1. Beyond Zero
  2. LQ - konseptbilen
Jeg ønsker å...

LQ

Konseptbilen som knytter et emosjonelt bånd med føreren
Opprinnelig ble vi fascinert av bilen fordi den kunne ta oss til steder langt avsted og gi oss nye opplevelser. Avansert teknologi gir oss mulighet til å tilpasse oss kundenes livstiler med nye muligheter for spenning og engasjement. Med LQ er Toyota stolt over å kunne vise en bil som kan levere en personlig opplevelse, møte hver enkelt førers unike mobilitetsbehov og knytte enda sterkere bånd mellom bil og fører.
  • Yui - mobilitetsekspert og mellomledd med kunstig intelligens

    LQ er en konseptmodell som utnytter avansert teknologi for å knytte en emosjonell forbindelse mellom bil og fører med utviklingstemaet "lære, vokse, elske". LQ er utstyrt slik at den kan kjøre automatisk og "Yui", et kraftfull interaktivt mellomledd med kunstig intelligens som kan lære av føreren og gi en personlig mobilitetsopplevelse. Navnet LQ uttrykker Toyotas håp om at denne tilnærmingen vil være et signal for utviklingen av fremtidige biler som gjør relasjonen mellom bil og fører enda bedre.

  • Teknologi utviklet for sikkerhet, bekymringsfrihet og komfort

    LQ er ikke bare utstyrt med en funksjon for autonom kjøring på SAE-nivå 4 (av 5), men også med automatisk parkeringssystem som gir tilgjengelighet og bekvemmenlighet. Det store Head-Up displayet utvider informasjonsområdet for føreren og støtter sikker kjøring. LQs avanserte setesystem består av flere oppblåsbare puter og klimaanlegg integrert i setet. Begge deler bidrar til å holde føreren avslappet eller våken, avhengig av kjøresituasjonen.

Intuitiv kommunikasjon

LQ bruker taket og gulvmattene som en intuitiv kommunikasjonsplattform for deling av informasjon mellom bilen og passasjerene. Innebygd lys viser forskjellige farger for å indikere manuell eller automatisk kjøremodus og lyser opp de forskjellige fotbrønnene for å indikere hvilken passasjer Yui henvender seg til. LQ kan også kommunisere informasjon om veiforhold til folkene inni og utenfor bilen ved å bruke en digital mikrospeilenhet i lyktene. Systemet kan aktivere en million små speil for å projisere komplekse figurer på veien foran bilen.

  • Design: Innsiden ut

    Kupéen i LQ er designet med en futuristisk silhouett som peker fremover og setter Yui i midten av instrumentpanelet med linjer som flyter fra innsiden av bilen og ut over eksteriøret. Det minimalistiske interiøret er mykt og slankt med nøkkelelementer som ventilene for klimaanlegget skjult bak usynlige registre. Midtkonsollen som er printet i 3D er forsterket med en teknikk for topologisk optimalisering som gir optimal styrke og støtter et avansert interiør med færre støttende strukturer synlige for føreren. Dørene er utstyrt med glass som gir sømløs forbindelse med bilens interiør og skaper et integrert, elegant design.