bygget den første bilen. Det ble prøvet og feilet gjentatte ganger og deres innsats førte til dagens Toyota. Jeg elsker også biler, og vi vil fortsette å produsere hver eneste bil med omhu sammen med våre bilglade kolleger, sier Toyotas styreleder Akio Toyoda om milepælen.

  • Dagens globale toppsjef i Toyota Motor Corporation, Koji Sato, takker blant annet kundene:

    ­­– Jeg vil uttrykke min dypeste takknemlighet til kundene som har valgt Toyota-biler, og til dem som har bygget hver bil med hjerte og sjel, samt til leverandørene og forhandlerne som har levert dem med omhu, og til alle våre andre interessenter.