Hvorfor hydrogen?

Et drivstoff for fremtiden

Hydrogen som er fremstilt med fornybar energi er helt fritt for karbon. Og når det omdannes til elektrisk energi, er vann eneste biprodukt i prosessen. Det er også lett å lagre og transportere slik at fornybare kilder kan utnyttes fullt ut. Dessuten finnes hydrogen nesten overalt, noe som gjør det til en spennende energikilde.

/
Ingen CO2-utslipp Når elektrisitet produseres av hydrogen, blir det ingen karbondioksid. Ved å bruke fornybar energi til å separere hydrogen, er hele prosessen helt utslippsfri. Dermed blir dette en ideell form for grønn energi - slik at vi kan puste litt lettere...
/
En utømmelig kilde Hydrogen kan hentes fra en rekke kilder, inkluder olje, gass, biodrivstoff, avløpsslam og vann - og vi har mye vann på planeten vår. Vi vil aldri gå tom for hydrogen slik at det vil være en sikker energikilde for alle og også gi våre barnebarn fred i sinnet.
 
/
Enkelt å lagre og transportere Elektrisk kraft kan være vanskelig å lagre og transportere over lange avstander, men ved å bruke elkraft til å trekke ut hydrogen, blir både lagring og transport enkelt. Denne metoden bruker fornybare energikilder som vind- og solkraft - som ofte er avhengig av årstid eller beliggenhet - på en mer effektiv måte.
 
/
Lokalt produsert til fordel for de neste generasjonene Hydrogen har en viktig fordel ved at det har en infrastruktur for energiproduksjon som er lokal, som betyr at land kan forsyne seg selv med energi, uavhengig av eksterne energiforsyning. Det betyr at våre etterkommere kan få en sikker energiforsyning - i generasjoner fremover.
/

Ofte stilte spørsmål

Hvordan fyller jeg tanken? Er det enkelt?

Ja, prosessen er svært enkel. I praksis er det liten forskjell fra det å fylle tanken på en konvensjonell bil.

Hvor raskt går det å fylle tanken? Tar det lang tid?

Nei. Det tar ca 3-5 minutter, som er like raskt som det tar å fylle en bensin- eller dieselbil - og enda raskere enn for elektriske biler.

Kan hydrogenbiler akselerere og gi ytelser som bensinbiler?

Ja, hydrogenbiler akselererer uten tvil raskere enn de fleste bensinbiler. Energien som driver bilen har færre bevegelige deler å sjåfør eller gå gjennom.

Er hydrogenbiler sikre?

Hydrogen er et svært sikkert drivstoff. Gassen lagres i solide, lufttette tanker, og dersom det skulle oppstå en lekkasje, vil det ikke ikke bli noen gassansamling. I stedet, siden hydrogen er lettere enn luft, vil gassen stige raskt opp i luften og være helt ufarlig.

Hva er det som er så bra med hydrogen?

Hydrogen som lages ved hjelp av fornybar energi er helt karbonfritt. Og når det omdannes til elektrisitet, er rent vann eneste utslipp. Det er også lett å lagre og transportere slik at vi kan utnytte fornybare energikilder fullt ut.

Hvor får vi hydrogen fra?

Hydrogen er det grunnstoffet som det finnes mest av i universet. Vi kan hente det ut fra flere forskjellige kilder, inkluder olje, gass, biodrivstoff, avløpsslam og vann. Og siden det omgir oss over alt, vil det aldri ta slutt, slik at energiforsyningen er sikret for fremtiden.

Hva brukes hydrogen til?

Vi bruker hydrogen i Mirai, men også i gaffeltrucker og busser. Brenselceller med hydrogen brukes dessuten til å produsere energi i fabrikker, til å drive kjølelagre og til boligoppvarming.

Hvordan får vi det vi trenger av hydrogen?

Hydrogen finnes neste overalt, og heldigvis er det flere forskjellige måter å trekke det ut på. Én er elektrolyse som betyr å sende en elektrisk strøm gjennom vann. En annen en dampreforming hvor metan kombineres med damp under høyt trykk, mens gassifisering innebærer å varme opp organiske substanser til høye temperaturer.

Les mer

Slik sikrer du din dyrebare last Slik sikrer du din dyrebare last Slik sikrer du bilen best. Her er våre tips når du skal sikre barn, hund, bagasje eller annen last i bilen. Slik sikrer du hunden i bil Slik sikrer du hunden i bil Det er mange gode grunner til å sikre hunden din godt på biltur – først og fremst for hundens og for din egen sikkerhet. Slik sikrer du barn i bil Slik sikrer du barn i bil Dette må du ta hensyn til ved sikring av barn i bil. Sikring av last i bil Sikring av last i bil Å sikre last i bil er essensielt – her er det du må vite.
Dine personverninnstillinger

Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på siden vår, og for å gjøre vår kommunikasjon mer relevant for deg. Du kan endre innstillingene for informasjonskapsler når du selv ønsker.

Endre innstillinger
Les mer om informasjonskapsler