Sikkerhet og kjøreteknologi fra Toyota

Med deg for en tryggere reise

Toyota har en serie systemer designet for å hjelpe deg og gjøre kjøringen tryggere, enten du parkerer, kjører på motorveien eller i byen. Disse systemene bidrar ikke bare til å beskytte deg og passasjerene dine, men også andre trafikanter. Alt er en del av Toyotas forpliktelse til trafikksikkerhet og vårt oppdrag om å gjøre trafikkulykker til et tilbakelagt kapittel.

TOYOTA SAFETY SENSE
KOLLISJONSVERN MED AUTOBREMS (PCS)

Vårt kollisjonsvernsystem kan oppdage farlige situasjoner og hjelpe deg med å unngå kollisjoner med andre kjøretøy, fotgjengere og syklister. Det fungerer ved å varsle sjåføren med lyd- og visuelle advarsler og bremseassistanse. Hvis sjåføren ikke klarer å bremse i tide, bremses det automatisk opp for å forhindre eller dempe en kollisjon.

Se mer

Engelsk navn: PRE-COLLISION SYSTEM

SKILTGJENKJENNELSE (RSA)

Vårt skiltgjenkjennelsesystem overvåker veiskiltene langs veien, og viser nyttig informasjon som gjeldende fartsgrense eller forbikjøringsbegrensninger på informasjonskjermen. Systemet gir både et lydsignal og en visuell advarsel om sjåføren ikke følger et veiskilt.

Se mer

Engelsk navn: ROAD SIGN ASSIST 

ADAPTIV CRUISE CONTROL (ACC)

Dette systemet holder deg på en minimum forhåndsinnstilt avstand fra kjøretøyet foran. Hvis denne avstanden faller, reduserer systemet hastigheten din og til slutt vil bremsene aktiveres og bremselysene aktiveres. Hvis bilen din er utstyrt med veiskiltassistent ( RSA), vil dette systemet også gjenkjenne fartsgrenser på kjøreruten din og foreslå eventuelle nødvendige justeringer.

Se mer

Engelsk navn: ADAPTIVE CRUISE CONTROL 

FILSKIFTVARSLER (LTA)

Vårt filskiftvarslersystem er designet for å gjøre motorveikjøring tryggere. Det holder deg sentrert i kjørefeltet, og hvis du begynner å drive ut av filen din, vil styreassistenten forsiktig styre bilen din for å korrigere kursen.

Se mer

Engelsk navn: LANE TRACE ASSIST 

AUTOMATISKE FJERNLYS (AHB)

Det automatiske fjernlyssystemet ser nedover veien for å se motgående lys. Hvis det oppdager lys, slår det automatisk av fjernlyset og kobler inn nærlys. Når lyktene passerer, bytter systemet automatisk til fjernlys igjen. Resultatet? Tryggere nattkjøring for deg og andre trafikanter.

Se mer

Engelsk navn: AUTOMATIC HIGH BEAM 

PARKERINGSASSISTENT
TOYOTA TEAMMATE AVANSERT PARKERINGSASSISTENT (ADC)

Dette systemet kan kontrollerer akselerasjon, styring, bremsing og girskift* for å hjelpe deg med å parkere trygt. Det kan til og med huske favorittparkeringsplassene dine som ikke er definert av linjer eller tilstøtende objekter.


*Variasjon hos modeller og varianter om hvor mange funksjoner Teammate kontrollerer ved bruk av parkeringsassistanse. 

Se mer
Engelsk navn: TOYOTA TEAMMATE ADVANCED PARK 

PANORAMA PARKERING MONITOR (PVM)

Parkering er enklere og tryggere med dette systemet som kombinerer bildene fra fire kameraer for å skape en nesten 360° visning av omgivelsene dine.

Engelsk navn: PANORAMIC VIEW MONITOR 

KRYSSTRAFIKKVARSEL BAK (RCTA)

Når du rygger ut av en parkeringsplass, vil dette systemet identifisere alle kjøretøy som nærmer seg fra venstre eller høyre og varsle deg. 

*Noen modeller og varianter er også utstyr med autobrems.

Se mer

Engelsk navn: REAR CROSS TRAFFIC ALERT

INTELLIGENT KOLLISJON SENSOR (ICS)

Intelligent ved navn, intelligent av natur – dette systemet advarer sjåføren om hindringer foran eller bak bilen og bremser automatisk for å unngå kollisjon*

*Autobrems avhenger av modell og variant

Engelsk navn: INTELLIGENT CLEARANCE SONAR 

KJØREASSISTENT
BLINDSONE MONITORERING (BSM)

Vår blindsonemonitorering varsler sjåføren om kjøretøy de kanskje ikke har sett i sidespeilene. Dette er spesielt nyttig ved forbikjøringer.

Se mer

Engelsk navn: BLIND SPOT MONITORING 

ADAPTIVE FJERNLYS (AHS)

Dette systemet er designet for å sikre best mulig sikt for alle trafikanter når de kjører om natten. Det optimerer automatisk fjernlysfordelingen, ved å skygge ut området som inneholder møtende trafikk, slik at fjernlysene ikke blender andre sjåfører, men likevel gir deg rikelig med lys.

Se mer

Engelsk navn: ADAPTIVE HIGH-BEAM SYSTEM 

Sjåfører er alltid ansvarlige for sin egen trygge kjøring.
Systemene opererer innenfor driftsforhold og dets begrensninger.
Se alltid brukerhåndboken for ytterligere informasjon. Tilgjengeligheten av funksjonene kan variere avhengig av land, kjøretøymodell og klasse.

Lær mer om

Slik sikrer du barn i bil Slik sikrer du barn i bil Dette må du ta hensyn til ved sikring av barn i bil. Sikring av last i bil Sikring av last i bil Å sikre last i bil er essensielt – her er det du må vite. En perfekt balanse mellom komfort og pris En perfekt balanse mellom komfort og pris Mer og mer av teknologien som gjorde klassiske «baksetebiler» behagelige har sakte men sikkert funnet veien inn i mer folkelige biler. Spesielt et bilmerke har funnet en perfekt balanse mellom pris og komfort. Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense har et nyutviklet sett aktive sikkerhetsteknologier som hjelper deg å kjøre trygt på dine reiser.