Mot grenseløse høyder

Slik jakter vi på høye ytelser i WRC

Etter å ha vunnet fabrikkmesterskapet i FIAs WRC i 2018 og førertittlene i 2019 og 2020, fortsetter TOYOTA GAZOO Racings WRC-lag å jakte forbedringer. Til tross for et nytt utseende, blir årets konkurranser sjarmøretappen for den gjennomprøvde Yaris WRC etter fem sesonger. Nye tekniske bestemmelser introduseres til mesterskapet i 2022.

Det ypperste treningsanlegget

Lange hopp, sensasjonelle bredsladder og utrolige hastigheter gjør WRC til den ypperste testbanen for biler. Etter 17 års fravær, er vi mer sultne enn noen gang på å satse på verdens mest ekstreme veier for å nå målet om å lage stadig bedre biler for alle.

Med seier i 18 WRC-runder er Jari-Matti Latvala den mest erfarne føreren i WRCs historie, og han har vært en del av historien til Toyota GAZOO Racing Rally Team siden starten i 2017. I sin nye rolle som teamleder, fortsetter han innsatsen for å lage
Ever-better cars.

Født til å prestere

Den nye dekoren likner den som brukes på den nye GR010 HYBRID i FIAs VM for sportsbiler - med den ikoniske GR-logoen som brukes både på Toyotas konkurransebiler og GR-inspirerte gatebiler som alle er utviklet med erfaringen og kompetansen som er bygd opp i WRC. Yaris WRC er en ny bilgenerasjon for WRC med høyytelsesmotor, intelligent 4WD-system og finjustert aerodynamikk. Med suksessen i WRC i 2020 og læring fra fire års intens konkurransevirksomhet innebygd, er 2021-versjonen av Yaris WRC klar til å yte maksimalt i verdens mest krevende rallyløyper.

/
/
Motor:
1,6 liters motor med 4 sylindre i rekke og direkte innsprøyting.  
/
Maksimal effekt:
Mer enn 380 HK, nesten dobbelt så mye som Yaris GRMN
/
Topphastighet:
201 km/t (avhengig av utveksling) med utrolig akselerasjon og respons
/
Aerodynamikk:
Ny støtfanger og skjermer foran øker marktrykk og balanse
Alle veier fører til forbedring

Asfalt
Skarpe svinger, uforsonlige veier og slitesterke, harde dekk. Senket karosseri er en forutsetning i raske løyper som i Rally Belgia.

Grus
Nedslitte veier, steinete spor og mange forskjellige gummiblandinger. Der løypene er lagt på grus er det nødvendig med hevet karosseri og lange fjæringsveier som i Rally Chile.

Snø
Snødekte veier, høye brøytefonner og dekk med rallypigging. Et fjæringsoppsett for løst underlag er viktig i vintervær som i Arctic Rally Finland.

/
Den nye GR Yaris: skapt fra WRC
/

Den nye GR Yaris er utviklet sammen med TOYOTA GAZOO Racing og Tommi Mäkinen Racing. Den tar med seg det ypperste innen motorsportsteknologi og -kompetanse ut på veiene. Takket være den råsterke 1,6 liters turbomotoren, det avanserte GR-FOUR 4WD-systemet og det lette 3-dørskarosseriet, kan den rallyinspirerte GR Yaris begeistre førere med sine unike egenskaper hver eneste gang de setter seg inn bak rattet.

Bli kjent med GR Yaris

Bli kjent med teamet

Den nyutnevnte laglederen er den mest erfarne føreren i WRC-historen og han etterfølger den firedoble verdensmesteren, Tommi Mäkinen. Laget nyter godt av høy kontinuitet i 2021 ettersom alle førerne/kartleserne blir med videre i den nye sesongen.

/

Akio Toyoda

teamgrunnlegger / president i Toyota Motor Corporation

/

Jari-Matti Latvala

teamleder

/

Bil nr. 1

Fører:  Sébastien Ogier

Land: Frankrike

Resultater: 7 WRC-titler 2013-2018 og i 2020

/

Bil nr. 1

Kartleser: Julien Ingrassia

Land: France

Highlights: 7 WRC-titler 2013-2018 og i 2020

/

Bil nr. 33

Fører: Elfyn Evans

Land: Storbritannia

Resultater: Første WRC-seier i Rally GB (2017) og nr. 2 i WRC (2020)

/

Bil nr. 33

Kartleser: Scott Martin

Land: Storbritannia

Resultater: Første pallplassering i 2016 (Finland) og nr. 2 i WRC (2020)

/

Bil nr. 69

Fører: Kalle Rovanperä

Land: Finland

Resultater: WRC 2-produsentmesterskap (2019) og 5.-plasss i WRC (2020)

/

Bil nr. 69

Kartlesert: Jonne Halttunen

Land: Finland

Resultater: WRC 2-produsentmesterskap (2019) og 5.-plasss i WRC (2020)

Sesongens høydepunkter
De siste nyhetene fra TOYOTA GAZOO Racing fra hver WRC-runde. De siste nyhetene fra TOYOTA GAZOO Racing fra hver WRC-runde.


Få siste nytt

Mer fra TOYOTA GAZOO Racing

Aasbø og Toyota med ny GR Supra Aasbø og Toyota med ny GR Supra Det er ti år siden Toyota Norge og Fredric Aasbø innledet et samarbeid på racerbanen, og nå er de første bildene av den tidligere verdensmesterens nye driftingbil publisert. Toyota Racing-DNA Racing-DNA Den nye Toyota GR Supra er laget av TOYOTA GAZOO Racing og drar fordel av læring fra konkurranser på det høyeste nivået for å gjøre den til en ekte sportsbil som er i sitt rette element på bane eller på din favorittstrekning på vei. Legenden vender tilbake. Konseptmodellen GR Supra Racing Legenden vender tilbake. Konseptmodellen GR Supra Racing GR Supra Racing gir nytt liv til navnet og ånden til den mest ikoniske modellen i Toyotas sportsbilhistorie. Dette kan bare innebære en eneste ting: Supra kommer tilbake! Historien om Supra Historien om Supra Fra en hovedrolle i den første Fast and Furious-filmen til en av bilene gamere kan kjøre i Gran Turismo®, har Supra erobret en plass i dagens populærkultur og inspirert unge og gamle over hele verden.