1. Nyheter
  2. Aktuelt
  3. Toyota leverer sterke resultater takket være elbilen bZ4X
Jeg ønsker å...

Toyota leverer sterke resultater takket være elbilen bZ4X

Elbilen bZ4X sikrer Toyota en andreplass over de mest solgte bilene i februar.
Toyota fortsetter å være et av de mest ettertraktede bilmerkene i det norske nybilmarkedet. Ferske tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at Toyota solgte 746 nye biler i februar, og 389 av dem var den elektriske bilmodellen bZ4X.
  • – Vi gleder oss over at bZ4X har blitt en stor suksess for Toyota i Norge. Nå som bilmarkedet har vært litt trått, er vi glade for at Toyota fortsatt holder stand som nummer to i personbilmarkedet, sier Piotr Pawlak, administrerende direktør i Toyota Norge.

    bZ4X er Toyotas eneste elbilmodell i personbilmarkedet. Den ble lansert i 2022 og var Norges fjerde mest solgte bil i 2023. Modellen har gjennomgått flere forbedringer siden den ble lansert for første gang.

    – Vi har lyttet til tilbakemeldinger fra markedet og har gjort endringer for å møte behovene. Bilen har for eksempel fått raskere hurtiglading i kalde temperaturer. I tillegg har den høy bakkeklaring og fremragende firehjulsdrift, som gjør den til en god bil til våre tøffe værforhold. Den har også romslig kabin og sikkerhetssystemer i toppklasse, sier Pawlak.

bZ4X er starten på en større elektrisk satsning. Fremover skal Toyota utvide sitt utvalg av elbiler til seks modeller innen 2026. Den neste bilen som kommer til Norge, er en kompakt SUV. Konseptbilene til Urban SUV Concept og Sport Crossover Concept ble presentert for det norske publikumet på elbilmessen eCarExpo i februar i år. Toyota kommer til å vise frem de produksjonsklare versjonene i løpet av året, og bilene er tiltenkt å komme på veiene i 2025.