Slik sikrer du din dyrebare last

Når uhellet er ute kan riktig sikring være forskjellen på liv og død. Her er det du trenger å vite om hvordan sikre barn, kjæledyr og last i bil på aller beste måte.

Heldigvis blir bilen din sikrere og sikrere, og ulykker på norske veier blir sjeldnere og sjeldnere. Likevel kan det utenkelige skje. Kreftene ved en kollisjon kan være vanskelig å ta innover seg. Ved en bråstopp i 80 kilometer i timen veier handleposen på ti kilo mer enn hele bilen din til sammen. En iPad blir plutselig til et 150 kilos våpen og en golden retriever får vekten til en elefant. Noe av det mest effektive du kan gjøre for å påvirke konsekvensene ved en mulig kollisjon er god sikring av både folk, dyr og last i bilen.

Allan Wågsæther, Produktsjef i Toyota Norge AS, er redd mange av oss ikke tenker på hvor viktig sikring faktisk er.
– Særlig sikring av last er lett å slurve med. Vi tenker gjerne at det ikke er så farlig. Turen er jo så kort eller tingene vi har med er jo så små. Fysikken tilsier dessverre noe helt annet, sier han.

Les mer

Sikring av last i bil Sikring av last i bil Å sikre last i bil er essensielt – her er det du må vite. En perfekt balanse mellom komfort og pris En perfekt balanse mellom komfort og pris Mer og mer av teknologien som gjorde klassiske «baksetebiler» behagelige har sakte men sikkert funnet veien inn i mer folkelige biler. Spesielt et bilmerke har funnet en perfekt balanse mellom pris og komfort. Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense har et nyutviklet sett aktive sikkerhetsteknologier som hjelper deg å kjøre trygt på dine reiser. Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense Toyota Safety Sense har et nyutviklet sett aktive sikkerhetsteknologier som hjelper deg å kjøre trygt på dine reiser.