1. Toyota Gazoo racing
 2. Toyota GR Supra
 3. Racing DNA
Jeg ønsker å...

RACING-DNA

Hva sier racingførerne

Vi samlet noen av verdens mest innflytelsesrike førere fra WRC, WEC, drifting og TV-personligheter på banen for å gi dem en første smak på den nye Toyota GR Supra. De deler sine inntrykk av vår nye sportsbil og forklarer hvilken betydning Supra-navnet har hatt for dem.

GR Supra Racingkonsept

Konseptmodellen av GR Supra Racing ble avduket på bilutsillingen i Genève i 2018 og var en rendyrte sportsbil med motor foran, drivhjul bak, avansert karosseri med lav vekt og konkurransefokusert interiør for å uttrykke vår filosofi "fun to drive".

RACING SUPRA

To ord som tar generasjoner av motorsportfans og Gran Turismo®-spillere nostalgisk tilbake til den ikoniske Castrol TOMS Supra GT og den kampskadde Supra GT LM fra midt på '90-tallet.

Men det var først på tidlig 80-tall av GR Supra klarte å få en fot innenfor i motorsport. Selv om fjerde generasjon GR Supra langt fra var den mest vellykkede i motorsport, fikk A60 og A70 betydelig suksess i en rekke racingkonkurranser, fra europeiske touringmesterskap til WRC.

 • Rallye

  Etter en tidlig suksess med Per Eklund bak rattet i en Celica Supra i Rally Storbritannia, fikk A70 GR Supra sin debut i Gruppe A-rally, og viste seg spesielt effektiv i røfft afrikansk terreng, slik som i det beryktede Safari Rally.

 • Touring

  I 1984 vant den berømte touringføreren, Win Percy, det britiske mesterskapet for "Saloon Cars" i en A60 Celica Supra. Et år senere tok motorsykkelføreren Barry Sheene over og trakk et stort publikum som ville se hva en legende fra racing på to hjul kunne utrette bak rattet i en Celica Supra.

 • Le Mans
  Le Mans er den tøffeste testen for mennesker og maskiner, og løpet levde opp til sitt renommé ved to anledninger da en Nippon Denso-sponset GR Supra stilte i 24-timersløpet. Konkurransedyktige rivaler, mekaniske problemer og hendelser underveis betød at Supraen bare oppnådde en, likefullt imponerende, 14. plass totalt i 1995, mens laget måtte bryte det følgende året. Og senere historie viser at Toyotas Le Mans-forbannelse bare såvidt hadde begynt…
 • All-Japan GT-mesterskapet

  GR Supra var en dominerende kraft i JGTC-mesterskapet i Japan mellom 1995 til 2005. Fire ganger vant den mesterskapet – i 1997, 2001, 2002, 2005 – og selv om bilen gikk ut av produksjon i 2002, fortsatte fabrikklagene å bruke Supra med stor suksess frem til dens siste løp i 2006.

 • Racingutvikling

  Fra World Endurance Championship (WEC) og World Rally Championship (WRC) til 24-timers løpet på Nürburgring, konkurrerer TOYOTA GAZOO Racing i verdens største motorsportsarrangementer. Ved å løse utfordringene vi møter i konkurransenes hete, kan vi utvikle folkene våre og nye teknologier og produsere stadig bedre biler.

  I den spennende Toyota GR Supra har vi den perfekte plattformen for å delta i racing. Og for å vise disse kvaliteten har vi konseptmodellen GR Supra GT4. Den fikk sin verdensdebut på bilutstillingen i Genève i 2019 og viser hvordan Toyota GR Supras balanserte chassis og lette karosseri kan utvikles som en konkurransemaskin for internasjonal GT4-racing.