Beste familiebil - slik velger du riktig bilmodell

På utkikk etter den beste familiebilen for nettopp dere? Her er 5 spørsmål du bør stille deg selv når du skal velge bilmodell.

Stor familiebil, stasjonsvogn, SUV, hybrid eller ladbar? Det er finnes et hav av muligheter når det kommer til å velge familiebil. Det viktigste er å finne en bil som kan dekke deres behov som familie, som vil gjøre hverdagen enklere og bilturene bedre.

Toyota kan tilby et bredt utvalg familiebiler med høy driftssikkerhet, smarte løsninger og som har gjort det bra i tester av beste familiebil. Men for å vite hvilken bil som er best for dere er det lurt å tenke stille seg selv disse spørsmålene.

/

1. Hvor stort bagasjerom trenger dere?


Er dere en liten familie som stort sett kjører til og fra barnehage og jobb, eller er dere en aktiv familie som ofte drar på hytteturer? Ingen liker å sitte trangt, så tenk over hvor mye bagasjeplass dere trenger. Ta også hensyn til hva slags utstyr dere trenger å få med dere. For eksempel barnevogner, ski og hundebur tar en del plass, men er nødvendig utstyr når man skal på tur. For deg som er på utkikk etter størst bagasjerom kan en stasjonsvogn eller SUV være best alternativ.

Trenger dere en familiebil med stort bagasjerom? Toyota har flere modeller med plass til både bagasje og utstyr. Se vårt utvalg av SUV og stasjonsvogner.

Les mer om RAV4 Hybrid

/

2. Hvor mange seter må dere ha?


De vanligste i dag er å velge en bil med fem seter. Men er det nok for dere? Om dere er mange kan en 7-seter familiebil være et bedre alternativ. Hvor mange er dere, pleier dere å ha med ekstra passasjerer eller har dere planer om å bli flere? Det er kjedelig å ha kjøpt en ny bil med fem seter, om dere om et år har behov for plass til et barn til.

Toyota Proace Verso er en familiebil med 7 seter og fleksible løsninger som er perfekt for aktive familier. Har du enda mer behov for plass, er Proace Verso også tilgjengelig med 8 og 9 seter.

Les mer om Proace Verso

/

3. Elektrisk familiebil, hybrid eller bensin?


Ønsker du å kjøre mest mulig på strøm eller er du avhengig av å kjøre langt uten å måtte lade? Når du skal velge mellom elektrisk familiebil, hybrid eller bensin bør du tenke på hvor lang rekkevidde du er avhengig av og hvor mye effekt du har behov for. Velger du elektrisk eller ladbar hybrid må du også vurdere hvilke lademuligheter du har. Tenk gjennom hva du som oftest bruker bilen til. Hvor lang kjørevei du har til jobb, drar du ofte på hytta, hvordan er det med bompenger i området du bor?

Er du usikker på om elbil, hybrid eller bensin er best for deg? Ta kontakt med din Toyota-forhandler for mer informasjon og prøvekjøring.

Les mer om Corolla TS

/

4. Trenger du firehjulstrekk?


Er forholdene der du vanligvis kjører utfordrende og veiene dårlige kan en familiebil med 4x4 være riktig for deg. Da har du ekstra styrke og bedre fremkommelighet når du trenger det.

I en firehjulstrekker fra Toyota får du en innovativ 4x4-teknologi som gir uslåelig fremkommelighet, både på isglatte asfaltveier, i løs snø og på dårlige grusveier. AWD-i-systemet kombinerer en Toyota hybridmotor og en elektrisk motor som driver forhjulene, og i tillegg enda en elektrisk motor som er montert bak og som driver bakhjulene. Det betyr at opp til 30% av momentet kan sendes til bakhjulene for å gi sikkert veigrep på løse eller glatte overflater.

Les mer om RAV4 Plug-in Hybrid

/

5. Sikkerhet - Hvor trygg er bilen?


Sikkerhet er tross alt noe av det viktigste i en familiebil. Med familien ombord bør bilen være så trygg som mulig. Alle Toyotas modeller er utstyrt med Toyota Safety Sense som er en rekke nyutviklede og aktive sikkerhetsteknologier. Disse har som mål å redusere trafikkulykker så mye som mulig og skape et tryggere trafikkmiljø. Teknologien innebærer blant annet et kollisjonsvern med kamera og lasersensorer for å oppdage hindringer i veibanen, filskiftvarsling og Adaptiv Radar Cruise Control.