1. Varebil
  2. Varebilklasser
Jeg ønsker å...

Varebilklasser og Toyotas tilbud i klasse 2

Varebil klasse 1 og klasse 2

Det er mange som lurer på forskjellen på varebiler i klasse 1 og i klasse 2. Enkelt forklart er varebil klasse 1 varebiler som blir plassert i samme avgiftsgruppe som personbiler. Denne klassen har høyere engangsavgift enn klasse 1 – dvs. samme avgifter som personbiler. Grunnen er at disse bilene ikke oppfyller de strenge og spesielle kravene som stilles for at varebiler skal plasseres i klasse 2. I Norge registreres 99% av varebilene i klasse 2 og ca 1% i klasse 1.

Bruker vi varebilene i Toyota Proace-serien som eksempel på klasse 2, kan de registreres for bare 2 eller 3 personer i kupéen og passasjerene må være plassert på separate seter eller i førersete + sittebenk for 2 i kupéen foran en fast vegg med varerom (eller lasteplan) bak.

De 5 viktigste kravene til lav avgift og varebil klasse 2:

• Bilen må ha kun 1 seterad
• Plass til 1-3 personer i seteraden
• Fast beskyttelsesvegg bak seteraden
• Varerom eller lasteplan
• Plass for en rettvinklet kasse som måler 140x90x105 (LxBXH) i varerom eller på lasteplan.

Om en varebil innredes med 2 eller 3 seterader bak hverandre, flyttes bilen fra klasse 1 til klasse 2 og får avgift som personbil. Også på andre måter kan varebilmodeller bryte med reglene for klasse 2 og må registreres som varebil i klasse 1.

For å gjøre det enkelt å skille mellom klasse 1 og klasse 2 ute i trafikken, har varebiler i klasse 1 hvite kjennemerker, mens varebiler i klasse 2 har grønne.

Førsteklasses varebil-tilbud i klasse 2

Toyota har et bredt tilbud av varebiler i klasse 2. Vårt utvalg kan dekke behovene for forskjellige virksomheter, alt fra enkeltpersonforetak til store bedrifter med en hel flåte av biler.

Det store utvalget vårt av konvensjonelle og elektriske varebiler har gjort vårt merke til bestselger på det norske varebilmarkedet i første halvår av 2021 – og posisjonen er like sterk etter 8 måneder med over 20% markedsandel! Det betyr at hver 5. varebil som er kjøpt i Norge i år er en Toyota! Det sier mye om tilliten til merket vårt og nettverket av forhandlere fra profesjonelle bilkjøpere.

Hvilke modeller er det Toyota tilbyr som varebiler i klasse 2?

For å møte behovene på proffmarkedet for varebiler stiller Toyota med 8 forskjellige modeller som leveres i 15 forskjellige konfigurasjoner. Som hovedregel kan vi levere hver av disse modellene i 2 forskjellige utstyrsgrader – og dermed møter vi markedet med over 50 versjoner av varebiler.

Men tilbudet vårt stopper ikke der. Vi har også forskjellige kombinasjoner av 2- og 4-hjulsdrift, motorer og girkasser.

Toyotas hovedmodeller og viktigste konfigurasjoner

Klikk her for å lese mer om Toyotas varebiler og hvilke kapasiteter de forskjellige modellene våre kan by på.