Varebilklasser og Toyotas tilbud i klasse 2

Varebil klasse 1 og klasse 2

Det er mange som lurer på forskjellen på varebiler i klasse 1 og i klasse 2. Enkelt forklart er varebil klasse 1 varebiler som blir plassert i samme avgiftsgruppe som personbiler. Denne klassen har høyere engangsavgift enn klasse 1 – dvs. samme avgifter som personbiler. Grunnen er at disse bilene ikke oppfyller de strenge og spesielle kravene som stilles for at varebiler skal plasseres i klasse 2. I Norge registreres 99% av varebilene i klasse 2 og ca 1% i klasse 1.

Bruker vi varebilene i Toyota Proace-serien som eksempel på klasse 2, kan de registreres for bare 2 eller 3 personer i kupéen og passasjerene må være plassert på separate seter eller i førersete + sittebenk for 2 i kupéen foran en fast vegg med varerom (eller lasteplan) bak.

De 5 viktigste kravene til lav avgift og varebil klasse 2:

• Bilen må ha kun 1 seterad
• Plass til 1-3 personer i seteraden
• Fast beskyttelsesvegg bak seteraden
• Varerom eller lasteplan
• Plass for en rettvinklet kasse som måler 140x90x105 (LxBXH) i varerom eller på lasteplan.

Om en varebil innredes med 2 eller 3 seterader bak hverandre, flyttes bilen fra klasse 1 til klasse 2 og får avgift som personbil. Også på andre måter kan varebilmodeller bryte med reglene for klasse 2 og må registreres som varebil i klasse 1.

For å gjøre det enkelt å skille mellom klasse 1 og klasse 2 ute i trafikken, har varebiler i klasse 1 hvite kjennemerker, mens varebiler i klasse 2 har grønne.

Førsteklasses varebil-tilbud i klasse 2

Toyota har et bredt tilbud av varebiler i klasse 2. Vårt utvalg kan dekke behovene for forskjellige virksomheter, alt fra enkeltpersonforetak til store bedrifter med en hel flåte av biler.

Det store utvalget vårt av konvensjonelle og elektriske varebiler har gjort vårt merke til bestselger på det norske varebilmarkedet i første halvår av 2021 – og posisjonen er like sterk etter 8 måneder med over 20% markedsandel! Det betyr at hver 5. varebil som er kjøpt i Norge i år er en Toyota! Det sier mye om tilliten til merket vårt og nettverket av forhandlere fra profesjonelle bilkjøpere.

Hvilke modeller er det Toyota tilbyr som varebiler i klasse 2?

For å møte behovene på proffmarkedet for varebiler stiller Toyota med 8 forskjellige modeller som leveres i 15 forskjellige konfigurasjoner. Som hovedregel kan vi levere hver av disse modellene i 2 forskjellige utstyrsgrader – og dermed møter vi markedet med over 50 versjoner av varebiler.

Men tilbudet vårt stopper ikke der. Vi har også forskjellige kombinasjoner av 2- og 4-hjulsdrift, motorer og girkasser.

Toyotas hovedmodeller og viktigste konfigurasjoner

Klikk her for å lese mer om Toyotas varebiler og hvilke kapasiteter de forskjellige modellene våre kan by på.

Les mer

Historien om en ombygd Hilux - Se hvor fin den ble Historien om en ombygd Hilux - Se hvor fin den ble Ser du en sort ombygd Hilux, er det kanskje Jan Harald Scholz som skal felle trær, rydde tomteteig eller frese stubber. Bilen er ekstraordinær. Nå blir utvalget av Toyota Proace Electric enda bedre Nå blir utvalget av Toyota Proace Electric enda bedre Nå utvides Toyotas utvalg av elektriske nyttekjøretøy. Proace Electric suppleres med den nye Proace Verso Electric som vil leveres i medium og lang utgave. Begge disse bilene leveres med en batteripakke på 75kW og rekkevidden etter WLTP-normen er opp til 330 km. Legenden Land Cruiser er oppgradert Legenden Land Cruiser er oppgradert Kombinasjonen av utmerket kvalitet, driftssikkerhet og pålitelighet, makeløse offroad-egenskaper og et stadig høyere nivå for luksus, komfort og prestisje har gjort den ikoniske offroaderen Land Cruiser unik i sitt segment. Nå løftes nivået nok et hakk. Ny Hilux Ny Hilux Fra det tøffe eksteriøret og helt inn til den kraftfulle motoren, er nye Hilux kjørt gjennom ekstreme tester for å sikre at den er like uovervinnelig som sine tidligere navnebrødre.