1. Familiebil
 2. Beste familiebil
Jeg ønsker å...

DEN BESTE FAMILIEBILEN

Hvordan velge riktig familiebil? Vi har samlet 7 råd til deg som skal kjøpe ny bil for deg og familien. Lær hvordan du kan ta høyde for deres behov.
Stor familiebilstasjonsvognSUV, hybrid eller ladbar? Det er finnes et hav av muligheter når det kommer til å velge familiebil. Det viktigste er å finne en bil som kan dekke deres behov som familie, og som vil gjøre hverdagen enklere og bilturene bedre.

Toyota kan tilby et bredt utvalg familiebiler med høy driftssikkerhet, smarte løsninger og som har gjort det bra i tester av beste familiebil. Men for å vite hvilken bil som er best for dere er det lurt å tenke stille seg selv disse spørsmålene.
 • 1. Hvor stort bagasjerom trenger dere?

  Er dere en liten familie som stort sett kjører til og fra barnehage og jobb, eller er dere en aktiv familie som ofte drar på hytteturer? Ingen liker å sitte trangt, så tenk over hvor mye bagasjeplass dere trenger. Ta også hensyn til hva slags utstyr dere trenger å få med dere. For eksempel barnevogner, ski og hundebur tar en del plass, men er nødvendig utstyr når man skal på tur. For deg som er på utkikk etter størst bagasjerom kan en stasjonsvogn eller SUV være best alternativ.

  Trenger dere en familiebil med stort bagasjerom? Toyota har flere modeller med plass til både bagasje og utstyr. Se vårt utvalg av SUV og stasjonsvogner.
 • 2. Hvor mange seter må dere ha?

  De vanligste i dag er å velge en bil med fem seter. Men er det nok for dere? Om dere er mange kan en 7-seter familiebil være et bedre alternativ. Hvor mange er dere, pleier dere å ha med ekstra passasjerer eller har dere planer om å bli flere? Det er kjedelig å ha kjøpt en ny bil med fem seter, om dere om et år har behov for plass til et barn til.

  Toyota Proace Verso er en familiebil med 7 seter og fleksible løsninger som er perfekt for aktive familier. Har du enda mer behov for plass, er Proace Verso også tilgjengelig med 8 og 9 seter.
 • 3. Elektrisk familiebil, hybrid eller bensin?

  Ønsker du å kjøre mest mulig på strøm eller er du avhengig av å kjøre langt uten å måtte lade? Når du skal velge mellom elektrisk familiebil, hybrid eller bensin bør du tenke på hvor lang rekkevidde du er avhengig av og hvor mye effekt du har behov for. Velger du elektrisk eller ladbar hybrid må du også vurdere hvilke lademuligheter du har. Tenk gjennom hva du som oftest bruker bilen til. Hvor lang kjørevei du har til jobb, drar du ofte på hytta, hvordan er det med bompenger i området du bor?

  Er du usikker på om elbil, hybrid eller bensin er best for deg? Ta kontakt med din Toyota-forhandler for mer informasjon og prøvekjøring.
 • 4. Trenger du firehjulstrekk?

  Er forholdene der du vanligvis kjører utfordrende og veiene dårlige kan en familiebil med 4x4 være riktig for deg. Da har du ekstra styrke og bedre fremkommelighet når du trenger det.

  I en firehjulstrekker fra Toyota får du en innovativ 4x4-teknologi som gir uslåelig fremkommelighet, både på isglatte asfaltveier, i løs snø og på dårlige grusveier. AWD-i-systemet kombinerer en Toyota hybridmotor og en elektrisk motor som driver forhjulene, og i tillegg enda en elektrisk motor som er montert bak og som driver bakhjulene. Det betyr at opp til 30% av momentet kan sendes til bakhjulene for å gi sikkert veigrep på løse eller glatte overflater.
 • 5. Sikkerhet - Hvor trygg er bilen?

  Sikkerhet er tross alt noe av det viktigste i en familiebil. Med familien ombord bør bilen være så trygg som mulig. Alle Toyotas modeller er utstyrt med Toyota Safety Sense som er en rekke nyutviklede og aktive sikkerhetsteknologier. Disse har som mål å redusere trafikkulykker så mye som mulig og skape et tryggere trafikkmiljø. Teknologien innebærer blant annet et kollisjonsvern med kamera og lasersensorer for å oppdage hindringer i veibanen, filskiftvarsling og Adaptiv Radar Cruise Control.
 • 6. Nyttelast - hva er viktig å tenke på her?

  Regner man ut hva en typisk familie trenger av nyttelast, er svaret minst 480 kilo. Noen kan klare seg med mindre, mens andre må ha mer.

  • Familien Gjennomsnitt er en typisk småbarnsfamilie. Mor og far veier henholdsvis 71,6 og 86,6 kilo. Det er gjennomsnittsvekta for kvinner og menn i Norge i henhold til den nyeste oversikten. Kari Gjennomsnitt på 7 år veier 28 kilo og Petter Gjennomsnitt på 11 år veier 48 kilo.
  • Vekten av disse fire er 234,2 kilo. Vekten av sjåføren inngår i bilens egenvekt med 75 kilo. Trekker vi fra 75 kilo, vi sitter igjen med 159,2 kilo.
  • I tillegg bør vi plusse på cirka 20 kilo i obligatorisk «løsøre», slik som bilstoler til barna, ladekabler, gummimatter og diverse væsker i bilen. For enkelhets skyld sier vi derfor at familien Gjennomsnitt trenger 180 kg nyttelast bare til seg selv i hverdagen. Det er uproblematisk for de aller fleste elbiler.
  • Utfordringen kommer når familien Gjennomsnitt skal på ferie. Somrene tilbringes på bilferie i Norden, og de må være forberedt på det meste av vær. De er heller ikke så flinke til å pakke lett. Derfor har alle fire med seg en koffert som veier 20 kilo hver.
  • På taket sitter en takboks som veier 35 kilo, mens takstativet veier 5 kilo. I tillegg har ungene mast seg til å ha med hver sin sykkel, så bakpå bilen henger det ca. 40 kilo der også.
  • Nå er familien oppe i 340 kilo. Ennå går det ganske greit for de fleste elbilene, men det skal ikke mye til før familien får færre modeller å velge i. De har nemlig blitt veldig begeistret for ferie i campingtelt. Da må telt, soveposer, bord og stoler, kjøleboks, liggeunderlag, kjøkkenutstyr og mye mer med. Vi snakker i hvert fall om 100 kilo til.
  • Ikke minst vokser barn veldig fort. Fire år senere har Kari og Petter vokst til henholdsvis 50 og 60 kilo, og vi må legge til 34 kilo ekstra. Vips er vi oppe i nesten 480 kilo nødvendig nyttelast.

  Kilde: NAF

 • 7. bZ4X - en elbil som familiebil?

  Da dieselbilen skulle byttes ut, falt valget på Toyota bZ4X for Mona Søreng og familien. Noe av det første de la merke til med den nye bilen, var hvor stillegående den var. Les her om hvordan overgangen til en Toyota bZ4X var for Mona Søreng og hennes familie.

Se våre kampanjer på flere modeller

Er du ute etter ny bil? Akkurat nå har vi gode tilbud på flere Toyota modeller.