1. Nyheter
 2. Lanseringer
 3. Dette er nye Yaris
Jeg ønsker å...

Dette er nye Yaris

I en årrekke har Toyota Yaris Hybrid vært en suksess på markedet, med over 10 millioner solgte modeller på verdensbasis. Nå får den en ærverdig overhaling for modellåret 2024!
Kort oppsummert kommer nye Yaris med enda bedre ytelse, mer sikkerhet, og ser enda stiligere ut – med to nye utgaver –  Premiere Edition og GR-Sport. I tillegg inneholder nye Yaris en liten teknologisk revolusjon, med et nytt instrumentpanel som kan tilpasses dine egne preferanser, og et kraftigere, mer intuitivt multimediasystem!

Mer motorkraft → Mer givende kjøring

Nye Yaris´ hybriddrivverk garanterer en engasjerende og morsom kjøreopplevelse – uansett om du skal til butikken eller på en lengre roadtrip.

Drivverket er på sin femte generasjon, og har naturlig nok med årene blitt mer og mer effektivt. Nytt denne gang er de to forskjellige drivlinjene en kan velge mellom, kjent som ‘Hybrid 115’ og nyheten ‘Hybrid 130’.

Begge systemene er navngitt etter hvor mange hester de produserer, hvorav det kraftigste (Hybrid 130) leverer 130 hk rett til hjulene. For deg som er interessert i tallene, vil det si en økning på 12%, (fra 116 hk til 130), samt en 30% økning i dreiemoment, fra 141 Nm til 185 Nm.

 • Ny styling og Premiere Edition

  Nye Yaris blir lansert med en spesialutgave kjent som ‘Premiere Edition’, som kommer med alle de nye oppgraderingene. I tillegg til ny Neptune Blue bi-tone lakk med kontrasterende sort tak og søyler. Blåfargen går også igjen i setetrekkene og dekorlinjer i interiøret.

  Premiere Edition vil også være tilgjengelig i tofarget Platinum Pearl White eller Silver Metallic lakk.

  Men dette er ikke de eneste oppdateringene! Felgene (i maskinert aluminium) har også fått et splitter nytt design.

Et moderne og digitalt løft

Innvendig omfavner nye Yaris den moderne og digitale verden vi lever i, med et ‘less-is-more’- konsept –som i praksis betyr et stilrent dekor, uten for mye knapper og dill.

Anvendelighet  og ekstra funksjonalitet er nøkkelordene for den nye brukeropplevelsen. Instrumentpanelet kan tilpasses fører, og det nye multimediasystemet er raskere og kraftigere enn før.

Instrumentpaneler leveres i to størrelser – enten 7 eller 12,3 tommer, avhengig av utstyrsnivå – og viser indikatorer, informasjon og grafikk tydelig i alle lysforhold. Føreren kan tilpasse utseendet på kombimeteret med fire alternative temaer: Smart, Casual, Sporty og Tough.

Det nye multimediesystemet, kalt Toyota Smart Connect, inkluderer også skybasert navigasjon som standard, slik at du kan planlegge reisen basert på direkteinformasjon om ruter, trafikk og forsinkelser.

Stemmegjenkjenningssystemet og den innebygde "Hey Toyota" stemmeassistenten responderer på hverdagslige utsagn. Ved å for eksempel si "Hei Toyota, jeg er kald", justerer assistenten temperaturen automatisk.

Og på toppen av det hele kan du bruke kompatible smarttelefon-apper på multimediaskjermen trådløst med Apple CarPlay og Android Auto. Systemet oppdateres også trådløst over-the-air, slik at du ikke trenger å besøke en forhandler for enkle systemoppdateringer.

Banebrytende sikkerhetssystem

Nye Yaris har blitt utviklet med mål om å være den sikreste småbilen i verden, derfor har vi ikke bare forbedret de eksisterende sikkerhetsfunksjonene, men vi introduserer også noen nye, som komplementerer i det veletablerte T-MATE sikkerhetssystemet. Funksjoner som ikke nødvendigvis er å finne, eller koster ekstra i andre biler i segmentet.

I likhet med multimediasystemet, kan også sikkerhetssystemet oppdateres Over-the-air, takket være den nye datakommunikasjonsmodulen (DCM).

Dette er det nye sikkerhetssystemet
 • Nytt kamera og ny radar øker evnen til å oppdage farer over lengre og bredere avstander. Denne oppdateringen har også introdusert en ny funksjon kalt Acceleration Suppression, som griper inn når plutselig akselerasjon kan føre til en kollisjonsfare med et kjøretøy foran.
 • Intersection Collision Avoidance Support bruker også det nye kamera- og radarsystemet til å få bredere driftsomfang, og identifiserer trafikk som nærmer seg over to kjørefelt, både syklister og kjøretøy som skjærer inn fra siden i et kryss.
 • Proaktiv kjøreassistent (PDA), en annen nyhet, bidrar til å unngå kjente ulykkesfarer ved kjøring i lav hastighet. I tillegg introduseres Emergency Driving Stop System (EDSS), som griper inn og hjelper sjåføren hvis en skulle bli dårlig eller bevisstløs mens Lane Trace Assist (LTA) er aktivert.
 • Safe Exit Assist (SEA), varsler føreren med lyd og bilde om potensielle hindringer når døren åpnes, for eksempel hvis en bil eller syklist skulle nærme seg bakfra.
 • Rear Seat Reminder System (RSRS), som gir en påminnelse om barn eller kjæledyr i baksetet når bilen er parkert.
 • Adaptive Cruise Control (ACC) og filbytteassistanse har også fått en oppgradering.

For flere detaljer, les hele pressemeldingen om nye Yaris

En historie med høye prestasjoner

Yaris er en av de mest suksessrike modellene i Toyotas historie, og det verdensomspennende salget har passert 10 millioner i 2023. En prestasjonen som viser hvordan denne lille bilen har levert på sitt opprinnelige løfte om å bringe “stor-liten” tenkning til markedet for B-segmentmodeller gjennom etkompakt og velegnet utvendig design – som er rommelig på innsiden.

Siden førstegenerasjons Yaris kapret begge Car of the Year-titlene ved årtusenskiftet i Europa og Japan, har bilen konsekvent satt standarder for ytelse og teknologi. Ved å lytte til kundene våre har Yaris gjennomgått en kontinuerlig forbedring, som har ført til at Yaris fortsatt er en av våre toppmodelle.

Den nåværende, fjerdegenerasjons modellen, ble hedret med en annen Car of the Year-pris i 2021, så vi er spente på å se hvor 2024 utgaven tar oss!

Merk: Alle ytelsesdata for nye Yaris er underlagt typegodkjenning. Endelige spesifikasjoner vil bli bekreftet ved full produktlansering.

Aktuelt