1. Varebil
  2. Varebil som privatbil
Jeg ønsker å...

Passer en varebil som privatbil?

Alle som ønsker seg en ny bil og klarer seg med plass til 2 eller 3 personer, slipper rimeligst fra det om de velger en varebil. Varebilen har mange av de samme fordelene som en stasjonsvogn, men kan ikke registreres for 5 personer eller flere.

Til gjengjeld byr den på masse plass til fritidsutstyr, feriebagasje, flyttekasser og barnevogn. I tillegg kan den brukes til å trekke tilhengerlast opptil 1.35 tonn og ha taklast på opptil 100 kg. Og ingen vanlige familiebiler stiller med bagasjeplass på 3.300 liter! Så jo, man kan absolutt si at det passer å ha en varebil som privatbil.

6 gode grunner til å bruke varebil som privatbil:

• Pris
• Trygghet
• Sikkerhet
• Komfort
• Kjøreegenskaper
• Bagasjeplass

Hvem velger varebil?

Både mange unge par i etableringsfasen og voksne par uten hjemmeboende barn eller ungdommer i flertall velger varebil som privatbil. Mange har funnet ut at en varebil er bilen som best løser transportoppgavene både i hverdager, i fritid og i ferier.

De lever aktive liv som par eller med ett barn. Samtidig har de behov for rikelig plass til alt som skal med når de er på farten. En varebil har de kapasitetene mange har behov for. For eksempel når de skal på turer frem og tilbake mellom hus og hytte. I tillegg er den ypperlig for henting og bringing av saker og ting, flytting eller rydding høst og vår.

Helt ny bil uten at prisen går i taket

For mange er det også viktig at varebil er sunt for økonomien! Prisen på en ny Toyota Proace City starter rundt 250.000 kroner mens toppmodellen holder seg under 350.000. Om du ser på en personbil i det prisleiet må du klare deg med begrenset plass og lasteroms volum.

Rimelig også i drift

Ny bil betyr også at bilen stiller med de nyeste motorene som er både drivstofføkonomiske og tilpasset strenge miljøkrav. Den rimeligste Proace City er spesifisert med et forbruk ved blandet kjøring på 0,53 liter per mil – tilsvarende mer enn 1,8 mil per liter diesel. En full tank kan da gi en rekkevidde på nesten 100 mil!

Ny bil betyr trygghet

Et viktig poeng med å kjøpe en ny Toyota Proace City er tryggheten som kommer i flere dimensjoner. Først er det garantiene: Fabrikkgaranti i 5 år, 3 års lakkgaranti, 6 års gjennomrustingsgaranti og 1 års veihjelp. For det andre er det Toyotas nettverk av forhandlere som har etablert et solid renommé for sin servicekvalitet. For det tredje er bilen en ny Toyota. Det er det samme som å være sikret et bekymringsfritt, enkelt og rimelig bilhold med Toyota i ryggen. Takket være en bil som er gjennomtestet. Alt dette betyr at man unngår ubehagelige overraskelser som koster penger.

Ny bil betyr sikkerhet

Proace City-modellene er utstyrt med en rekke avanserte sikkerhetsteknologier i en pakke som kalles Toyota Safety Sense. I tillegg får du alle de funksjonene som du forventer av en ny og moderne bil. Blant annet ABS-bremser med elektronisk bremsekraftfordeling (EBD), antiskrenssystem (VSC), bremseassistanse (BA) og nedstigningskontroll (DAC). I tillegg får du også bakkestarthjelp (HAC), varsling av lavt dekktrykk (TPMS) og 4 kollisjonsputer – hvorav 2 sidekollisjonsputer. Avhengig av modell og utstyrsgrad byr Toyota Safety Sense på aktivt kollisjonsvernsystem (PCS), kjørefeltsvarsling (LDA) med filsentreringshjelp og skiltgjenkjennelse (RSA).

Komfort i kupéen

Biljournalister som har testet Proace City fremhever at det er noe personbilaktig over denne varebilen. Føreren får en stol som har mange innstillingsmuligheter og også rattet kan tilpasset den enkelte i både vinkel og høyde. Komfortveggen mellom kupéen og varerommet sikrer de gode justeringsmulighetene for førerstolen. Dashbordet er velorganisert med blant annet betjening av klimaanlegget. Ved siden av førerplassen er det en godt polstret sittebenk som gir plass til 2 passasjerer. Både førersetet og ytre passasjersete er utstyrt med varme også i rimeligste utstyrsgrad. Gulvet er flatt og gir god plass til bena. Det er elektriske vindusheiser på begge sider.

Vinnende kjøreegenskaper

Proace City er lett og enkel å kjøre. Den byr på god fjæringskomfort og til å være en varebil er det lite støy i kupéen. Bilen er lett og presis på rattet. Med liten svingradius er den smidig i trafikken og enkel å parkere. Selv rimeligste versjon har parkeringssensorer bak.

  • Lettlastet bagasjerom

    Bagasjerommet er stort og det er lett å komme til å laste og losse.

    De doble bakdørene med vinduer kan åpnes 180 grader. På høyre side har selv Basic-utstyrsgrad i tillegg en skyvedør med vindu.

    I tillegg til 3,3 m3 (3,9 m3 lang utgave) i bagasjerommet, kan du åpne en luke i komfortveggen inn til kupéen. Med Smart Cargo øker volumet med 0,4 m3, samtidig som du får plass til ting som er opptil 3,10 (3,40) meter lange.

Alt i alt

Proace City har en rekke av de spesielle egenskapene mange har behov for i bilen sin. Å velge varebil som privatbil kan kanskje virke uvanlig for noen, mens andre ser det som den selvfølgelige og beste løsningen.

Proace City kommer i flere utgaver og grader. Du har masse å velge mellom og kan enkelt finne den modellen som passer deg. Ønsker du enda bedre fremkommelighet leverer vi også Proace City 4x4. Vi har også nå nettopp lansert Proace City Electric – samme gode egenskaper, men med elektrisk drivlinje. Her er virkelig noe for enhver smak og bruksområder.

Ved å velge Proace City får du en moderne varebil med en rekke utstyrsdetaljer og teknologier som gjerne er forbeholdt personbiler. Du finner mange smarte og praktiske løsninger som gjør bilbruken enklere. Bilen er fin å kjøre og byr på høy komfort. Og med Toyotas velrenommerte forhandlernett i ryggen, kan denne varebilen være et aktuelt alternativ for mange bilkjøpere.

Artikkel sist oppdatert oktober 2021, og informasjon korrekt ved tidspunkt for publisering.

Nyheten Proace City – Nå Også Som Elektrisk

Denne nye Proace City Electric kommer i to lengder, og to utstyrsnivåer. Alle modellene har en elmotor som yter 136 hk/100 kW, med drift på forhjulene. I drivlinjen inngår også et lithium-ion batteri og en integrert DC lader. I likhet med Proace City kan den elektriske utgaven også by på smarte løsninger, god kjørekomfort og rommelig varerom. Batteriet er godt plassert under varerom, og tar ikke unødig lasteplass.

Den kan bære nyttelast på opptil 728 kg og hengervekt på 750 kg. Proace City El leveres med 50kWt batteri, og har ladekapasitet på bil/ombordlader: 7,4kW AC på Basic grad L1 og 11kW AC på Comfort grad L1 og L2. Dette gir en WLTP rekkevidde på mellom 269 og 274 km.