1. Beyond Zero
Jeg ønsker å...

BEYOND ZERO

Toyotas ser det som sitt ansvar å bidra til et bedre samfunn, ikke bare gjennom å kutte utslippene, men ved å sette positive fotavtrykk.

Vi lanserte våre første elektrifiserte hybridbiler for 25 år siden. I dag har vi hydrogenbilen Mirai, som også renser luften når den kjører. bZ4X er først ut i en helt ny range av elbiler under navnet bZ.

Som en mobilitetsaktør er vi opptatt av å flytte grenser på flere områder. Eller rettere sagt, fjerne dem. Vi sikter mot en verden uten hindringer, der alle skal kunne bevege seg fritt.

Vi kaller det Beyond Zero.

Vår vei mot null utslipp. Og forbi.
 • MIRAI RENSER LUFTEN


  Hydrogendrevne Mirai byr på elegant design koblet med innovativ teknologi. De oppdaterte brenselcellene vitner om en ny tid for utslippsfri kjøring med effektivitet, kraft og lang levetid.

  • 650 km rekkevidde
  • Renser luften mens du kjører
  • Svært gode kjøreegenskaper
  • Tanken fylles på 5 minutter
 • NULL UTSLIPP MED bZ4X


  Nye bZ4X bygger videre på 25 års erfaring med batteridrevne biler. Med Toyotas velkjente kvalitet og driftssikkerhet er dette en innovativ og effektiv SUV med utmerkede kjøreegenskaper.

  • En ekte SUV med avansert firehjulstrekk (AWD XMODE)
  • Toyotas anerkjente kvalitet er gjennomgående - også i batteriet
  • Klasseledende effektivitet og konkurransedyktig rekkevidde
  • Bilen kan bestilles både hos forhandler og på nett. 

Nullutslipp er bare et steg på veien

30 ELBILER FREM TIL 2030

I desember 2021 presenterte Toyota-president Akio Toyoda et mer omfattende elbil-tilbud enn noen annen av de store, veletablerte produsentene hittil har vist. Hele 16 forskjellige modeller fra Toyota og Lexus ble presentert sammen med et omfattende lanseringsprogram, for totalt 30 elbiler frem til 2030.
Les mer Opens in new window

Toyotas vei til elbilen bZ4X

For bZ4X betyr Toyotas systematiske måte å arbeide på at det er mulig å utvikle en helt ny modell og være trygg på at etablerte og kjente verdier blir bevart. Kvalitet, slitestyrke og pålitelighet er alltid vår største prioritet.

Les artikkelen her Opens in new window

KRAFTEN I HYDROGEN

Etter hvert som flere europeiske land og byer kunngjør strategiske retningslinjer for å fremme avkarbonisering av mobilitet, forventes det at nyttekjøretøyer raskt vil bli elektrifisert.

Med hydrogen på tanken kan samfunnskritisk transport av varer og mennesker gjøres helt utslippsfritt, med vann som eneste biprodukt.

Les mer Opens in new window

MOBILITET FOR ALLE

Det er en fantastisk å kunne bevege seg fra A til B uten utslipp. Men vår viktigste ambisjon er å sørge for at alle mennesker, uansett alder og fysiske forutsetninger, kan oppleve den samme friheten til å bevege seg.

Med vårt brede utvalg av lekre og kompakte elektriske kjøretøyer og hjelpemidler, kan alle bevege seg enkelt og effektivt i samfunnet.

Les mer Opens in new window

Med LQ er det personlig

Opprinnelig ble vi fascinert av bilen fordi den kunne ta oss til steder langt unna og gi oss nye opplevelser. I dag gir avansert teknologi oss mulighet til å tilpasse oss kundenes livsstiler, med nye muligheter for spenning og engasjement.

Med LQ er Toyota stolt over å kunne vise en bil som kan levere en personlig opplevelse, møte hver enkelt førers unike mobilitetsbehov og knytte enda sterkere bånd mellom bil og fører.

Les mer

ENVIRONMENTAL CHALLENGE 2050

Toyota har forpliktet seg til en rekke miljømål frem mot år 2050. Formålet er å bidra til bærekraftig utvikling, både for produksjon av biler og for samfunnet generelt.

Miljømålene er helt i tråd med vår globale visjon – jakten på å realisere en bærekraftig samfunnsutvikling gjennom bedre biler, bedre produksjon og bedre samfunn. Vi vil lede an til sikker og bærekraftig mobilitet - the Toyota Way..

Les mer Opens in new window

WOVEN CITY

I 2020 presenterte Akio Toyoda, presidenten i Toyota Motor Corporation, visjonen om en helt ny fremtidsby, Toyota Woven City.

Byen skal være et mest mulig komplett økosystem, selvforsynt med energi. Målet, som er et karbonnøytralt samfunn, etterstrebes ved bruk av solenergi, jordvarme og brenselceller basert på hydrogen.

Les mer om Toyota Woven City:

Les mer Opens in new window

e-PALETTE

e-Palette er ny tjeneste fra Toyota som gjør mobilitet tilgjengelig for alle.

Dette er Toyotas første batterielektriske kjøretøy i drift som benytter faststoffbatterier. e-Platte er utviklet spesielt for autonom kjøring og ble benyttet under de OL og PL i Tokyo 2020. Der dekket de transportbehovene til frivillige, ledere og utøvere ved å gå i en kontinuerlig sløyfe i den olympiske og paralympiske landsbyen..

Les mer Opens in new window

JAXA LUNAR ROVER

Toyota og den japanske romforskningsorganisasjonen, JAXA, samarbeider for å utvikle et hydrogendrevet kjøretøy som skal brukes til å utforske månen og – en gang i fremtiden – også Mars.

Selv om det er minimalt med energi tilgjengelig, vil kjøretøyet ha en rekkevidde på over 10.000 km på månen. Dette gir oss bekreftelse på våre langsiktige ambisjoner.

Les mer Opens in new window