Født: 10. februar 1989
Fra: Levanger, bor i Oslo
Idrett: Roing og langrenn
Bil: RAV4 Hybrid 2018

Det er ikke mange toppidrettsutøvere som konkurrerer i teten både i sommer- og vinter-OL, men det gjør Birgit Skarstein. Levangerjenta har gang på gang utmerket seg både i robåten, i skisporet og gjennom sitt store samfunnsengasjement. Birgit er et skikkelig råskinn og en ekte gledesspreder, og har så langt tatt 10 mesterskapsmedaljer.

I tillegg til å trene og konkurrere i både roing og langrenn, har Birgit mange jern i ilden også på fritiden. Når dagens treningsøkter er unnagjort synes hun det er mer spennende å se på hvordan hun kan bidra til positiv påvirkning i samfunnet, enn å sette seg for å se på en film. I 2020 deltok hun også i den 16. sesongen av "Skal vi danse" på TV2, der hun endte på 6. plass.

“I hverdagen bruker jeg mye tid på å løfte meg selv og mitt lag, så jeg synes det er givende å bruke fritiden til å ta i et tak for andre. Det gir meg mer energi”.

Birgit er opptatt av å skape et inkluderende fellesskap der alle kan delta på sine egne premisser, der mennesker samarbeider for å få det beste ut av hverandre. Dette er også en av grunnene til at hun valgt å bli en del av Team Toyota.

“Jeg er med teamet fordi Toyota gjør ting jeg har stor tro på. Arbeidet med nye mobilitetsløsninger er kjempespennende og vil ha stor betydning i fremtiden. Spesielt for mennesker med nedsatt mobilitet vil det være livsendrende å få denne teknologien på plass”.

Vi er svært stolte av å ha Birgit på laget, og heier på hennes innsats i idretten og samfunnet.

MERITTER:

Roing, Singelsculler
Representerer Christiania Roklubb, Oslo

Gull EM Varese, Italia 2021
Gull i VM i Linz, Østerrike, 2019
Gull VM Plovdiv, Bulgaria 2018
Gull VM Sarasota, USA, 2017
Gull VM Amsterdam, Nederland, 2014
Sølv VM Chungju Sør-Korea, 2013
Bronse VM Aiguebelette, Frankrike, 2015
Fjerdeplass Paralympiske sommerleker i Rio de Janeiro, Brasil 2016
Gull verdenscup sammenlagt 2019, 2018 og 2017
Sølv verdenscup 2015, bronse i 2014 og 2013Langrennspigging (sittende langrenn)
Representerer Frol IL, Nord-Trøndelag skikrets

VM i Prince George, Canda, 2019
Bronse på langdistanse (12,5 km)
Bronse på mellomdistanse (5km)
VM i Finsterau, Tyskland, 2017
Sølv på langdistanse (12,5 km)
Bronse på mellomdistanse (5km)
Verdenscupseieren sammenlagt 2017/2018

Les mer

Tok treningen i egne hender Tok treningen i egne hender Hvordan blir man egentlig best i sin egen idrett? For Magnus Midtbø handlet det om én ting: å ikke gi seg. Jeg bruker bilen ekstremt mye Jeg bruker bilen ekstremt mye For en som reiser mye, er en bil med stort bagasjerom helt avgjørende. Magnus Midtbø beskriver RAV4 Hybrid som den beste bilen han noen gang har hatt. Norges beste klatrer Norges beste klatrer Klatreren fra Bergen har besteget bratte fjell både i inn- og utland. Nå sikter han mot nye høyder på digitale arenaer. Sarah Louise Rung - Utøveren Sarah Louise Rung - Utøveren Hun visste at det ville bli ekstremt tøft, og at sjansen for å bli en av verdens beste para-svømmere var liten. Viljesterk som få valgte hun å hoppe i det og jakte drømmen.