1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Toyota og LG Energy Solution inngår batteriavtale
Jeg ønsker å...

Toyota og LG Energy Solution inngår batteriavtale

Toyota Motor og LG Energy Solution har kunngjort en omfattende avtale om levering av litium-ion batterimoduler for Toyotas elektriske biler. Toyotas administrerende direktør i Norge beskriver samarbeidet som sentralt.

LG Energy Solution er en av verdens ledende produsenter av litium-ion-batterier. Selskapet produserer batterier for en rekke bruksområder, inkludert elektriske kjøretøy, energilagringssystemer og forbrukerelektronikk. Det nye samarbeidet er en del av Toyotas ambisiøse plan om å tilby 30 elbil-modeller globalt og produsere opptil 3,5 millioner elbiler årlig innen 2030.

– Samarbeidet med LG Energy Solution er sentralt for å at vi oppnår vårt mål og leder an i den elektriske bilrevolusjonen globalt, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

Leveranseavtalen, som trer i kraft fra 2025, innebærer at LG Energy Solution leverer batterimoduler med en årlig kapasitet på 20 GWh. Disse batteriene er laget med en spesiell type flate celler som inneholder materialer som nikkel, kobolt, mangan og aluminium. De vil bli laget i LG Energy Solutions' fabrikk i Michigan i USA.

De innovative løsningene vil støtte Toyota utvidelse av produktutvalget for elbiler, inkludert en ny batterielektrisk SUV som vil sammenstilles på Toyotas fabrikk i Kenucky i 2025.

LG Energy Solution investerer omtrent tre milliarder amerikanske dollar i Michigan-anlegget for å etablere nye produksjonslinjer eksklusivt for Toyota. I første omgang vil batterimodulene bli sendt til Toyota Motor Manufacturing Kentucky, der de vil bli montert i batteripakker og installert i elbilene lokalt.

Dette samarbeidet kombinerer LG Energy Solutions innen produksjon av battericeller og -moduler i stor skala med Toyotas avanserte teknologier innen batteripakker.

LG Energy Solutions leverer nå batterier til de fem største globale bilprodusentene. Avtalen med Toyota er den største enkeltstående vareleveringsavtalen til LG utenfor joint venture-avtaler. Denne avtalen understreker begge selskapenes forpliktelse til å akselerere overgangen til elektrifisering.